L carnitine въпрос ?

30.01.10
20:21

Имам Л-карнитин на който след 4 дена ще му изтече срока на годност ако продължа да го пия ще ми стане ли нещо ?

30.01.10
22:33

Aко е на фирма, която заслужава доверие, пий го до последния момент.. Но ако е някой случаен и смяташ, че му е издут срокът на годност, зарежи. Аз по-скоро бих го използвала, едва ли ще ти стане нещо.

31.01.10
09:28

на scitec nutrition имам предвид след срока му ако продалжа да го пия кутията е пълна ще ми останат 50 капсоли като му изтече срока...

31.01.10
09:43

Най-доброто, което можеш да направиш, е да увеличиш малко дозата за седмица напред, за да изразходиш повече и активно да спортуваш през това време. За да извлечеш максимум ефект, без да се прецакаш и да хвърлиш повече капсули. Но не си струва да рискуваш и да го пиеш дълго след изтичане срока на годност. Най-вероятно и ефект няма да получиш.

31.01.10
15:55

От фармацевтична гледна точка определението за срока на годност гласи,че в посочения от фирмата производител срок тя гарантира за стабилност на молекулата и същевременно с това оптимално съотношение на терапевтичен ефект към нежелани лекарствени реакции.Принципно при нас фармацевтите си има едно неписано правило при което в над 70 % от случаите лекарственото вещество е годно за употреба до 6 месеца след изтичане на срока му на годност при положение че се съхранява по правилния начин и се запази първоначалния вид на лекарствената форма.Иначе казано на по-прост език ако желатиновата капсула,с която е обвит Л-карнитина не се е “разтекла” или не се усеща неприятна миризма можеш спокойно да го използваш като ефекта ще бъде с не повече от 10 % по-слаб ако изобщо има някаква разлика,в което се съмнявам че ще има.Самият аз съм пил 2 пъти протеин с изтекъл срок и мога да кажа че ефекта,вкуса и т.н си бяха същите.Ако говорим за лекарства с изтекъл срок на годност трябва да се подходи с едно на ум,но в случая говорим за хранителна добавка така че не се притеснявай да я използваш дори след срока на годност.

07.02.10
14:30

А аз да ви попитам нещичко.
На 15 съм и наскоро почнах да ходя на фитнес с цел да сваля няколко килца. Въпросът ми е дали мога да вземам л-карнитин на тази възраст.
Благодаря ви предварително :)

07.02.10
15:45

Доколкото съм чела за липотропните бърнъри, едва ли ще ти пречи да го взимаш, но съм убедена, че можеш да си го спестиш и пак да постигнеш добър резултат. Все пак, ако смяташ, че е доста необходим, пий го преди тренировка и не го предозирай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1