Режим на хранене-съвети и подобрения

03.02.10
14:33

Историята е следната-преди месец и половина ми се наложи преглед при лекар(поради киселини и много странно постоянно оригване) и се установи затлъстяване на черния дроб.Лекарят каза да сваля излишните килограми.В този момент бях  малко под 100 килограма на ръст 1.80,21 години.Като начало ограничих сладките изделия,пърженото и хляба, но нямах някакъв определен режим хранех се по 2-3 пъти на ден.Тръгнах и на фитнес.След около месец вече станах 89 килограма.Киселините изчезнаха и оригването значително намаля,като вече се появава само понякога.В последните две три седмици обаче се подложих на по-сериозен режим хранене в 8,10,12,16 и 19 часа.В 8 ям овесени ядки смесени с малко нестле фитнес за вкус с непълномаслено мляко,закуската в 10 се състои или от 50 грама кашу или 3 печени белтъка с царевица,за обяд пилешко/телешко/рибешко месо (около 100 грама)с ориз или картофи + филия хляб вита.В 16 часа пак белтъци или ядки.За вечеря филия вита+риба/пилешко/телешко и зелена салата.Както и една две чашки фреш на ден+нещо сладко до обяд/следобяд(киндер шоколадче 50 грама или нещо за диабетици).Свалих до 87 килограма,но вече усещам застой,а трябва да стигна до 80.Приемам всякакви съвети,както и как мога да разнообразя малките закуски в 10 и 16 часа.Тренирам 5 пъти в седмицата съответно 1 ден-гърди,2-бицепс,3-трицепс,4-гръб,5-рамо + кардио по 20тина минути на всяка тренировка и корем 3 пъти в седмицата.

Темата беше редактирана от s.georgiev на 03.02.10 14:51.

03.02.10
15:19

Ограничи въглехидратите и ги приемай само през първата половина на деня. Можеш и без тая филия вита на вечеря. Увеличи месото на обяд и вечеря, и ограничи ориза/картофите (те са въглехидрати). Пий вода... по 2-4 литра на ден. Остави ги теа фрешове. Плодовете (и фрешовете от тях) са хубави но са бърз въглехидрат, затова ги яж само през първата половина на деня по малко. (ако толкоз не можеш без тях). Избий си от главата мисълта за сладко!... Ако искаш сладко яж, по 1 лъжица мед след тренировка и на закуска сутрин).

Абе чети НВД темата в тоя форум и си готов. Ако не искаш да се впускаш в сметки.. просто намери подобно меню като за твоите килограми на някои колега.
Тренировките са ти добре мисля.

03.02.10
15:25

Да да,чел съм темата за НВД и мислех,че режима ми се вписва.Все пак въглехидратите ми са през първата половина на деня,втората има само във филията вита и царевицата в белтъка.За фрешовете незнам,ядене без сокче съвсем куцо става...Може чай с подсладител.
Сладкото се мъча съвсем да го спра,но пак не издуржам,а и чак толкова много ли са тия 50 грама шоколад,да ги сменя с едно диабетично десертче синеморец(25 грама) или пък имаше някакъв шоколад елегант само с 8 процента въглехидрати.

Мнението беше редактирано от s.georgiev на 03.02.10 15:26.

03.02.10
20:37

Сладкото не е полезно .. нищо хубаво няма в него.Замести го с протеинови вафли или други вкусни протеинови десерти :) тук работата опира и до джоба,но все пак ..

healthstore.bg/Протеинови-Бисквитки-и-Кексчета.html

P.S Овесени ядки с мляко и мед ,или пълнозърнести бисквити

Мнението беше редактирано от Fantaa на 03.02.10 20:51.

03.02.10
20:46

Скъпички са наистина...А някакви идеи с какво да заместя малките закуски,че ми писна от белтъци и кашу...А и не ми се струва много добре всеки ден едно и също.

05.02.10
16:26

Хм,днес във фитнеса говорих с едно момче,което буквално за 5 месеца е направило чудеса(без никакви добавки и боклуци).Та той ми каза,че тренира така че всяка мускулна група да почива по 3 дена.Тоест програмата му е 4 дневна след което започва отначало без никаква почивка.Какво мислите по-въпроса?

05.02.10
16:45

казано от s.georgiev на 05.02.10, 16:26:

Хм,днес във фитнеса говорих с едно момче,което буквално за 5 месеца е направило чудеса(без никакви добавки и боклуци).Та той ми каза,че тренира така че всяка мускулна група да почива по 3 дена.Тоест програмата му е 4 дневна след което започва отначало без никаква почивка.Какво мислите по-въпроса?

До колкото разбрах е така:

1-гръб
2-крака
3-гърди
4-ръце
и
5-гръб
6-крака
7-гърди
и нова седмица
1-ръце
2-гръб
3-крака
и т.н. 
Ако е така, защото аз поне така си го обеснявам, попитай го какво прави по този начин и дали има до него доктор
по време на тренировка?

05.02.10
17:25

Да,нещо такова се очертава.Незнам какво прави,но не съм виждал някой с по-добър релеф и тяло като цяло до момента.При ръцете каза че има растеж от 3-4 см за 5 месеца.

05.02.10
18:44

http://iwantsixpackabs.com/#

А за тези спартански тренировки да имате някакви впечатления?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1