НВД въпроси

01.02.10
20:35

Въпросите ми са тъпички при положение че има толкова информация в интернет, но сори че ги задавам просто искам да съм спокоен а не да бъркам цялата диета и да има обратен ефект след диетата ...

1- Тези храни стават ли за НВД
-боб
-леща
-кисело зеле
-шкембе чорба
Искам да ги ям тези храни като основен въглехидрат по обяд..  знам че най-добре е да се яде кафяв ориз с пиле, примерно но ми втръсват вече всякакви храни, паржоли протеини заленчуци дори плодове...
Имам як апетит за манджи но от тая диета се лишавам много... а дори нямам да свалям много килограми... само 3-4 в корема най-вече ....

Друг въпрос е за храната след тренировка, плод ли е най-доброто, не може ли малко шоколадово бонбонче, или кафе с захар?
Тренировката е към 15-16 часа.

3-Пия протеини аминокиселини, л-карнитин и някакъв евтин фат бърнар, ям почти и единствено само протеини, въглехидрати около 50-80 грама средно, като се има предвид че съм 80кг, но след една седмица диета, ми личи загуба на мусоли... това е само една седмица не знам какво ще е след месец... та се чудя защо така, не би ли трябвало загубата на мусколна тъкан да е минимална ... тичам през ден по 8км за 60мин., може би трябва да ги намаля за да не губя толкова мускол ...

4-Има ли смисъл да си купувам л-карнитин на гел? За корема.

5-На 5-6-тия ден, който още не съм го направил официлано, мога ли да хапна повечко глезотийки, да ни си прецакам целия труд?
Не че е много, но е тъпо да спазвам режим и на края да го на сера нарочно...

6-Имам около 2 пръста слой мазнини по корема, говорим за долната част около пъпа, тя почти не мърда от началото на диетата ...
кога ще започне и тя да се топи... :(

Извенете за тъпите въпроси, ако ми отговорите ще съм ви благодарен.

02.02.10
20:02

Кажете само за течния лкарнитин, моля.

02.02.10
20:29

1- Тези храни стават ли за НВД?

-боб - да, но с мярка и не трябва да е пържен. Вари си го сам или взимай направо консерви - измиваш боба от солта и го слагаш като гарнитура към месото ( избягвай масления боб, взимай шарен, червен и т.н. ).

-леща - да, само варена. Тук няма смисъл от консерви, вари се лесно и бързо, а и 1кг. върви между 1.50-2.00лв. и ако ядеш на два-три дена ще ти стигне за 1/2 месец. Начина на приготвяне пак повтарям е само един - вари се. Можеш да добавиш малко лук и моркови, аз лично го предпочитам чист, слагам само подправки като сол или малко лют пипер, вече като е готова лещата. В началото ако не си свикнал е малко гадно на вкус, но се свиква. След време дори става вкусно, аз на втората седмица почнах да се облизвам след една порция 150гр. варено пилешко + 1 купичка леща. От доста време, вече има години, лещата е редовно в менюто ми. Много вкусна и полезна храна - богата на белтък, нисък ГИ, засища, доста влъкна и т.н., все полезни работи.

-кисело зеле - не. Няма ккал., но ще задържаш вода, ако консумацията е честа и по много.

-шкембе чорба - не.

Друг въпрос е за храната след тренировка, плод ли е най-доброто, не може ли малко шоколадово бонбонче, или кафе с захар?
Тренировката е към 15-16 часа.

Шоколад - не. Кафето със захар не е хранене след тренировка. Плод е добър вариант, също може малко стафиди или друг сушен плод. Но внимавай в количествата, че са доста калорични.

но след една седмица диета, ми личи загуба на мускУли ( два пъти един след друг си сгрешил думата, срамота )

Да, добре.

4-Има ли смисъл да си купувам л-карнитин на гел? За корема.

Не.

5-На 5-6-тия ден, който още не съм го направил официлано, мога ли да хапна повечко глезотийки, да ни си прецакам целия труд?

На 8-10 дена си позволявай “глезотийки”, но това не означава цял ден да се тъпчеш с боклукчави храни. Примерно изяж на обяд с месото вместо леща/боб и т.н. едно ( повтарям ЕДНО ) парче пица или нещо такова. Сладките неща под формата на опаковани и купени от магазина ги избягвай перманентно. Не е болка за умиране, а и имат далеч по-вкусни и полезни заместители.

