Някъде нещо куца...

27.01.10
15:32

Здравейте! По-миналата седмица завърших цикъла 5х5 и бях постигнал доста добри резултати (написал съм ги в темата), след това една седмица почивах и от тази съм на нова програма. Реших в понеделник да тренирам бицепс и трицепс - всичко беше наред. По време на тренировка пия Purple Wraath, mалко преди края на тренировката пия 4 аминокиселини, след края й пия BCAA на прах разтворени във вода с прости захари, около 20 минути по-късно (горе-долу тогава се прибриам в нас) пия Scivation Whey, ям към 300 гр. извара и храна, която включва картофи или ориз с месце, яйчни белтъци също ям, вечер преди лягане пак хапвам към 300 гр. извара и пия пак от протеина, млека също пия/ям. На следващата сутрин пак пия от Scivation-a. Храня се от 5 до 7 пъти на ден. От понеделник досега усещам мускулна треска в бицепсите и трицепсите. Днес отидох да си тренирам гърдите и раменете и на полулега с лост - ок, направих си сериите, накрая вече леко куцо се получи, но както и да е. При лег на 5х5 бях стигнал до 90кг, и реших като за първа серия да сложа 80 и после уж да увеличвам, няма братче - до 70 паднах и направо не ми се вярваше... При раменете правех с 27.5кг дъмбели, взех 25 килограмови и к*рец само един път ги вдигнах и се наложи да взимам 22.5… вече на последната серия трябваше с 20 да правя... Спал съм, ял съм - всичко точно, но само до тук...  Сега се чудя, дали да не сложа ръцете в петък или просто трябва да мине малко време докато се адаптирам към тази програма?! Мислех си, че нещата които пия и ям са достатъчни за възстановяване, но явно не е така.

Мерси на отзовалите се! :}

Темата беше редактирана от Avalanche на 27.01.10 15:34.

Лег на 90 си го правил след полулег и при 5х5?

27.01.10
15:47

Еми не, в понеделник лег, а в петък полулег или лег - така ми беше на 5х5. Сигурно щях да си правя сериите с 80-85, ако не бях тренирал ръцете, поне така си мисля.

Мнението беше редактирано от Avalanche на 27.01.10 15:49.

казано от Termentroller на 27.01.10, 15:47:

Еми не, в понеделник лег, а в петък полулег или лег - така ми беше на 5х5. Сигурно щях да си правя сериите с 80-85, ако не бях тренирал ръцете, поне така си мисля.

А ако не беше правил полулег и ВЕДНАГА СЛЕД НЕГО, В СЪЩАТА ТРЕНИРОВКА лег, как ли щеше да се представиш?
Ако Сплитко Бицарата сгъва с 50кг за 8 пъти, но първо направи 6 серии скотово, то той ще сгъне с 45кг за 7 пъти после ;)

27.01.10
15:58

Ако сега ти е второ упражнение, няма начин да сложиш същите тежести, както преди, когато е било първо.

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.01.10 15:59.

27.01.10
16:27

Е да де, ясно ми е това, но прекалено ниско паднах с тежестите, което не ми харесва. Като цяло при вдигане на лоста усещах, че имам сила да го вдигам, но вече към края на серията идваше една умора и тя май е от трицепсите. Предполагам ще се мине още 1-2 седмици, докато свикна на натоварването. При 5х5 правех само по 1 упражнение за бицепс и трицепс, в понеделник и петък и сега при по-интезивни тренировки ще трябва време за адаптация, за да нямам проблеми.  Поне да сложа ли ръцете, като последна тренировка за седмицата, а не да почвам с тях и полулег или лег да ми е първо упражнение за гърди?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1