За вредата(ползата:Р) от цигарите

06.03.05
16:08

Интересно ми е какъв ефект имат цигарите при билдърите :)

06.03.05
17:01

Не е хубав определено :)!!

06.03.05
17:14

Нема откажем малко по конкретни отговори :)

06.03.05
17:22

“Всичко е отрова, зависи от дозата!” Кратко , но според мен твърде конкретно  8)

06.03.05
20:13

Аешна е прав, но по-добре без тях! Намаляват либидото миришеш зле, трудно дишаш и т.н.!!! Спорта няма нищо общо с цигарите и алкохола!!!

06.03.05
21:37

За мен няма нито една причина да пуша цигари. Мисля, че е излишно да се коментира.

06.03.05
22:30

[quote author=“YODA”]Спорта няма нищо общо с цигарите и алкохола!!!

Да и аз те подкрепям на 100% - въпреки че имам познати, които спортуват яко и пушат яко :lol:

07.03.05
14:10

Преди тренировка пречат на самата тренировка (на дишането). След това, добре “разтворените” бели дробове “поемат” катрана здраво. Отделно, отложените вредни вещества достигат до всяка една клетка при самото трениране, абе приказка...

Аааа, и освен това унищожават някои витамини (не помня кои).

07.03.05
14:20

две твардо казано напрао ти ебават мамата

Катран. Да не забравяме никотина. Убава наркоза  :oops:
Като цяло проникването на такива субстанции, особено с твърд характер, пък били и микро- в белия дроб водят често до свиването на “поразените региони”...
Нещо повече, доколкото знам продължителното пушене образува нещо като слуз в дроба на пушача.
Белият дроб е изграден на принципа, че диафрагмата го разтяга, бронхите или което и да е там се разширява и по този начин се увеличава контактната площ на дроба с въздуха от атмосферата, като се помага усвояването му(на кислорода и изхвърлянето на въглеродния двуокис) от кръвта. Е сам можеш да си представиш ако голяма част от площта на белодробните - условно да ги наречем - мехури е заета със слуз и отложения - какво става с контактната площ със въздуха... От намаленото количество кислород, учестяването на дишането вече могат да бъдат косвено повлияни и други органи, да кажем сърце, мозък и т.н.
Е сигурно има и друго, но за това се сещам. Като цяло за мен пушенето е болест, подобна на наркоманията или понме на алкохолизма и всеки трябва да се опита да се пребори с нея. Цигарите не лекуват нерви, даже напротив - твърди се че убиват. От цигари пари печели само този, който ги продава - останалите губят. Вредят и на другите около теб, на семейството ти и малко по малко ги тласкат по пътя... Единствената полза е, че пушенето на цигарата от пушача прекратява настъпващите признаци на зависимост... Което като че ли не е кой - знае каква полза...

07.03.05
15:35

[quote author=“Martin”]Преди тренировка пречат на самата тренировка (на дишането). След това, добре “разтворените” бели дробове “поемат” катрана здраво. Отделно, отложените вредни вещества достигат до всяка една клетка при самото трениране, абе приказка...

Аааа, и освен това унищожават някои витамини (не помня кои).

1 цигара = -60млг витамин C
аз спрях да пуша понеже : Гръдния кош се разширява като се разширяват органите вътре в него и главно белия дроб а как ще се разшири белия дроп като пуша ? са даже сам започнал да правя дихателни упр !

10.03.05
22:40

пуших 1 година и преди 2 месеца спрях(за което мн благодаря на 1 приятел) много по добре се чуствам и сьм по издьржлив
а и остават пари аз др работи
ОПИТ:ДОКАТО ПУШИХ НЕ СЬМ КАЧИЛ И САНТ ВИСОЧИНА

пушенето убива-ОТКАЖЕТЕ СЕ ИМА И ПО ХУБАВИ НЕЩА :wink:

JI

11.03.05
16:05

значи цигарите разграждат и част от аминокиселините доколкото знам , за останалите негативни ефекти също е ясно ...  но ваве фитнеса слушах разгожор между двама огромни като единия каза че спрял цигарите преди два дни а като го погледнах направо не можех да повярвам че е постигнал толкова много специално в гръдния коош!!! може би най развит у него . но определно си предстаям без тях какво щеше да е постигнал може би 180 :)_

11.03.05
23:40

еххх начи май ше спирам цигарите ..... само не знам как ше стане еахеххеаехехаехаехахеахеа а па за пиението да не говориме хахахахахххахаха

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1