Въпрос за закуска (с яйца)

04.02.10
18:37

Добър вечер. Въпроса ми е ако закусвам бъркани яйца с масло и към тях добавя малко овесени ядки, а целя понижаване на тегло лоша ли е тази комбинация и става ли изобщо ? (понеже има хем белтъци, мазнини пък и въглехидрати..)

04.02.10
18:47

Според мен не е проблем да месиш, в крайна сметка важно е като теглиш чертата вечерта да си изял по-малко от изразходваното.
Но пък от чисто вкусова гледна точка не бих смесила яйца с овес. Защо не разделиш храненето на 2 закуски: ставаш и закусваш овес с мляко (може и лъжичка протеинче ако ти се намира из шкафа), а после си джуркаш яйцата с масло, сиренце или извара. Така получаваш 2 чудесни комбинации: въглехидрат+белтък и мазнина+белтък.

От гледна точка на съставки, тази комбинация е добра (внимаваш с количеството на маслото след като сваляш, нали?).
Остава да прецениш дали ти харесва на вкус!

04.02.10
19:55

Това е уравнение с няколко променливи. При мен комбинация от двата вида енергия(въглехидрати + мазнини) почти винаги води до омазняване. Без да пробваш не може да знаещ със сигурност. Но аз бих си “джуркал” само яйцата, щото тоя овес вече ми е писнал. Идеята е да има разнообразие. Може да редуваш една сутрин едно, другата друго ядене. Има страшно много вариации за супер закуска, защото това е яденето в което можеш да си позволиш почти всичко.

Поздрави!

04.02.10
19:55

казано от Anelia на 04.02.10, 18:47:

Според мен не е проблем да месиш, в крайна сметка важно е като теглиш чертата вечерта да си изял по-малко от изразходваното.
Но пък от чисто вкусова гледна точка не бих смесила яйца с овес. Защо не разделиш храненето на 2 закуски: ставаш и закусваш овес с мляко (може и лъжичка протеинче ако ти се намира из шкафа), а после си джуркаш яйцата с масло, сиренце или извара. Така получаваш 2 чудесни комбинации: въглехидрат+белтък и мазнина+белтък.

Аз също все още не съм опитвал комбинацията от яйца и овес, но я видях някаде из форума и смятам да пробвам. Проблема е, че съм на училище и там нямам възможност да ям тези неща (освен на закуската преди него). Всъщност все още не съм започнал режима който съм намислил, надявам се до седмица-две да почна и съм планирал да си взема протеин на прах за в даскало. Иначе овес с кисело мляко не ми допада на вкус, особено в 6 сутринта... смятам да пробвам следващия път овесените ядки с топла вода и мед и евентуално да разнообразявам закуската с тях ако ми хареса.

ПП: Прегледах и последните 2 мнения - значи ще го пробвам и ще видя как ми влияе

Благодаря на отзовалите се !

Кольо Пияндето: Не се бях сетил да си нося варени яйца - компактно и страхотно благодаря ти  :-)

Мнението беше редактирано от Him на 04.02.10 20:04.

Чак пък неправилно... няма такова нещо. Между другото - за да хапнеш нещо по време на училише, можеш да си носиш варени яйца (ако не ти се правят сандвичи, разбира се).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.10 19:58.

04.02.10
20:06

Овсените ядки са чудесни с топло прясно мляко.
А омлетът може да се разстели хубаво в тигана, пече се от двете страни и после го сгъваш на 4 и имаш нещо като палачинка в училище. Хем няма да е много подозрително, както ако извадиш да си белиш яйце :) Не че е срамно да си носиш храна от дома, но понякога тийновете го смятат за такова.

04.02.10
20:53

Овес + мляко не е добра комбинация.

04.02.10
21:01

Може ли да обясниш защо.

04.02.10
21:17

Трябва да си го копирам на тхт документ вече ;)
1.Млякото не е мляко
2.Млякото не е мляко
3.Голямо количество фибри(овес) + лактоза(млЕко) = нулево усвояване + забавен метаболизъм
4.Комбинирането на мазнини + въглехидрати не е добра идея както и да го гледаме
Личното ми мнение е, че от мляко файда няма. Млечните продукти са 100 пъти по-добри. Млякото съдържа почти еднакво количество белтъчини, въглехидрати, мазнини. Млечните продукти почти нямат въглехидрати и това ги прави много по-приложими към храненията. Доста хора пият мляко понеже е лесно да глътнеш 1литър, който “съдържа” 30тина грама протеин, но не винаги лесното е правилно и оптимално.

04.02.10
21:20

Аз закусвам яйца+масло(доста) и овес с вода отделно.С бърз метаболизъм съм и нямам ниаккви проблеми.Вкусно ми е,зарежда ме с енергия(ям го и пред итренировка) доволен съм ;)
А като цяло комбинацията мазнини+въглехидрати от която някои хора се притесняват(Владо ;) ) на мен ми се отразява добре :) но това съм си аз ..

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 04.02.10 21:21.

04.02.10
21:27

От човек до човек разликата е огромна. Моя метаболизъм не е бърз, но дори и да беше пак нямаше да смесвам. За мен въглехидратите са в пъти по-добър източник на енергия :) Различни цели - различни хора.

04.02.10
21:32

Аз си купувам мляко от човек, който си дои кравите. Сигурна съм, че взима мазнината, което го отчитам за минус по-скоро. Да, и аз съм чела разни материали от типа “конспирация” колко е вредно млякото за възрастните, но някак не мога да го повярвам. Има хора, на които наистина не им влияе добре, например майка ми, и тя не пие прясно мляко. На мен ми харесва и не чувствам да ми се отразява зле. Не разчитам на него за протеин, а по-скоро да ми е вкусен овеса, защото във вода ми става блудкав.
Питащият нека да си прецени сам за млякото, аз си приготвих за утре купичката :)

04.02.10
21:54

“Вкусът” не е по моята част.

Мнението беше редактирано от Владимир на 04.02.10 21:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1