Dieta za masa

Темата е заключена.

17.04.04
03:20

Towa e dietata mi-mnogokratno doizpipwana.Towa e finalniq wariant.Ako imate mneniq i predlojeniq ili ako mislite 4e ne6to ne e kakto trqbwa kajete>ne mislq da q po4wam predi vsi4ko da e OK.

Хранене 1: 7 часа :сутрешна закуска100г. овесени ядки, 4 яйца,  2 филии пълнозърнест хляб 1 банан

Хранене 2: 10 часа :закуска 40г. протеин на прах ( яйчно- млечен), 300г. печени картофи

Хранене 3: 12:30 часа :обяд 200г. пилешки гърди 100г. Ориз, 100г. салата от зеленчуци

Хранене 4: 15 часа :предтренировъчно хранене 20г. протеин на прах (суроватъчен ), 2 банана 

Хранене 5: 17:30 часа :следтренировъчно хранене: въглехидратна напитка-вода със супена лъжица мед и 3 банана

Хранене 6: 18:30 часа :следтренировъчно хранене 30г.(суроватъчен протеин)

Хранене 7: 19:30 часа : вечеря 200г. телешки шол 300г. печени картофи 200г. зеленчуци

Хранене 8: 22:30 часа :зареждане преди сън 40г. протеин на прах(яйчно-млечен) 50г. овесени ядки

тренировката е от 16 до 17:30 часа

По препоръки на Image съм гледал да има колкото се може повече разделни хранения.Сутрин към закуската 6те взимам по 2 броя лецитин.В хранене номер 5 ще взимам и доза креатин с бирена мая.
В нетренировъчен ден диетата е сходна само 4е без толкова протеин на прах.За сметка на това ще си го набавям от други източници-соя,мляко,извара и др., за да има разнообразие.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 08:38.

17.04.04
04:48

Като цяло гледам бая ще си хапваш :)
това е ок. Само две неща бих ти препоръчал, взимай преди и след тренировката по възможност суроватъчен протеин, той е бърз и е идеален за случая. И другото е да взимаш протеина възможно най-бързо след тренировката, за да дадеш бързо градивен материал за мускулчетата ти :) може да го миксираш с въглехидратите.

LE

17.04.04
09:07

Не го вземаи веднага след тренировка протеина и не го миксираи с въглехидратите :D !!!Ти явно знаеш защо го правиш така че запази след тренировъчните хранения така както са(поне 2-те които следват след тренировка)!

17.04.04
09:24

1.Nedei da miksira6 vuglehidratite s proteina!!!
2.I spored men e po dobre vednaga sled trenirovka da vzeme6 proteina a okolo 4as sled trenirovkata vuglehidrati!!!
3.Tazi vuglehidratna napitka e idealno ako se pie prez samata trenirovka ako e s mnogo burzo raztvorimi vuglehidrati!!!Az li4no vzimam ISOTON na Nutrim i sum mnogo dovolen!!!

ВН

17.04.04
10:53

:D Солидна диетка! Препоръката ми е кратка:

1. Замени въглехидратната напитка с 80 гр чиста глюкоза или мед.
2. 30 мин след нея си изпии тлъстата доза протеин - тук е мястото да вкараш 45 - 50 гр, поради инсулиновия шок, който си предизвикал с глюкозата (при меда ефекта ще е по-слаб заради не малкото количество фруктоза в състава му).
3. В останалите следтренировъчни хранения спокойно можеш да махнеш картофите и овесените ядки. От тези, който си написал ще получиш максимум 70 гр въглехидрати, което са 280 ккал. В този период на деня можеш да минеш и без тези захари. Замести ги с 30 гр зехтин в салатата.
4. Какъв е смисълъла да консумираш печени картофи заедно с месо? Та макар и да са с най-висок глекимичен индекс от храните, в присъствието на протеин той значително ще падне. Хапваш доста честичко, но смесеният прием на храна бави машината за смилане.
5. Вместо да ядеш на 3 пъти по 100 гр овесени ядки или ориз, изяж ги на 2 пъти или наведнъж, пак ще ти остане време да си вземеш дозата протеин от първата половина на деня. Пример:
7 часа 5 - 6 банана (100 - 120 гр въгл.)
9 часа порция ориз или ядки (около 250 гр въглх -  1000 ккал)
13 часа - яйчена салата или пилешки гърди 200 гр (40 гр протеин)
15 часа доза протеин (40 гр)
6.  Каза, че тренирап за маса нали? Какво правиш 90 минути в залата?!?!??!... Тренирай тежко в кратък интервал - 45 минути е оптимален вариант за атлет с културистични цели. Колкото по- напреднал ставаш, толкова по-малко време ще ти е нужно в залата за да растеж, ако това не е така, то значи или искаш да надхвърлиш природните си възможности (това не става без стероиди) или не правиш нещо както трябва...
7. Не се притеснявай да качваш мазнини! Когато решиш, че теглото ти е достатъчно премини на Калориен Шок или преформиращ режим, с намаляване на общата калоричност на храната и увеличаване на натоварването. След 2 месеца навлезни в периода за релеф и след още 2-3 си завършен.

