Тренировки след сериозна травма..

DA

22.01.10
11:42

Здравейте ! От 2 години сериознои ходя на фитнес,, но се получи така ,че ми откриха сериозна травма на кръста и трябва да спра тренировките стежести,,  което е ужасно за мен,,, бях и съм много зарибен по оформянето на тялото ми но ... просто трябва .. съдба.. та някой котио тренира не в фитнес а на лостове .. може ли да ми помогне с влизането в форма .. упражнения програми тъй като е малко по различно и ми е “чуждо” все още и има ли “файда” от тези лостове.. в смисъл оформя ли се тяло с тях или .. Както и да е.. ще съм много благодарен ако някой ми отдели малко време и да ми обясни някой “тънкости” в този вид трениране.. също така приемам и други съвети относно оформяне на тяло без големи тежести и напрягане на кръста. !

23.01.10
17:17

“файда” от лостовете има. моята програма беше:
1. ден 1 - набирания - 12 серии по 8 с различни хватове (по 4 серии с един хват)
2. ден 2 - кофички - 12 серии по 12-15 а с различна ширина на хвата
3. ден 3 - почивка или спринтове
пак отначало
пробвай, може и да ти свърши работа

DA

24.01.10
11:10

мерси много а можеш ли да ми кажеш какви са тия различни хватове при кофите ,че не се сещам :/ те железата са на 1 и също разстояние..

И също така да те питам рамене и бицепс как да тренирам останалото горе долу го измислих ;)

бицепса се натоварва при набиране с подхват,а рамото можеш да тренираш като се набираш със смесен хват,ръцете една до друга и придърпваш към рамото

DA

24.01.10
13:58

със риск да стана леко нахален и смешен.. ще помоля ако можеш някаде да ми покажиш снимка на тези видове набирания .. ,че не ми говорят много “подхват” и “смесен хват” :/

подхват само, че на уред не на лост, а смесения хват е когато на едната ръка пръстите сочат теб, на другата напреде..така! за рамо ги събираш ръцете и заставаш успоредно на лоста и се дърпаш,ту към едното ,ту към другото рамо..

24.01.10
15:28

при кофичките разликата е в ширината на успоредката. отделно има разлика в наклона на тялото и посоката на лактите - мести се натоварването от гърдите към трицепса

Мнението беше редактирано от FRANKO на 24.01.10 15:31.

DA

24.01.10
17:46

благодаря ви много !!!!

DA

24.01.10
17:50

http://www.bb-team.org/exercise/2884/ смесения хват се изпълнява така както е показано на клипа нали ?

Edit: С тесен супиниран хват - Този вариант натоварва най-много бицепсите от всички гореизброени. Какъв е този супиниран хват ? Предполагам когато дланите гледат към теб и са на ширината на раменете ?

Мнението беше редактирано от DARGON на 24.01.10 18:12.

не така...ръцете събрани една до друга и се завърташ на 90 градуса...и се “дърпаш” от едната страна на лоста

Мнението беше редактирано от блабалбалбалб на 24.01.10 18:14.

тази “изгъзица” мисля , че ще ти помогне да ме разбереш

DA

25.01.10
12:40

ахаа значи не съм успореден на лоста а перпендикулярен и дърпам а главата от кой край трябва да минава ? 1път от ляво 1 път от дясно ?

еми да аз тъй правя :D :)

DA

26.01.10
20:47

мс много..  в понеделник пробвах да тренирам вкъщи .. правих гърди и бицепс за гърди правих лицеви опори 1во нормални после с наклон за горната част.. но не се сетих за нищо друго което мога да правя вкъщи за гърди .. също се чудих и как да овилича килограмите.. тъй като без тежест правя по около 30.. а това май е много а аз се стремя към маса.. и обвах с едни малки тежести (2 диска по 2,5 кг) да ги вържа с въже и да ги сложа от 2та края на гърба ми ,но се хлъзгаха надолу и не ставаше особенно добре.. Ако може някое предложение за гърди в домашни условия ще съм мн благодарен!

А за бицепс.. там се справих по-добре, тъй като имам 1 гира 10кг. и с нея правих 1во повдигане седнал с всяка рака.. после се набирах (намерих 1 място на касата на 1 врата не е много удобно но... ) така за бицепс кадето влиза и накрая концентрично и сравнително добре се получи.

26.01.10
21:14

Кофички. Може да ги правиш между облегалките на два стола.

DA

26.01.10
21:32

да това е вариант.. трябва да помисля за него..

А какво мислите за гърди 2 пъти в седмицата ? (тъй като не се тренират така както в фитнса..)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1