Дневникът на Angella-тази година с нови сили големи очаквания

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.01.10
13:20

Вчера не тренирах,адски ме болеше корема и цял ден лежах.Днес ще отида вечерта.
Закуска само фреш около 400мл,после малко бадеми
Обяд-4 яйца,салата домати и 50 гр сирене и малко луканка.
Ще вечеряме телешки кюфтета със салата.
Намалям храната,защото ми се струва,че съм адска свиня.Може и да ми се струва,но се чуствам дебела.Преди Нова Година се чувствах много добре,а и май изглеждах добре,но сега нещо май с тия 2 килограма се развалих.Като ги сваля ще се успокоя.Спрях кардиото заради кръста,тоест намалих го,но и веднаха качих.Малее незнам вече.По-късно ще си допиша тренировката.

22.01.10
19:04

Вчера тренирах крака в една друга зала,много гадна ми се стори,но изкарах час.накрая побягах 25 мин.Тренирах вътрешна външна част,задна част,напади предна част и малко набирания.Днес рамо с гръб,лицеви опори и направих една кофичка сама-пуснах до долу и се вдигнах до горе.Много се радвам.3 серии коремни преси къси на наклонена лежанка с 5 кг диск х 12 бр.Накрая чаках една приятелка и на аддуктор иабдуктор машините малко и малко за дупе.
Храна почти никаква.Сутринта фреш и кафе,малко бадеми,наобед 1 кюфте малко телешко с ориз ама мини порция
овесени ядки с мед и мляко
зала
сега ще си сваря няколко яйца и това ще е.
58 кила с дрехите незнам защо ме плаши толкова тая цифра,но откачам
преди нова година 56 а сега 58 трябва да сваля.

22.01.10
20:05

казано от Angella на 22.01.10, 19:04:

.... и направих една кофичка сама-пуснах до долу и се вдигнах до горе.Много се радвам....

Хехе, браво, тъкмо се заговорихме за кофички и ти вече ги правиш :))) Не знам какво разбираш под “до долу”, но пускай само до прав ъгъл мишница и предмишница, по-надолу рискуваш с раменете, а и няма смисъл.

казано от Angella на 22.01.10, 19:04:

58 кила с дрехите незнам защо ме плаши толкова тая цифра,но откачам
преди нова година 56 а сега 58 трябва да сваля.

Не се вманиачавай - 2 кг може да ти е разлика от сутринта до вечерта...а ако качваш мм? Гледай огледалото, Анджи, не дръж на кг.

22.01.10
21:45

Не знам и аз просто пускам до долу и так ами е по-трудно да се вдигна до горе.Може би ако пускам до където казваш може и 2 да направя.Ами аз все се мъча да изпълнявам правилно техниките с две думи да не правя половинки,защото ми се струва,че като не пуксам до долу не е пълна кофичката.Същото е и с набиранията.Като пускам до долу,докато ми се изпънат ръцете и вдигам брадата до лоста горе.Ако не пускам до долу и не вдигам до горе може и повече да направя,но нали ти казвам аз тия не ги смятам.Незнам защо така мисля,че е правилно,може и да греша.Ще пробвам и твоя метод.
Относно килограмите съм сигурна,че не отива на добре работата.Ще намаля храната и ще стане работата.

22.01.10
23:32

Добре ги правиш. На кофичките спускай докато ти е комфортно в раменете. Ако имаш нормална гъвкавост, ще е докато лактите ти сключат ъгъл по-малък от 90 градуса.

23.01.10
10:06

http://www.bb-team.org/exercise/1179/ - ето на снимката, ъгълът е почти прав. Хайде, 85 градуса - аз така ги правя, иначе раменете се обаждат.

Нормалната гъвкавост не е присъща на хората от днешното време, а трябва да се развива специално.

25.01.10
20:45

Събота и неделя почивка и днес с нови сили.Тренировка бицепс и трицепс и накрая кардио.
За бицепс както обикновенно-сгъване с прав лост няколко серии
скотово 4 серии-1 загряваща и 3 с покачване на килограми
сгъване на машина
чукчета и концентрирано с дъмбелите 6 кг
трицепс-скрипец 3 серии х10
с обратен хват 4 серии
кофички на машината 4 серии х10
зад врат с 4 кг гира
легнала 3 серии
Много време тренирах към час и 30 мин
баягах накрая интервално 20 мин.
Храна
закуска малко бадеми и половин филийка препечена с масло и сирене-доядох на малката закуската
кафе
11.00-фреш от грейпфрут
обяд-1 филийка хляб,сирене и доматен сок
17.00 кисело мляко с протеин-разтварям протеина в млякото никога не съм знаела,че е толкова вкусно.Протеина е на Синта 6-бисквитки с крем.Униклана комбинация
18.00 зала
20.00-2 грейпфрута
Вечера не заслужавам много при тая свинщина днес.За другите ще правя палачинки дано устискам.
Пак съм 57,8,което значи че съм 57,което е много за мен.Казвате да не гледма кантара ама аз все там ми са очите.
Голям студ,няма никой в залата.

