31.01.10
10:54
Добър ден на всички!Тази иначе хубава неделя сутрин ме осени една мисъл,а именно до колко в моя случай (покачване на маса 18 годишен 1,74/70-72кг година и половина стаж) е добра идея преминаването към 4-дневен сплит с цел покачване на маса?И дали по-скоро няма да смъкна от колкото да кача?Всякакви мнения,критики и прочие са добре дошли,защото съм сериозно объркан:
От една страна повече стрес на мускулите + добра храна и достатъчно сън би трябвало да са достатъчните причини за добър растеж от друга страна ежедневието ми е натоварено бачкам и уча и 4те дни е въпрос с повишена трудност дали няма да ме претренират?!Благодаря предварително на всички взели участие в темата :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 17:03.
според мен не е добра идея! Доколкото знам разликата в тренировките за маса и релеф са в броя повторения, интензивност, почивките м/у сериите. Тоест когато тренираш за ММ се очаква да тренираш по-тежко, с по-малко повторения и с по-големи тежести, и по-дълги почивки м/у сериите. Всичко това би трябвало да означава повече време необходимо за възстановяване!
казано от BlackraveN на 31.01.10, 10:54:
Добър ден на всички!Тази иначе хубава неделя сутрин ме осени една мисъл,а именно до колко в моя случай (покачване на маса 18 годишен 1,74/70-72кг година и половина стаж) е добра идея преминаването към 4-дневен сплит с цел покачване на маса?И дали по-скоро няма да смъкна от колкото да кача?Всякакви мнения,критики и прочие са добре дошли,защото съм сериозно объркан:
От една страна повече стрес на мускулите + добра храна и достатъчно сън би трябвало да са достатъчните причини за добър растеж от друга страна ежедневието ми е натоварено бачкам и уча и 4те дни е въпрос с повишена трудност дали няма да ме претренират?!Благодаря предварително на всички взели участие в темата :)
Пробвай,аз скоро минах от 3 към 4 дневен сплит и ми се отрази добре,а моят стаж с тежести е горе долку колкото твоя.Тренирам така 1-гърди,рамо,корем 2-крака 3-ръце,корем 4-гръб
31.01.10
17:53
@Мехур40 и ти ли имаш за цел покачване на ММ?
казано от BlackraveN на 31.01.10, 17:53:
@Мехур40 и ти ли имаш за цел покачване на ММ?
Да.Трябва и да внимаваш да не претренираш,аз за тази цел си зех един креатин :P
31.01.10
19:30
казано от С7АЛК3Р на 31.01.10, 19:08:
Не виждам смисъл да го правиш.
Бихте ли се обосновали?Може би сте прави,но ако няма проблем бих се радвал да чуя мнението Ви :)