02.02.10
15:53
Колеги...съфорумници...граждани ? :)
Всъщност днес имам да питам един не-много весел и доста труден въпрос,интересуващ ме от МАСА време.
Преди година и половина прекарах диета , само на зеленчуци . Стигнах до край - 54 кг. на 176 ръст. Отслабнах, но изглежда за сметка на това, тялото ми е изяло костите на ръцете ми ( сега са наиистина много тънки ) Преди диетата бях 80 кг . и се бях изнервил и казах КРАЙ на всички подигравки. Тялото ми е АДСКИ широко (или така си мисля) , и единственият ми комплекс са ръцете. 31,5 ръка вече 6-7 ако не и 8 ми месец подред. Изглежда почти всичко по ръката ми е мускул и почти никаква кост. В първите 2 месеца от както почна фитнеса ( преди година и половина ) порасна от 29 (напомпана) на 31. След това този половин сантиметър и... ЮРЮШ! Отделих пари за протеин,буустър,дори и креатин отделно...Е - ЕФЕКТ - 0
Пробвах всякакви тренировки и упражнения—от дроп серии и малко килограми много пъти..до супер серии и максимални килограми
Да очаквам ли по-голяма ръка скоро време... или онази глупост която направих се оказва необратима и сега ще си патя ?
ПС: 14 години . 177 см . 69 кг
02.02.10
15:55
Пробвай да тренираш като 14 годишен, 177см и 69кг, а не като някой с 14 годишен стаж, 177см и 99кг релеф ;)
02.02.10
16:21
Ами... 69 кг. релеф съм
177 см. да ... :) 14 години стаж ме спират ;) Как тренира един 14 годишен ? :P
И въпреки това колко ръка мислиш, че можеш да направиш на 14 години?
Аверите ти сигурно имат по 23-24…
Всичко си идва с времето. А за това което описа - ноу уърдс :х
02.02.10
16:56
За всеки човек си е относително,имам приятел и с 41см ръка,на 14,при това без никакви добавки,при някои хора е ген. ;)
02.02.10
17:40
goga кажи как се казва филма и аз да го гледам , а до теб приятелю направи масивни гърди гръб и бедра и ще имаш големи ръце.
02.02.10
17:46
казано от DOBRUJANECA на 02.02.10, 17:40:
goga кажи как се казва филма и аз да го гледам , а до теб приятелю направи масивни гърди гръб и бедра и ще имаш големи ръце.
Бедра и гърди имам(гръдната ми обиколка е = много :P някой ден ще пусна снимки в ‘доста занемарения ми дневник) , и гръб донякъде ( точно и за това ръцете ми изглеждат малки на фона на останалото )
Мда.... кокалът ти се е самоунищожил, ако не беше гладувал щеше да имаш 40+ ръка, но в момента се радвай и на това. Имам няколко познати със същия проблем - единия дори му присаждаха от бедрото кост и сега 1та му ръка е 45 - другата 37 (нещо от сорта) и също така куца, но няма как. Всичките му пуловери са с одрязан 1 ръкав, за да се вижда голямата ръка, а другата седи скрита, но според него така е модерно в момента.
Мнението беше редактирано от Мирослав на 02.02.10 20:03.
Oranje иска да каже, че ги претренираш най-вероятно. Замисли се:
1. Ръцете са малка мускулна група. В твоя случай - не малка, ами мъничка. Ако ги тренираш с повече от 2 упражнения за бицепс и три за трицепс считай за претрениране. И; 2. 8 месеца качване и си още релефен? Значи храната ти е малко и килограми може да си качил, но не и мускул. Яж повече, по-качествено - набавяй си достатъчно протеин (150-200гр. дневно) и двойно толкова въглехидрати.
Според мен проблема е в една от двете точки - малко храна, претрениране, или комбинация от двете. Ако обаче и двете са окей, тогава:
1. Не си експериментирал нито достатъчно дълго, нито с достатъчно методи - супер серии, дроп серии и т.н.
2. Генетично ръцете ти са малки и малки ще си останат. Не казвам, че ще си останат 31см., просто винаги ще са малки ако това е проблема. Не можеш да го промениш.