27.01.10
16:41

Вчера тренирах крака и малко кардио накрая.
През деня ядох овесени ядки с прясно мляко и ленено семе и мед.
Фреш-2 бр за целия ден
Кисело мляко с протеин
2 палачинки със сирене
Днес-закуска потеинова вафла
обяд-яйца 5 със 100 гр сирене салата домати и краставици
Вечеря още незнам.След малко отивам на залата.
Интересно ми е как всичко се променя.Преди беше ясно,че белтъците са по-полезни от жълтъците.Сега вече не било така.Дългото кардио също беше за сваляне на килограми,сега била полезна интервалната тренировка.Пресите също-с годините колко и списания да съм прочела всички правеха ,много преси с тежести илои без,сега навлезе мнението,че пресите не били много ефективни.Незнам кой ги мисли тия работи и все ми се струва,че се намира по някой много компетентен,налага мнението си по форуми и списания,намира 10-тина вманиачени в него лица и коренно променя схемите на тренировка.Адски ме е яд,защото незнам кое е правилно и кое не.Колко жълтъци съм раздала на бабите из блока не е истина,а какво се оказа накрая.Голяма тъпня.Водата да се пие ли по много да не се ли пие?като гледам как се наливат с вода в залата ми става лошо.Ми немога да ги докарам 3 литра.Ми той корема ми ще се издуе като на жаба и ще трябва да ползвам тоалетна през половин час.Абсурдно е това.И значи няма да имам мускули така ли излиза?Мускула бил вода.Ами като немога да пия по 3 литра?Незнам вече.Отивам на залата.Лека на всички.

27.01.10
17:19

Много въпроси си (си) задала :)
Аз може ли да отговоря кое е според мен правилното :)
Правя каквото ми харесва и следвам интуитивно природните признаци. Яйцата са създадени цели, следователно няма какво да разхищаваме храна и ги ям целите. за коремните преси...нямам особено мнение, ако ти допадат: правиш. Но на мен би ми било скучно да правя 200 (двеста!) коремни преси, както съм чела някои правят. Кардиото също. На мен ми е скучно бавното кардио и заради това правя хм, ами нещо като интервално, но тъй като нямам пулсомер, няма как да знам точно в кои проценти от максималния пулс съм в момента. С фитнеса пак предпочитам да изкарам по-малко време в залата, но с по-големи тежести.
Когато съм на колелото е съвсем различно. На него пък мога да изкарам часове и така си разпределям силите, че да ми стигнат до края (на прехода/на състезанието). Не мога да кажа дори, че тренирам колоездене, просто карам за удоволствие. Другите не ме разбират и според тях се “бъхтя”. Аз не се бъхтя, а те се бъхтят като карат с мен  :lol:
Така че организмът ни е хитър и знае как да си запази силите, как да ги разпредели. Остава ни ние да го слушаме. Прави което както ти допада, яж каквото ти е вкусно (е, освен ако пържените картофи не са ти любими  ;-) ), тренирай, пий вода колкото ти се пие. Да си призная, аз малко се насилвам с водата, защото доста често бъркам жаждата с глад (може да ви е странно, но е така) и ако не пия достатъчно вода, започвам да ям без организмът да има нужда от храна, което знаете до къде води ;)

27.01.10
19:48

казано от Angella на 27.01.10, 16:41:

Вчера тренирах крака и малко кардио накрая.
През деня ядох овесени ядки с прясно мляко и ленено семе и мед.
Фреш-2 бр за целия ден
Кисело мляко с протеин
2 палачинки със сирене
Днес-закуска потеинова вафла
обяд-яйца 5 със 100 гр сирене салата домати и краставици
Вечеря още незнам.След малко отивам на залата.
Интересно ми е как всичко се променя.Преди беше ясно,че белтъците са по-полезни от жълтъците.Сега вече не било така.Дългото кардио също беше за сваляне на килограми,сега била полезна интервалната тренировка.Пресите също-с годините колко и списания да съм прочела всички правеха ,много преси с тежести илои без,сега навлезе мнението,че пресите не били много ефективни.Незнам кой ги мисли тия работи и все ми се струва,че се намира по някой много компетентен,налага мнението си по форуми и списания,намира 10-тина вманиачени в него лица и коренно променя схемите на тренировка.Адски ме е яд,защото незнам кое е правилно и кое не.Колко жълтъци съм раздала на бабите из блока не е истина,а какво се оказа накрая.Голяма тъпня.Водата да се пие ли по много да не се ли пие?като гледам как се наливат с вода в залата ми става лошо.Ми немога да ги докарам 3 литра.Ми той корема ми ще се издуе като на жаба и ще трябва да ползвам тоалетна през половин час.Абсурдно е това.И значи няма да имам мускули така ли излиза?Мускула бил вода.Ами като немога да пия по 3 литра?Незнам вече.Отивам на залата.Лека на всички.

