Болка в дясното коляното !

30.01.10
16:43

Добър вечер на всички ! Колкото и да не ми се искаше просто трябва да кажа проблема си защото не намирам отговор а и не мисля за сега да ходя на лекар ! Значи от близо 3 седмици имам една болка в дясното коляно , сутрин болката е силна и продължава да се засилва, чувствам схванатост, блока е точно на 1-2 пърсто в ляво от капачката на дясното коляно. Забелязах че като сточ известно време, дори 10 мин както и 3 часа със поне леко присвит крак след това като започна да го опъвам и да ходя боли повече отлкото да го държа изпънат изцяло!Често пъти болката е различна. На 20 години съм.  Ето и 2 снимки за да се види точното място на болката
http://pics.data.bg/categories/1/общи/0cfc58f2c7f5df50a7b0302c4cf3ac75/dsc00235/”>

30.01.10
20:41

Купи си наколенка , не е задължително да е на доктор Ливайн . На мен ми е помагала при лека болка .

31.01.10
07:55

Благодаря но това ми се струва че ще е временно решение :S

31.01.10
09:40

казано от EsSex на 30.01.10, 16:43:

Добър вечер на всички ! Колкото и да не ми се искаше просто трябва да кажа проблема си защото не намирам отговор а и не мисля за сега да ходя на лекар !

Подобен пост е несериозен. По-добре отиди на ортопед-травматолог, най-много да те накара да си направиш рентгенова снимка. Може да са разтегнати кръстни връзки и/или мениск (имал ли си рязко усукване на коляното преди 3-4 седмици?).

Мнението беше редактирано от Paco.v2 на 31.01.10 09:41.

31.01.10
19:47

Не пренебрегваи проблема и иди на доктор.Направо си направи ренгенова снимка.

01.02.10
15:46

Нещо се случи лятото когато ритах, един пич бие силен шут но имаше хора пред мен, а топката минава от ляво на дясно на мен и аз си протягам крака но не го стегнах навреме и крака ми се огърна в коляното на дясно и ме заболя , достта беше неприятно и след това се опитах надругата страна да го сгъна поне малко но е непоправимо, след което точно след 1 месец бях на диско и станах рязно като усещах че ми е схванато коляното , но при рязкото ставане изпука ( не се чу но го усетих ) след което ме заболя достта, поду се и трудно се движеше , така 2 дни и леко по леко се пооправи , но при някакво тичане дори при подскок или като качвам 5 стълби на 1 дъх, го усещах различно и днес вече болките започнаха да са по силни ! Като съм на работа ме боли достта, като не съм почти нищо няма :X

Мнението беше редактирано от EsSex на 01.02.10 15:47.

01.02.10
16:00

Задължително трябва да отидеш на ортопед. В Горна Баня има много добри специалисти.
До тогава не натоварвай коляното!
При футболисти често срещана травма е скъсване на менискус, което е доста сериозно и трябва да се провери.
По-вероятно е причината да е хондропатия,в такъв случай се приемат хондропротектици (глюкозамин, хондроитин сулфат и хиалуронова к-на), както и почивка около 2 месеца. Желателно да се правят следните упражнения: http://www.aafp.org/afp/991101ap/991101b.html

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1