31.01.10
07:42
Здравейте! :) Става въпрос за майка ми тя е на 52 години и до скоро имаше шипове в петите, но със някакви инжекции и ги изгориха и доктора и е препоръчал да ходи много, защото също е и с наднормено тегло висока е около 170см и тежи към 85-90 кг. Аз отдавна я карам да прави някакво кардио или да ходи на плуване, може ли да ми кажете за нея кое би било най-подходящо като кардио за вкъщи тичане на място, скачане на въже, или катерене на стълби ? Ако може да ми кажете кое би било най-подходящо за нея за да няма проблеми после и със ставите тъй като е с наднормено тегло? :) Благодаря ви много предварително! :)
Темата беше редактирана от r0ck на 31.01.10 09:04.
Благодаря ти! :) Но може ли да ми кажете от изброените кое е най-добро в случая? :) Тичане на място, скачане на въже и катерене на стълби.
Мнението беше редактирано от r0ck на 31.01.10 09:03.
Никое от изброените ти не става.:) Прекалено са натоварващи,за нея трябва леко и тонизиращо :)
Качване по стълби. А до колко ще е натоварващо, се регулира лесно с темпото и продължителността.
Моето мамче го тренирам на велоергометъра. На 55 години е, 85-8кг. Има таблици, по които се изчислява за съответната възраст какъв пулс да гони. В момента е на режим и кардио и по нейните думи след половин час се чувства преродена :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.01.10 12:25.
Велоергометър и по-специално “рекумбент”, за да не се натоварват ставите и кръста.