28.01.10
10:21
Здравейте. Имам няколко въпроса относно приемането на протеин, креатин и глутамин. ОТ следващата седмица ги почвам и ще ги пия по следния начин:
В тренировачен ден:
-Сутрин: 1 доза протеин
-Преди тренировка: 5гр. креатин
-След тренировка: 5гр. Креатин, 5гр. Глутамин, 1 доза протеин
-Преди лягане: 5гр. Глутамин
В нетренировачен ден:
-Сутрин: 1 доза протеин, 5гр. Креатин
-Преди лягане: 5гр. Глутамин
Добър ли е подходът?
Зареждащата доза на креатина ква беше? 4 х 5 гр (20 гр.) на ден в рамките на 5 дена нали така?
Как да пия креатина и глутамина? Вземам лъжичката и направо приемам праха или да го разтварям в нещо?
Глутамин-а 10 преди и 10 след :) Ааа ако е монохидрат креатина направи зареждащ период.Ако е етил естер и по 3 гр. е добре :)
Когато пиех същите неща ги пиех така:
Тренировъчни дни:
Само едно уточнение, когато пия Креатин винаги го комбинирам с Гейнер, а не с Протеин, също така допълнително си взимам и глюкоза!
Сутрин-30гр.Гейнер
Птреди тренировка-20гр.Гейнер,10гр.Глюкоза,5гр.Креатин,5гр.Глутамин
По време на тренировка-20гр.Гейнер
След тренировка-20гр.Гейнер,10гр.Глюкоза,5гр.Креатин,5гр.Глутамин
Преди лягане ям нещо.
В нетренировъчни дни:
След ставане-30гр.Гейнер,10-20гр.Глюкоза,10гр.Креатин,5гр.Глутамин
Преди обяд-30гр.Гейнер
След обяд-30гр.Гейнер
Зареждащия период на Креатин Моноходрат е 5дни по 20гр./два пъти на ден по 10гр.
глутамина го купих тая сутрин от магазина на Христомир Христов и той ми каза да го пия така 5 гр. след тренировка и 5 гр. преди лягане
Попринцип така пише на опаковките да се пие - преди, след трен. и преди лягане, но...не е задължително!
А за приема - смесвай го с протеиновия шейк.
Също така си вземи и глюкоза и добавяй и нея!
Може да използваш и нишесте, но не го смесвай с протеина - пий го отделно, преди и след трен с заедно с креатина!
Мнението беше редактирано от boqn4o на 28.01.10 16:36.
29.01.10
08:20
казано от raksun на 29.01.10, 08:01:
от глюкозата знам че много мазно се трупа..
Въпрос на доза и момент на приемане. Според това твое мнение излиза, че служи за угояване...