6-Имам около 2 пръста слой мазнини по корема, говорим за долната част около пъпа, тя почти не мърда от началото на диетата ...
кога ще започне и тя да се топи... :(

Спазваш НВД от три дена и искаш чудеса и магии. Я направо се откажи, та да не си губиш времето.. за качествени резултати не се иска нищо повече от търпение и воля, като гледам ти липсват. Като ти чета поста добивам няква представа за културата ти на хран. и да ти кажа, ще направиш такова йо-йо, че после тия “2 пръста слой мазнина” ще станата най-малко 4. Или се хващай сериозно и си промени хран. навици и култура тотално или ще си от тия вечно “отслабващите”. Айде, умната и ако не умната - русата. И успех. ;)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 02.02.10 20:40.

02.02.10
20:45

Ще изпозлвам темата и аз да попитам нещо.Картофи,ориз,леща и боб как да ги ям ? Смисъл да ги пазя за въглехидратните дни или мога всеки ден по малко да ги хапвам.Защото сега ям малко въглехидрати до към 1-2 часа  след това минавам на месо,салати,протеини и малко мазнини

02.02.10
22:12

Мерси за отговора!
Ивинявам се за мускУлите ... правописа не ми е зле, но когато пишеш в интернет и пишеш по чатове и т.н. придобиваш много кофти навици ... извинявам се пак.

Придобил си грешна представа за хранителната ми култура, няма проблем, въпоса не е в това ... вече имам малко опит с тая диета и ефекта не беше йо-йо, а по скоро доста загуба на мускули и доволна загуба на мазнини, за период от 2 седмици. За 2 седмици свалих 5кг като се храних само и единствено с протеини, въглехидратите ми бяха около 20-30 грама на ден и то само от бадеми млека и плодове ...Това ме и притеснява, сега сериозно искам да направя плочки, очавкам до 2 месеца да ги имам, но дали няма да стане така- ставам изчистен но плочките не личат така както се надявам, а ръцете и мускулите намаляват така както не се надявам ... Вече знам че въглехидратие са важни дори и при тази диета, заради усвояването на протеина което има най-голямо значение при загубата на мускули, но дали ще постигна целта си-хубави плочки?
Утре ще кача снимка да видите какво искам да постигна и в какво състояние съм, и ако може направете някаква прогноза според вас колко време ще ми отнеме ...
Не очаквам магии, съвсем реално си гледам на нещата, но просто ме гложди колко време ми трябва и дали спазвам правилно диетата ....

Мнението беше редактирано от needweed на 02.02.10 22:14.

02.02.10
23:57

Ако ядеш достатъчно протеин, не можеш да загубиш особено много мускулна маса за две седмици, да не кажа хич. При всички положения мазнините са ти намалели, но благодарение на кетозата, си позагубил голямо количество вода, в следствие на което идва тази промяна в килограмите. Аз лично бих те посъветвал да прочетеш и анализираш ето тази част от сайта: http://www.bb-team.org/diets/
Също така, няма да е лошо да напишеш какво си ял да речем днес или вчера, за да придобием по-добра представа за нещата.

казано от Fantaa на 02.02.10, 20:45:

Ще изпозлвам темата и аз да попитам нещо.Картофи,ориз,леща и боб как да ги ям ? Смисъл да ги пазя за въглехидратните дни или мога всеки ден по малко да ги хапвам.Защото сега ям малко въглехидрати до към 1-2 часа  след това минавам на месо,салати,протеини и малко мазнини

Хранителен режим, цел?  Виж тази статия: http://www.bb-team.org/articles/1575/

03.02.10
04:50

казано от Flask на 02.02.10, 23:57:

Ако ядеш достатъчно протеин, не можеш да загубиш особено много мускулна маса за две седмици, да не кажа хич. При всички положения мазнините са ти намалели, но благодарение на кетозата, си позагубил голямо количество вода, в следствие на което идва тази промяна в килограмите. Аз лично бих те посъветвал да прочетеш и анализираш ето тази част от сайта: http://www.bb-team.org/diets/
Също така, няма да е лошо да напишеш какво си ял да речем днес или вчера, за да придобием по-добра представа за нещата.

