27.01.10
10:59
Здравейте отново!
Пиша ви по повод променилия ми се в последно време режим на хранене( и не само..)
Работата е там, че спрях да ям месо и се старая да ям колкото се може по-полезни храни - плодове, зеленчуци...
Не съм най-върлия бодибилдър - основно тичам и скачам по лостовете. Скоро смятам да наблегна и на разделното хранене. Идеята ми е ако може да ме посъветвате какви храни да си купувам(плодове, зеленчуци, ядки..), за да не се случи така, че да пропусна някоя важна съставка-витамин,минерал, и организмът ми да започне да страда от нещо..
Общо взето е това. Ако се сетя още нещо ще допълвам :)
Благодаря предварително на тези, които отговорят!
Ти като си спрял месото, автоматично си се лишил от протеин, който ти трябва дори ако не спортуваш. Плодовете и зеленчуците са хубаво нещо, но трудно можеш да ги определиш за храна ;)
27.01.10
12:19
казано от chaika на 27.01.10, 10:59:
...спрях да ям месо и се старая да ям колкото се може по-полезни храни - плодове, зеленчуци...
Кое определя месото като храна, която не е полезна?
казано от Кольо Пияндето на 27.01.10, 12:19:
казано от chaika на 27.01.10, 10:59:
...спрях да ям месо и се старая да ям колкото се може по-полезни храни - плодове, зеленчуци...
Кое определя месото като храна, която не е полезна?
Дано не е тръгнал по пътя: сутрин ябълка, на обед чай с мед, вечер чай без мед......
Не казвам, че месото е вредно. Просто моите виждания ца по-различни. И моля ви не се захващайте с това, че съм спрял да ям месце, а ми кажете, след като се лишавам от протеини, с какви храни да ги наваксвам и т.н.
Благодаря!
27.01.10
13:07
Няма здравословен хранителен режим, който да минава през ограничаване на протеините. Уловката е в биологичната стойност на протеините с животински произход и тези с растителен. Намаленият прием на протеини НЕ можеш да го компенсираш с мазнини и/или въглехидрати. Вегетарианството наистина е по-добре да не го коментираме, защото темата ще отиде в различна посока. Така си решил - така се храниш. Месото можеш да компенсираш относително с яйца и млечни продукти. Растителният протеин има своето значение, но той НЕ е аналог на животинския, независимо дали си съгласен с това или не и по тази причина е разумно да се предпочитат животински източници на белтъчини.
Да кажем, че ям предимно залати(маруля, домати, краставици, сиренце), ям плодове, млеко, ядки, медец. С какво още ще ме посъветвате да си допълня менюто ?
29.01.10
11:14
Яйца... :-P