Милата,,наистина е много объркваща всичката информация. Интернет е колкото полезен, толкова и вреден. И аз си мисля ,че ти сама ще усетиш кое е най-доброто за твоя организъм. Затова понятия като стандартна програма или диета не вършат работа. Всеки е индивидуален...Търсиш, пробваш избираш или не..Аз още търся ,вече 10 години

27.01.10
20:32

Индивидуално, индивидуално...колко да е индивидуално? ;)
Опитайте да видите общата картина, не се взирайте само в отделните детайли.

27.01.10
21:13

казано от Angella на 27.01.10, 16:41:

Ами той светът затова върви напред, защото постоянно опитва нови неща, строи нови схеми, налага нови идеи и отрича стари...Сега, ако имаш подходящото образование / компетенции, можеш да прецениш за себе си, кое е вярно и кое не...А като нямаш - вдигаш рамене и опитваш кое как ти действа.
Аз например така подходих с пресите....като видях, че ефектът от тях клони към нула, заложих на други упражнения - ами, взела съм правилното решение.
Водата - ами пие се по много, ама не наведнъж. Лимка, напр., не пие много вода изобщо - даже и в тренировъчни дни, аз пък пия даже и повече от необходимото ...и тя има резултати, и аз също. Така че просто опитвай.

28.01.10
09:37

Ясно ми е това,че трябва да се опитва,че за всеки всичко е различно,но ме дразни факта,че като някой сподели начина си на трениране 10 човека се мъчат да го оборят,че това не е правилно.Ми тогава за какво са тия всичките съвети и дълги обяснения кое как точно се прави като всеки си знае неговата.Абе както и да е.Снощи се изнервих и така си пописах малко.То е ясно,че трябва да се експериментира.

29.01.10
07:51

Вчера тренирах бицепс  и малко рамо.За бицепс-с прав лост права 5 х10 като на последната серия сложих петиците-голямо постижение за мен,само че можах само 8бр.После скотовото-3 х 10.Изолирано с дъмбел  6 кг на скотовото 3х10 и чукчета 3х10.
Рамо-Зад врат-с прав лост 3х10
с дъмбели в страни 3х10
Вдигане на крив лост пред гърди 3х10
Задно рамо на машна 2 серии с 18кг
Няколко серии коремни преси на наклонената лежанка късички с 5 кг диск
Закуска нямаше,защото станах късно
2 банана със 100 гр бадеми
15.00-4 меденки с половин бурканче кисело мляко
18.00-тренировка
аминокиселини с глутамин
21.00 3 пъжолки на тиган без хляб-едва устисках.
Свалила съм малко.Бях 57,2 което естествено нищо не е защото на тоя глад през деня е нормално да съм по-малко,но все пак ми задоволи окото и ме надъха много.

29.01.10
22:13

Вечерта правих гръб и трицепс и 15 мин кардио.
Закуска-овесени ядки с мляко и мед
обяд-свинско месо на тиган
2 часа преди залата кисело мляко с  1 доза протеин
вечеря-2 палачинки със сирене
Смазах се с тия палачинки направо не ги понасям вече.Напоследък наистина ги докарвам много хубави и моя мъж понеже е без задръжки като го попитам какво ще вечеряме отговора е палачинки.Той не че не тренира ама не е от диетичните.
Това е от мен.Лека на всички!

Мнението беше редактирано от Angella на 29.01.10 22:15.

01.02.10
22:10

След почивката събота и неделя днес имах сили и тренирах бицепс и трицепс,малко за дупе и корем.
Храната ми хич я няма.Не закусих,обядвах пържени чушки пълнени с яйца и сирене.
Следобед преди залата-кисело мляко с протеин и вечерта ябълки.
Тръгнах да бягам на пътеката обаче ме заболя много кръста и не се напъвах изобщо,просто си слязох и си тръгнах.Утре имам час за масаж,а вдруги ден започвам физиотерапия.
Бяхме във Варна неделя и гледахме Аватар на 3-де.В нашия град такава екстра няма.Много ми хареса.

08.02.10
22:07

Цяла седмица бях болна и направо се стопих.Ужасен грип ме лепна.Днес обаче отидох в залата и тренирах.Чувствам се добре и дори вече имам мускулна треска отпред на бедрата,а за утре незнам.
Храната ми беше ужасна тези дни-не мазна или гадна,просто оскъдна.Като съм болна хич не ми се яде.
Днес няколко препечени филийки със сирене и чай,пиле с ориз и малко домати.Това е.От утре се надявам да вляза в ритъм и поне да закуся,че цяла седмица никаква закуска-неможах просто.
Утре ми почва физиотерапията от 8 сутринта,как ще стана незнам.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1