17.04.04
11:25

Image братле, я кажи от къде ги четеш тия странни методики в храненето и тренрането. 45 мин тренировка правя само докато чистя!
за толкова малко време колко серии мога да направя и колко трябва да направя.
Я по-добре отворете една тема в която обяснете тия странни за мен начини на трениране

17.04.04
11:53

Макс, не е проблем да направиш една качествена тренировка за 45 минути. Лично аз се за това време правя тренировка ( например гърди, бицепси и корем ), след която се чувствам супер напомпан.

ВН

17.04.04
11:58

Ами по 3 мускулни групи в тренировка, с по 12 - 15 серии за големите и по  6 - 8 за малките мускулни групи.  Почивката е 1,5 до 2 мин. Както и да го сметнеш излиза 45 до 55 минути. 90 минути са 60 мин тренировка 20 мин лаф и 10 мин четене на списания...

17.04.04
12:21

е добре де чкайте малко.
Ако например както ти казваш правя 3 муск. групи - една голяма и две малки. За цялата тренировка ще трябва да направя общо най-малко 24 серии по минималното което си дал (а ако реша да правя максималното...). А като се знае че между отделните упражнения се прави малко по-голяма почивка, както и между отделните муск. групи. То какво става тогава.
Аз лично се стремя една тренировка да ми е около 1 час, но напоследък е около 1 час и 10-20 мин. Но когато чистя тренировката ми е 45 мин и след нея правя по 30-40 мин аеробика

Абе хора ви хляб, млечни продукти не ядете ли в период за маса? Гледам тука някви салатки, овесени ядки и т.н., дори месото ми се струва малко :roll:

LE

17.04.04
13:48

Хехе и аз съм напълно съгласен с теб,но не се обаждам щот съм с бърз метаболизъм пък и ще взема да кажа нещо после ще изхвърчат 10 научни теории и няма да знам какво да кажа :D !
Аз лично като гледам какво ядат повечето момчета от форума ми става жалко и корема ми се свива на топка...........абе хора вие ще пукнете от глад!!!Аз ям по 8-10 пъти на ден,а ако лягам по късно ям и повече!!!Аз през час започвам да огладнявам,при приема на около 40 грама протеин и 100 гр. въглехидрати!Наи интересното е че почти нищо не изхвърлям,излизат ми по 300лева на месец(при условие че съм вегетарианец...........между другото е добре ако някои от вас каже колко кинти на месеца му излизат за храна без добавки)!
Пък ти не се притесняваи яж си хляба и млечните продукти,при мен над 50% от протеина ми идва от млечни продукти,а в почти всяко хранене ям хляб Бонус!

Между другото въпреки цялата храна която поглъщам пак имам чувството че не поемам достатъчно храна :cry:

ВН

17.04.04
13:50

Макс, явно представите ни се различават - ти си фен на обемните тренировки с дълги почивки, а аз на късите плътни тренировки. Няма да споря кои са по-резултатни, ще спомена и 2 та варианта са възможни, всеки сам си избира режима. Да се върнем на темата, че се отколонихме!

17.04.04
18:00

[quote author=“Image”]
1. Замени въглехидратната напитка с 80 гр чиста глюкоза или мед.

Ot kude da q vzema tazi 4ista glikoza???

17.04.04
19:55

По всичко личи, че Image симпатизира на разделното хранене :)
Пробвал сам го и него, но някакси не ми се вписва в разбиранията...
На пет места вам видял поне, че се препоръчва възможно най-бърз прием на въглехидрати и протеини веднага след тренировката. Какъв е проблема да са на едно?!

