02.02.10
21:11
Здравейте спрях се на следният протеин NECTAR SWEETS и искам да ви попитам как ще е най-добре да го взимам и по колко грама на ден. Дали преди и след тренировка само или сутрин и след тренировка, как ще е най-добрият вариант.
02.02.10
21:38
Сутрин на гладно и след тренировка.Изолат по всяко друго време е безсмислено.От sweets серията бих ти препоръчаш шоколадовия трюфел ;)
02.02.10
21:43
Точно шоколадовия имам. Но по колко грама сутрин и след тренировка.
Мнението беше редактирано от simeon90_ на 02.02.10 21:44.
02.02.10
21:46
По една доза. Има си мерителна лъжичка вътре. Добър избор.
03.02.10
06:39
А в дните които не тренирам да го пия ли сутрин ?
казано от simeon90_ на 03.02.10, 06:39:
Да.
Винаги бих казал НЕ,но проверих в нета и видях че протеина е 2.21Lbs което мисля е малко повече от 1кг (1180гр.) и ти е разделен на 36 равни дози по 28гр. от които 23гр. са ти чист протеин.Аз бих те посъветвал да си разделиш дозата на две една 40минути преди тренировка и една веднага след тренировка.В дните,в които си решил че няма да тренираш може да не пиеш,тогава се вземат други “неща” за да възстановяваш и да си почиват мускулите.В тези дни ако се храниш както трябва и вземеш дозата - организма ти не е натоварен и този протеин който го приемаш може да не се усвои от организма и просто да го изпикаеш.Затова мисля да не го вземаш,но пък с тази доза от 28гр. надали ще го изпикаеш понеже е много малка.
Извод:ако искаш да ти стигне за по дълго време протеина го пий само в дните,в които спортуваш - от финансова и практична гледна точка.В такова количество 28гр. за доза би било полезно да го приемаш независимо дали спортуваш или не.Ти си решаваш според паричките ;)
казано от Tyrant на 03.02.10, 11:44:
Винаги бих казал НЕ,но проверих в нета и видях че протеина е 2.21Lbs което мисля е малко повече от 1кг (1180гр.) и ти е разделен на 36 равни дози по 28гр. от които 23гр. са ти чист протеин.Аз бих те посъветвал да си разделиш дозата на две една 40минути преди тренировка и една веднага след тренировка.В дните,в които си решил че няма да тренираш може да не пиеш,тогава се вземат други “неща” за да възстановяваш и да си почиват мускулите.В тези дни ако се храниш както трябва и вземеш дозата - организма ти не е натоварен и този протеин който го приемаш може да не се усвои от организма и просто да го изпикаеш.Затова мисля да не го вземаш,но пък с тази доза от 28гр. надали ще го изпикаеш понеже е много малка.
Извод:ако искаш да ти стигне за по дълго време протеина го пий само в дните,в които спортуваш - от финансова и практична гледна точка.В такова количество 28гр. за доза би било полезно да го приемаш независимо дали спортуваш или не.Ти си решаваш според паричките ;)
Доста си в грешка. Моят личен извод: да пестиш протеина няма смисъл. Вземи си не най-скъпия, а този които ще можеш да го пиеш както и по колкото трябва!
казано от target на 03.02.10, 11:56:
казано от Tyrant на 03.02.10, 11:44:
Извод:ако искаш да ти стигне за по дълго време протеина го пий само в дните,в които спортуваш - от финансова и практична гледна точка.В такова количество 28гр. за доза би било полезно да го приемаш независимо дали спортуваш или не.Ти си решаваш според паричките ;)Доста си в грешка. Моят личен извод: да пестиш протеина няма смисъл. Вземи си не най-скъпия, а този които ще можеш да го пиеш както и по колкото трябва!
х2
За да не отварям нова тема ще питам тук.
До сега съм пил само протеин “нектар ябълка” добър е ама бързо свършва ;-) и е скъпичък за този грамаж около 980 гр.
Препоръчайте някаква алтернатива!!!
казано от gorskia на 04.02.10, 11:14:
До сега съм пил само протеин “нектар ябълка” добър е ама бързо свършва ;-) и е скъпичък за този грамаж около 980 гр.
Препоръчайте някаква алтернатива!!!
Ако пак искаш да е изолат, виж цените на ATW.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.02.10 11:53.
казано от Стоянчо на 04.02.10, 11:53:
казано от gorskia на 04.02.10, 11:14:
Препоръчайте някаква алтернатива!!!Ако пак искаш да е изолат, виж цените на ATW.
И да не искаш изолат, пак там ;)
silabg.com/bg/5862-ALL-THE-WHEY-FATFREE-WHEY-PROTEIN-ISOLATE-4540gr.html
това имате в предвид нали?
казано от gorskia на 05.02.10, 16:23:
silabg.com/bg/5862-ALL-THE-WHEY-FATFREE-WHEY-PROTEIN-ISOLATE-4540gr.html
това имате в предвид нали?
Да, само че в един друг сайт е значително по-евтин ;)
05.02.10
16:48
www.bodybuilding.bg демек ^^