а пробва ли и ядене да сложиш към добавките? ;) нали се сещаш, че количеството, което ти е стигало когато си бил 65кг (примерно) не е достатъчно когато си 69, а за да растеш е още по-недостатъчно .... ако сложим и евентуално претрениране ....
02.02.10
19:00
Днес за закуска изядох:
200 гр. Мюсли и 3 яйца
Ядене в училище :
4 Филии хляб с 3 пържоли, 1 банан 1 бонбона и 1 мандарина ( aa ... 1 морков и малко зеле ) :D :D
Амаа...хич не ми звучи малко, при положение ,че имам разширен стомах ( междудругото има ли начин как да се оправи тази издутина под пъпа ? :( )
Мнението беше редактирано от bigvic на 02.02.10 19:03.
02.02.10
19:06
От една страна е радостно, от друга... доста притеснително как деца започват да тренират от изключително ранна възраст. Не е като да е без риск.
Прогресирай много бавно. Имаш толкова време, че не можеш да си представиш. Аз като почнах бях с твоите данни.
Щом като тренираш от толкова време, то времето не може да се върне назад, задръж протеина като добавка. И ТОНОВЕ храна!Никакви други добавки!!! Буустер на 14!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Виж ме - почти на 25 съм и с 10 години стаж, в момента за първи път пия NO-XPLODE!
Нека другите да ти кажат как да тренираш, нямам време. С две думи обаче - претренираш до границата на безумието.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 02.02.10 19:17.
02.02.10
20:56
С буустери , протеинова пудра и 5 упражнения за ръце ще ти станат 50 . Такива работи като стабилно хранене и тренировка според стажа ,са абсолютно неверни .
Шегувам се !
много е лошо когато някой здрав батко почне се подиграва на някое 14-15 годишно момче и му каже виж се каф си слаб ве или нещо от сорта и тогава повечето праят кат твойта грешка искат на 14 год да са като на 25 с голяма стаж във фитнес и наблягат на сичко за да стане голяма раката и да няма подгиравки ... не мисля че може да очакваш големи размери на тея години освен да си подаржаш няква форма да си праиш релефче друго няма смисал... или рискуваш да си измачиш ораганизма от рано...
03.02.10
07:06
казано от bigvic на 02.02.10, 15:53:
Колеги...съфорумници...граждани ? :)
Всъщност днес имам да питам един не-много весел и доста труден въпрос,интересуващ ме от МАСА време.
Преди година и половина прекарах диета , само на зеленчуци . Стигнах до край - 54 кг. на 176 ръст. Отслабнах, но изглежда за сметка на това, тялото ми е изяло костите на ръцете ми ( сега са наиистина много тънки ) Преди диетата бях 80 кг . и се бях изнервил и казах КРАЙ на всички подигравки. Тялото ми е АДСКИ широко (или така си мисля) , и единственият ми комплекс са ръцете. 31,5 ръка вече 6-7 ако не и 8 ми месец подред. Изглежда почти всичко по ръката ми е мускул и почти никаква кост. В първите 2 месеца от както почна фитнеса ( преди година и половина ) порасна от 29 (напомпана) на 31. След това този половин сантиметър и... ЮРЮШ! Отделих пари за протеин,буустър,дори и креатин отделно...Е - ЕФЕКТ - 0
Пробвах всякакви тренировки и упражнения—от дроп серии и малко килограми много пъти..до супер серии и максимални килограми
Да очаквам ли по-голяма ръка скоро време... или онази глупост която направих се оказва необратима и сега ще си патя ?ПС: 14 години . 177 см . 69 кг
Да повторя ли поста.... 14г... приятел
... дай си време на хормоналната система да влезе в някакъв ритъм. Към този момент можеш само и единствено да подготвяш тялото си за един добър растеж в малко по-късен етап.
освен ако не сглупиш да посегнеш към аптеката.
Търпение и упорство. ЮВремето и постоянството ще ти се отблагодарию!
Успехю1
04.02.10
17:33
Качи снимка за да добием по-добра представа