04.02.10
10:03
Здравейте1Много ми е чудно защо почти всички мускули са напреднали по време на стажа ми в залата(ако може така да се нарече),а гърбът ми е много слабо място-не ми е голям.Релефен е донякъде,но не е широк,ако ме разбирате.Почнах от 1 месец да се набирам всеки ден правя 3-4Х10-12 и няма никакъв резултат.Ако може някак да ме коригирате,ви моля да го направите без да се замисляте.
Благодаря ви!
Ако под стаж разбираш 1 месец набирания...е, бъди по-търпелив! Всеки ден щом се набираш, ти не му даваш на мускула да се възстанови, следователно няма растеж.
Стоянчо е напълно прав не само че гърба ти няма да има растеж и като тренираш и бицепса също ще е изтощен , иначе когато праиш гръб пробвай да се набираш с няква тежест на кръста .!
04.02.10
16:52
Набирай се през ден , за да му дадеш някаква почивка на твоя гръб . Ако не ходеше в залата , и всеки ден може да се набираш и ще има доста положителен ефект.
04.02.10
17:42
казано от Стоянчо на 04.02.10, 11:48:
Ако под стаж разбираш 1 месец набирания...е, бъди по-търпелив! Всеки ден щом се набираш, ти не му даваш на мускула да се възстанови, следователно няма растеж.
Хахахаха.Май не ме разбра-тренирам от 2 години,а почнах да се набирам от 1 месец. ХАХАХАХА.Не мисля,че в това е проблема.Първата година имах стандартна тренировка-бицепс-гърди,трицепс-гръб,рамо-крака(корем винаги си правя).Не си го обяснявам...и пак казвам-не ме разбрахте правилно,тренирам от 2 години,а не 1 месец :Д :Д
05.02.10
08:15
3Х10 широк хват набирания
3Х8 скрипец (широк хват)
3Х8 скрипец (тесен предхват ли се казва не знам точно :Д)
3Х8 гребане с дъмбел
3Х8 придърпване на долен скрипец
Мисля,че е това...
Мнението беше редактирано от ivancho111 на 05.02.10 08:39.
Пробвай да махнеш второто упражнение и вместо това прави от остналите упражнения 4 х 8-12. Можеш да вмъкнеш и гребане с щанга за разнообразие вместо упражнение номер 2 например.
Мнението беше редактирано от AlexK на 05.02.10 09:26.
“Ако искаш широк гръб-набирай се” -Арнолд Шварценегер. Щом тренираш от две години съм сигурен че си наясно с това че мускула расте,когато почива и че по-голямото количество не значи по-голямо качество.Учудвам се на факта че човек като теб,който е наясно с тези неща се е захванал да се набира всеки ден в рамките на този един месец с цел да разшири гърба си.На мен ако ми изостава бицепса не означава че ще го тренирам всеки ден пък и макар по 3 серии да е само.Моето предложение към теб е следното- ти каза че с другите мускулни групи си ок и че гърба е само проблема.Първото нещо,което веднага ти отговарям в този случай е- приоритет за гърба.Раздели гърба в 2 тренировки-в едната прави за ширина,а в другата за плътност.За плътност прави поне 2 вида гребания и задължително мъртва тяга.Като цяло при мен развитието на гърба ми,както на ширина така и на плътност се дължи в най-голяма степен на тягата и много по-малко на което и да е друго движение.В деня за ширина прави набирания и пулдаун разбира се и двете трябва да са с хват по-широк от раменете ти.Друго нещо,което много често се пренебрегва от повечето трениращи е стречинга на гърба по време на тренировката.Преди 3 години Георги Георгиев(мисля че знаеш кой е) ме посъветва някои неща-след серия мъртва тяга да вися поне 10-15 секунди на лоста за набиране и по възможност да правя леки движения с перките(няма как да ти ги обясня-мога само да ги покажа),както и да хвана с двете ръце някоя неподвижна стойка и да опъвам тялото си назад с цел максимален стречинг.Разбира се внимавай със силата на стречинга понеже един мой приятел направи такова яко опъване че чак разтегна мускул на гърба.Това е моето предложение към теб- приоритет за гърба + стречинг по време на самата тренировка, както и поне 5 мин след нея и мисля че ще забележиш ефект.
05.02.10
14:57
Набирай се,правилно,но ако искаш ширина-тесен хват повечко.