30.01.10
20:37
Така прочетох мнооого статии , но имаше много различни мнения та...
Почнах скоро плуване ходя секи ден за по час но не спортно ми за удоволствие иначе си се натоварвам леко но искам да го комбинирам с фитнес 2-3 пъти седмично поне и ако може някаква програма да ми направите ще съм ви много благодарен.
Не можеш да плуваш всеки ден по един час и освен това да тренираш силово три пъти на седмица. Разбира се, зависи колко километра плуваш. Предполагам, че за 1 час минаваш около 1 - 1,5 км. От личен опит мога да ти кажа, че 3-4 пъти плуване и 3-4 пъти зала на седмица водят до УЖАСНО претрениране и никакви резултати. Имай предвид, че 1 час тренировка (в залата или в басейна) е разход на около 800 kcal. Ако твърдо си решил да го правиш, взимай достатъчно аминокиселини преди и след всяка тренировка, независимо дали е в залата или в басейна (напр. 10-15 грама, но не BCAA). И ако усетиш, че започваш да изпадаш в летаргични или унесени състояния през деня, намали газта. Надявам се да съм полезен.
А, забравих за програмата. Според мен така би било добре:
ПОНЕДЕЛНИК
Ръце - бицепс и трицепс - макс. 45 мин.
ВТОРНИК
Плуване - бруст, кроул и гръб координация, х100 метра крака от всеки стил - 1 час
СРЯДА
Гърди, корем - макс. 45 мин.
ЧЕТВЪРТЪК
Плуване - само координация
ПЕТЪК
Крака - макс. 45 мин.
СЪБОТА
Гръб и рамене - макс. 45 мин.
НЕДЕЛЯ
Плуване - координация, наблегни повече на бруст с дълго плъзгане, малко крака с плавници
Старай се да си максимално спокоен и отпуснат. Все пак е неделя - почивен ден!
01.02.10
19:58
2 пъти плуване и 2 пъти фитнес ти стига според мен на седмица , трябва и време за почивка . Тренирай цялото тяло във фитнеса , всеки път.