Кардиото-вечна тема

26.01.10
15:54

Запитване по класическа схема.

Искам да сваля редуцирам количеството мазнини в моето тяло (да сваля от 106-7 кг на 94кг, на 32г. съм). Помощници ще ми бъдат НВД, Л-карнетин преди тренировка, FYRE, велокардиото и леки, но интензивни кръгови тренировки. Единственото, което се чудя, е как и по колко да подредя кардиотренировките през седмицата.

Последното, което ми хрумна е Пн-Вт-Чтв-Пт, като първата и третата тренировка да бъде 30+минутно кардио, а втората и четвъртата- някакво по-късо интервално, най-вероятно по Табата тертип. Дали ще форсирам метаболизма, ако Вт-Чет го правя двуразово (сутрин-вечер) или е по-вероятно да претренирам? За бързи резултати съм склонен да се пробвам и на цикъл 4 тренировки-1 ден почивка, но може би ще се скапя по-рано от желаното.
Ще се раздвам, ако някой даде акъл за други интензивни кардио-програми за “среднонапреднал”....

След всяка тренировка правя солидно разтягане и поне два пъти сауна/парна баня на седмица за възстановяване.

Темата беше редактирана от paco.v1 на 26.01.10 15:55.

29.01.10
20:58

Ако до сега не си правил интензивно кардио двуразовите ще те съсипят.., но ако целта е да стане максимално бързо може и да се получи ударния ефект. Шанса за йо-йо-то, обаче се увеличава.

Аз поне като възобнових тренировките септември започнах с 10мин кардио преди всяка тренировка и 15мин след силовата. Като редувах 1 тренировъчен ден колело, следващия пътека...
Постепенно кардиото след силовата повишавах минутите и вече тичам по 30мин. + 5мин бързо ходене за cooldown.
Като до декември ходих по 3 пъти дни в седмицата, а от Новата година започнах 4 дни.

Допълнително един от дните (докато бях на кръгови) правех само кардио - пътека, степер, колело.
До тук съм на -7кг. Като пия само протеин и витамини. Като се има предвид, че диетата започнах сериозно ноември средата и се прекъсна покрай празниците..

В момента режима ми е всяка сутрин (без неделя) вкъщи 30мин колелце и 4 дни в седмицата фитнес + 30-40мин бруто кардио след силова тренировка.

Та поне 2-3 месеца ти трябват, за да влезеш в ритъм и тогава евентуално, според това как се чувстваш може да пробваш двуразови.

31.01.10
02:32

Мерси, аз реших да пробвам доста ударно,  надявам се на прилични (и бързи) резултати.

Тренировките:
Ден 1: Горна част на тялото-лека/кръгова, Кардио1(крос тренажор), Кардио2(спинер);
Ден 2: Крака с тежести, Кардио1 (вело), Кардио 2(спинер); Зареждащ ден от НВД;
Ден 3: Почивка;
Ден 4:Горна част на тялото-натоварваща, Кардио1(крос тренажор), Кардио2(вело);
Ден 5: Крака със собствено тегло и/или тежест до 20 кг:клек на един крак, сиси-клек, и т.н., Кардио1 (пътека), Кардио 2(спинер);
Ден 6: Почивка.

Кардио 1е 10 минути интервално (30 сек. спринт, 30 сек.-бавно), а Кардио2 правя по метода Табата, като целта ми е да използвам повече и редуващи се уреди (спинер, пътека, “седящ велотренажор”, крос тренажор), за да избегна рутината и свързаната с нея допълнителна умора.
Надявам краката ми да издържат 3 цикъла от тази система, т.е. 18 дни, след което да имам ще намаля темпото за 2 седмици. При прилични резултати смятам да направя още един подобен цикъл.

В момента единствента ми чуденка е, дали да не правя зареждащи дни по-често, например 1 на всеки 3 дни.

Мнението беше редактирано от Paco.v2 на 31.01.10 02:35.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1