01.02.10
15:25
Здравейте мислех да си взимам Scivation Whey 5lb, но уви не е в наличност и сега се чудя какъв да взема.Спрял съм се на този Muscle gauge whey protein isolate 5lbs и искам да попитам дали Scivation е по добър от Muscle gauge, и да исчакам ли за Scivation или да си поръчвам другия (като гледам май Scivation е по добър, но всепак аз не разбирам затова се допитвам към вас)? Също съм отворен за предложения за други протеини на същата цена (до 100лв - 5lbs).
Също така си поръчак креатин монохидрат.За него искам да попитам дали мога да пия кафе така ;
Примерно пия сутринта кафе и след обяд пия креатина, защото тук четох че не било хубаво когато пия креатин да консумирам и кафе.
01.02.10
15:30
На Muscle Gauge Nutrition блендът е 1 към 1 със Scivation като профил. Изолатът за мен поне е по-добър и няма място за чудене :)
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 01.02.10 15:32.
01.02.10
15:59
Естествено, че изолата на MGN.
Надявам се Атанас няма дасе сърди ако и аз си задам въпроса тук.
Търся бърз протеин за след ставане и след тренировка- спрял съм се на all the way или muscle gauge.До колкото знам се произвеждат от една и съща фирма и са почти(да не кажем напълно) еднакви.Обаче има разлика от 17лв в цените за 5 паунда.Благодарение на вносителите ли е това или има нещо което изпускам ? Благодаря
tra^la^la, ATW имат хидролизиран изолат, който тук в БГ е с 5-6 лв по-скъп от обикновения изолат. Ако го намериш в .de грабвай !
01.02.10
16:57
Владимире, моля те, обясни предимствата на хидролизирания изолат пред обикновения изолат или обикновения бленд (изолат + концентрат).
01.02.10
16:57
Напоследък в няколко теми се обсъждаха хидролизирани изолати. 8% степен на хидролиза, каквато е в ATW, достатъчно ли е, че да може да се каже, че е хидролизиран дотолкова, че да има реален ефект от това?
Най-важното:
WHEY CONCENTRATE - A cheap whey protein with relatively high levels of lactose, fat, cholesterol, and denatured (non-functional) proteins.
WHEY ISOLATE - A more pure whey protein with lower levels of lactose, fat, cholesterol or denatured proteins.
HYDROLYZED WHEY - An enzymatically predigested whey protein, where larger whey peptides and microfractions are broken down.
Това последното много помогна! *thumbs up*
Като гледам разликата в цената на хидроизолата и конецентрата на олл дъ уей в БГ мисля,че няма място за компромиси :)
01.02.10
17:09
Еми фактът, че доста бързо налазиха HydroWhey американците.. означава, че и на нас ни е време май май.
01.02.10
17:23
@Тра ла ла - Разликата в цените е заради вносителите.
Само да допълня нещо при степента на хидролиза. Не е коректно от страна на една компания да не дава степента на хидролиза, понеже сами се досещате, че тя може да е 3% да кажем и да се води хидролизиран изолат. По принцип степента на хидролиза е малка при хидролизираните изолати, понеже протеина става много скъп.
01.02.10
17:32
Ще си посегна, че има само ванилия и шоколад от хидрото -.-
01.02.10
17:36
казано от Камен Каменов на 01.02.10, 17:32:
Е, какво друго? Не могат да изкарат 20 вкуса. Има и ягода.
Всяка година се измисля нещо ново, но уви! Повечето нови продукти автоматично ги причислявам към плацебо категорията. И от пудрата на пикко има ефект. Няма смисъл до толкова да се вманиачаваме, не сме за сцената и без това. Важното, според мен, е да знаеш, че това което пиеш съответства на етикета.
ЛГП досетих се и за двете ;)
Иначе определено би трябвало да има силна разлика между хидроизолиран протеин без написан процент и такъв с написан(примерно интраболик сега ми е в главата).На оптимума май не му казват процента а?А цената е безумна да ;)
01.02.10
17:40
казано от Finish First на 01.02.10, 17:36:
казано от Камен Каменов на 01.02.10, 17:32:
Е, какво друго? Не могат да изкарат 20 вкуса. Има и ягода.
Не съм капризен относно вкусове, но се бях насочил да пробвам нещо ново от по-нетрадиционните. Но просто няма начин да си взема бленд заради вкуса :)
Който не мисли да излиза на сцена - да пие Пикко(ч).
Който ще излиза - изолат.
:)
П.С. Изказвания “няма да ставам културист”,”няма да излизам на сцена” са глупави. По същата логика недейте пи протеин изобщо. Различни хора - различни цели, а това с плацебо ефекта няма да го коментирам...
01.02.10
17:49
казано от ЕЛ ДЖИ ПИ на 01.02.10, 17:23:
@Тра ла ла - Разликата в цените е заради вносителите.
Само да допълня нещо при степента на хидролиза. Не е коректно от страна на една компания да не дава степента на хидролиза, понеже сами се досещате, че тя може да е 3% да кажем и да се води хидролизиран изолат. По принцип степента на хидролиза е малка при хидролизираните изолати, понеже протеина става много скъп.
Колегата е много прав. Затова не им прави чест на Оптимум , за мега скъпият Хидро уей.
Замислете се малко - ако вие карате кола с 5 л двигател, 500 коня, като ви питат колко коня е колата - какво ще отговорите?
1. Много мощна, вервай ми
2. 5л, 500 коня.
Естествено, че трябва да се посочва степента на хидролиза, иначе си говорим празни приказки.
01.02.10
18:02
Надали спекулират точно с това, и надали ще излезе нисък процент. Все пак слагат на картата своята репутация, а това все пак са Оптимум.
И всички знаем, че доста често се случва това на етикета да не е истина в действителност. Мисля примери не е нужно да давам ;)
Лично според мен тоя Оптимум е мега надценен, но незнайно защо всички са пощурели по него. Във фитнеса ми половината хора между 14 и 20 са на Голд Стандарт, понеже чули,че е уникален...
01.02.10
18:56
Просто така се е случило, тръгнало е името и сега могат да си позволявт да слагат каквато цена им падне =) Иначе, като качество на суровината естествено никой не може да разбере реално каква е разликата, но видимите параметри на етикета на оптимум са доста слаби и протеините са може би 10+ с по-ниски въглехидрати/мазнини/захар и цена :)
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 01.02.10 18:56.
01.02.10
19:18
Конкретно за въпроса, грабвай Изолата...както вече ти казаха да направиш.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 01.02.10 19:19.