LE

17.04.04
21:08

Виж статията ” Гликогенно зареждане”

17.04.04
23:50

Хранене 1: 7 часа :сутрешна закуска : 200гр. овесени ядки, 500гр. печени картофи, 200г. ориз, 5 филии пълнозърнест хляб, 1 банан

Хранене 2: 10 часа : закуска : 5 яйца

Хранене 3: 12:30 часа : обяд 200гр. пилешки гърди  200гр. салата от зеленчуци

Хранене 4: 15 часа :предтренировъчно хранене 20гр. протеин на прах (суроватъчен ), 2 банана 

Хранене 5: 17 часа :следтренировъчно хранене 1-во :  въглехидратна напитка-100 гр. мед

Хранене 6: 17:30 часа :следтренировъчно хранене 2-ро : 50гр.суроватъчен протеин

Хранене 7: 18:30 часа : вечеря 500гр. телешки шол 200г. зеленчуци

Хранене 8: 21:30 часа :зареждане преди сън 40гр. протеин на прах(яйчно-млечен)

тренировката е от 16 до 17 часа

Toва измислих следвайки съветите ви.Само едно ме притеснява - 2-та банана в хранене  №4 няма ли да попречат на освояването на суроватъчния протеин и като ида в залата след 1 час той все още да не е усвоен и ефект-нулев.Дали да ги махна и няма ли да останат прекалено малко въглехидрати? (само в първото хранене има солидна част от тях) Или след това да наблегна на мазнини? Нямам идея!

18.04.04
00:20

Moje li samo da te pitam 1 vupros. Kak moje6 da iziade6 polovin kilo kartofi i polovin hliab v 7 4asa sutrinta. Zaklevam se ako iziam tova niama da stana pove4e.

18.04.04
00:25

Pi4 znam 4e mnoo hubavo si q podbral programata otkum sudarjanie ama sled tazi ogromna zakuska v 7 4asa ne mi se vqrva da izqde6 5 qica(dori i samo beltucite)!Ako moje6 evala!

ВН

18.04.04
01:43

1. Братле прекалил си със закуската! Раздели храната на 2 приема по 200 гр въглехидрати, щом държиш на количеството.
2. Каква файда имаш от 500 гр картофи освен че ще те надуят като плондир?
3. Защо последното ти хранене е в 21:30? Премести го за по-късно дай си време за храносмилане. Въобще изтегли целият прием на храна с  1 час от след тренировъчно хранене 2.
4. Нищо не ти коства вместо да правиш пред тренировъчна доза протеин да изпиеш нощна. Навиваш си часовника в 01:00 пиеш шейк и лягаш.
Така и не ни каза колко тежиш колко стаж имаш, как тренираш?

18.04.04
12:13

190 cm 75 kg.Treniram ot 1 god no sum prawil i po4iwki.kato zapo4nax bqx 62kg.Dosega ne sum se xranil po dieta, a na principa “Dai bate na praseto qdenie pa ako 6te da raste”.I wupreki vsi4ko se u4udwam 4e ka4wax kg prez towa wreme. A ina4e programata mi e slednata:

Petuk:gurdi,ramo
Subota:Kraka,korem
nedelq:grub,korem
wtornik:ruce

Kato se zamislq stoq w zalata po okolo 2 4asa(w purwite meseci po 3 i polowina) .No togawa mislex 4e muskulite rastat w zalata:).Sega mislq da prawq po kratki no za smetka na towa intenziwni trenirowki.

Има ли проблем че 1 час след суроватъчния протеин вечерям?
Нали за това пия суроватъчен защото се усвоява по-бързо. А последното хранене няма проблем ще го преместя в 10.А в 2,3 часа през нощта ставам, но не пия протеин а кисело мляко.

19.04.04
21:49

диетата е готова.10х на всички

20.04.04
12:56

И според мене е много важно да хапнеш добре веднага след тренировка (в рамките на 30 мин.  до 1 час). А и надали някой не е гладен след тежка тренировка.
:o Тъй като нямам много пари за протеини гледам да ям, когато съм гладен - един вид се доверявам на организма ми. :wink: Аз съм все още начинаещ така, че това което казвам може и да не е много вярно и вероятно по-късно ще се промени <:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1