26.01.10
20:23
silabg.com/bg/517-WEIDER-CREATIN-PYRUVATE-120caps.html
Продуктът е креатинов, пуснах запитване в темата за креатина, но отговор не получих, затова я пускам наново. Ако модовете преценят - да трият, но аз искам да си задам питанката, а тя е следната: може ли този продукт да се ползва в период на чистене, след като съдържа монохидрат? Още повече, че пирувата спомага за чистене, а аз искам нещо, дето хем ще гори мазно, хем ще ми даде сила по време на НВД. Ако има хора, които са го пили това чудо - да дават акъл :)
Креатин пирувата НЕ гори мазнини. Обаче има хубав ефект откъм изхвърляне на излишна вода. Един вид Креатин монохидрат, но не задържаш вода. Съвсеееееееееееееееееем условно казано.
казано от Владимир92 на 26.01.10, 20:29:
Креатин пирувата НЕ гори мазнини. Обаче има хубав ефект откъм изхвърляне на излишна вода. Един вид Креатин монохидрат, но не задържаш вода. Съвсеееееееееееееееееем условно казано.
Ето, че ще се оформи дискусия :)
Според мен едва ли е така, тъй като монохидрата задържа, а пирувата да спомага да я изхвърляш, то за какъв ... да го пиеш това тогава?
Мразя да говоря наизуст :)
“In the stomach, Creatine Pyruvate splits into its elemental components that directly enter the bloodstream and produce significantly more energy compared to taking either compound alone. Because Creatine Pyruvate does not contain bonding agents, all the unwanted side effects of fluid retention, bloating and an upset stomach are eliminated.”
Мнението беше редактирано от Владимир на 26.01.10 20:43.
Според мен, ако това е вярно, то тази добавка е безсмислена... по-добре или само едното, или само другото... ти откъде го прочете това? Аз не съм чувл пирувата да е диуретик... а и има разлика между “не предизвиква водна задръжка” и “има хубав ефект откъм изхвърляне на излишната вода”.
Мнението беше редактирано от NastyNas на 26.01.10 20:52.
Аз искам да попитам за пирувата само , четах че със приема му лесно може да се предозира с калции , а нещо ми се върти в главата че при предозиране с калции нещо става на хрущялите или има нещо свързано със спиране на растежа , та има ли нещо вярно в това което казах или съм в тотална грешка :D
казано от NastyNas на 26.01.10, 20:52:
Според мен, ако това е вярно, то тази добавка е безсмислена... по-добре или само едното, или само другото... ти откъде го прочете това? Аз не съм чувл пирувата да е диуретик... а и има разлика между “не предизвиква водна задръжка” и “има хубав ефект откъм изхвърляне на излишната вода”.
защо да е безмислена? водната задръжка при монохидрата е страничен ефект, а не основна цел и е добре тази вода да се изхвърля - няма водна задръжка, няма проблеми с кръвното и бъбреците .... а положителните ефекти да си останат
казано от FRANKO1 на 27.01.10, 08:21:
казано от NastyNas на 26.01.10, 20:52:
защо да е безмислена? водната задръжка при монохидрата е страничен ефект, а не основна цел и е добре тази вода да се изхвърля - няма водна задръжка, няма проблеми с кръвното и бъбреците .... а положителните ефекти да си останат
Значи аз не съм голям спец, но нали именно монохидрата води до задържане на вода в клетката, следователно мускула изглежда по-голям... ако с тоя пируват я изхвърлиш, защо да го пиеш? По-добре само креатин... а и още нещо, става ли тая добавка за период на чистене, или не заради моно-то?
Целта на монохидрата е да ти увеличи силата и да ускори възстановяването , не да задържа вода което даже е минус , ти тази вода след като спреш да приемаш монохидрат я изпикаваш ..