казано от Fantaa на 02.02.10, 20:45:

Хранителен режим, цел?  Виж тази статия: http://www.bb-team.org/articles/1575/

хранителният режим е нвд
Цел - чистене на мазнини
Окб - 2700
кг - 88
ръст - 177
години - 17

03.02.10
10:37

Ротацията е много ефективна, но трябва да си следиш хубаво калориите.

04.02.10
14:51

казано от Flask на 02.02.10, 23:57:

Вчера:
6:50 - 1 доза протеин 3 амино бцаа + 2 ябълки
10:00- 140гр ориз с гъби и айрян
12:00- активия с фибри
14:00- пилешка пържола филе 2 яйца, половин кофичка кисело мляко 0,1 + 30-40гр сирене
16:00- ябълка
17:00- л-карнитин
20:00-пържола филе 2 яйца, половин кофичка кисело мляко 0,1
23:00- протеин + амино бцаа 4 капсули + 1 ябълка

Всеки ден е различно- ориза по изключение с гъби, обикновенно е с пиле, понякога ям и картофник вместо ориз и 2-3 кебапчета(това е за яденето в 10:00) и салата ям попрнцип но не всеки ден 2-3 пъти в седмицата си правя задушени зеленчици и ги ям вечер и към 16-17 часа обикновенно.

За сега резултата е- губя ежедневно мазнини, всеки ден ми се струва че съм свалил, но и мусколите по ръцете специално ми се струват доста по-малки, не съм си мерил бицепса, но предполагам е паднал с поне 2см ....

Когато се изчистя след 1-2 месеца с каква диета да продължа, целта ми тогава ще е МАКС качване на чиста мм, за тогава съм преценил да взема- аминокиселини протеин и креатин. Като за креатина не съм сигорен защото не смятам да го пия вечно, а за 1-2 месеца, а колкото съм запознат след като спра креатина, водата в мусколите просто спира да се задържа и резултата е почти никакъв .... С 200лв какви добавки ще препоръчате, без да се смятат аминокиселините, защото са ми безплатни :) .

04.02.10
15:17

Какво ще кажета за тази салатка- моркови броколи и карфиол направо във фурната, като се поотпуснат малко зехтин и сол, като салата заедно с яденето в 20:00 ?

04.02.10
15:47

Какъв е смисълът да чистиш сега и след 2 месеца да почнеш да качваш? По-добре качвай сега и чисти след два месеца. Сметни си калориите, сметни си храната и ще разбереш дали има някъде проблем. Не случайно ти дадох тази част от сайта да четеш, там в общи линии са обяснени фундаменталните неща относно хранене, калориен баланс и тн. Така като гледам храненето, не ми харесва, че между 14:00 и 20:00 нямаш никакъв протеин. Също така не виждам никакви мазнини, които са изключително важни в подобен режим. Попрочети, попрочети, само ще ти е от полза, пък после питай, ако нещо не ти е ясно.

04.02.10
15:58

ОК мерси!
Паржолката в 14:00 я преместих в 16:30.

А за чистенето сега съм решил да чистя, защото явно на мен така ми влиае просто, ген или нещо друго не знам, но когато се чистя до 2 седмици вече силата ми е паднала с 20% и мускулите също намаляват ... За това искам до лятото да съм се изчистил вече и да съм натрупал чисти мускули, така съм го измислил ... След чистенето рутация на мазнините ли е най-добрата диета и коя е най-добрата комбинация от добавки за качване на мм без никакви мазнини ...

04.02.10
16:21

Пак ти казвам, чети, не си наясно с доста работи. Ако си преместиш пилето в 16:00, пак стават много часове от 10:00 до 16:00. В общи линии, на три-четири часа трябва да имаш протеин.
Това с чистото качване на мускулна маса е невъзможно. То за това се чисти след като си качвал... Логично е да ти падне силата, като си на нещо като НВД, но това не означава, че ще ти се смалят мускулите!

04.02.10
16:32

Ок се едно, и без тва не разбираш какво се опитвам да питам. Мерси се пак.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1