Animal Cuts - Banned ?!?!?

03.02.10
08:04

Вижте на какво попаднах в нета докато се ровех, малко останаха продуктите който да са натурални.

Czechs ban American and Chinese supplements
By Shane Starling, 18-Jan-2010

Related topics: Regulation, Phytochemicals, plant extracts, Energy & endurance

The Czech Agriculture and Food Inspection Authority (CAFIA) has pulled two food supplement products from store shelves over contamination concerns.

A product originating in the US called Animal Cuts was banned for containing a pharmaceutical steroid hormone, while a Chinese supplement called Chlorella Extra was withdrawn for exceeding permitted lead levels.

Animal Cuts is marketed on websites as a “fat burner” and contains blends of herbs such as green tea extract, olive leaf extract, buchu leaf, dandelion root, hoodia gordonii, ginger root, quercetin and magnolia bark extract.

CAFIA testing revealed the presence of the steroid hormone, progesterone, which has been linked to increased core temperature and therefore thermogenic effects. It is banned in food supplements in the Czech republic.

“According to the assessment of the Ministry of Health, a food supplement containing this hormone is regarded as dangerous,” CAFIA said, noting 100,000 pills had been imported into the Czech republic where they were mainly being sold on websites.

About 200kg of the Chinese product – Chlorella Extra – a herb associated with energy-boosting, were imported into the Czech republic by a Prague-based distributor with exceeded lead limits. About half of that volume was sold in neighbouring Slovakia.

CAFIA warned consumers not to consume the products if they had already purchased them and said that it had notified the European Union about the issues through the Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF).

In 2009 the Czechs also banned a supplement called Sagirra for containing the banned substance, noracetildenafil, which is similar to sildenafil, the substance caommonly used to treat male erectile dysfunction.

“Unlike sildenafil, [noracetildenafil] has not been sufficiently examined and has not been used in medical production yet,” CAFIA said when issuing its ban to the supplement sold mostly on the internet and which secondary distribution in Slovakia had also been achieved.

CAFIA added that it had also banned “curious Chinese chewing gums” that promised, “not only potency enhancement but also breast enlargement or stimulation of kidney function. The public was informed about all these cases.”

source

03.02.10
12:30

ето къде била била тайната на Animal cuts! :P

03.02.10
17:18

На Юнивърсъл не им е за пръв път. Навремето бяха ги хванали, че слагат стероиди в един от продуктите си, по-запознатите ще се сетят за какво става въпрос.
Между другото тук някъде се крие отговорът на въпроса защо американската индустрия за хранителни добавки е по-напред от европейската. Мое мнение.

03.02.10
18:36

Става въпрос за Стак.

ВИ

03.02.10
19:01

Повече прилича на немарливост отколкот на умишлено “подсилване”

03.02.10
19:07

казано от Валентин Иванов на 03.02.10, 19:01:

Повече прилича на немарливост отколкот на умишлено “подсилване”

Как с “немърливост” се получава такава ситуация?

Принципно стероидите са много по скъпи от добавките, и няма голяма далавера да ги слагаш в добавките рекламирайки ги като “работещи”.

04.02.10
00:40

Малко,по малко за колко добавки ще излезе ,че имат забранени субстанции и ще се чудим колко сме натурални,таа нищо ново в случая кътса,не се учудвам...

04.02.10
10:10

казано от Иван Шишманов на 03.02.10, 21:50:

Принципно стероидите са много по скъпи от добавките, и няма голяма далавера да ги слагаш в добавките рекламирайки ги като “работещи”.

не съм съгласен - стероидите (поне масовите) са доста по-евтини.
последния път когато ЮНИВЪРСЪЛ бяха замесени в такъв “скандал”, обясниха, че поточните им линии не били добре почистени и от това попаднали остатъци от забранени субстанции .... интересен беше въпроса как така тази фирма изобщо е работила с такива .... аз поне не намерих отговор на тоя въпрос

казано от FRANKO1 на 04.02.10, 10:10:

Истинските които действително работят, а не ментаците пълни с вода които се продават по гаражите из БГ не са съвсем евтини. Представи си колко химия на каква цена трябва да сложиш в 1 кг протеинова пудра (примерно) за да я усетиш като работеща.
Представи си какви дози и концентрации химия (и на каква цена) трябва да има в Анимал кътса за да се усетят като уникално работещи.

04.02.10
11:38

казано от Иван Шишманов на 04.02.10, 11:03:

Истинските които действително работят, а не ментаците пълни с вода които се продават по гаражите из БГ не са съвсем евтини. Представи си колко химия на каква цена трябва да сложиш в 1 кг протеинова пудра (примерно) за да я усетиш като работеща.
Представи си какви дози и концентрации химия (и на каква цена) трябва да има в Анимал кътса за да се усетят като уникално работещи.

А ти колко пъти си ползвал химия, че си толкова запознат ????

04.02.10
11:56

казано от Иван Шишманов на 04.02.10, 11:03:

Веднага ти давам пример с кленбутерола. Вярно, не е стероид, но се доближава, все пак е допинг. Струва 3.50 някъде.
Омнадрена също е евтин.

Мнението беше редактирано от NastyNas на 04.02.10 11:57.

04.02.10
12:06

и аз в 1 тема казвах на Шишмана ,че стероидите са доста по-евтини ,но той си знае неговата и да универсал също имаха пак такъв случей обаче с гейнър.

04.02.10
12:42

Грешно!

и аз в 1 тема казвах на Шишмана ,че стероидите са доста по-евтини ,но той си знае неговата и да универсал също имаха пак такъв случей обаче с гейнър.

С кой гейнър и кога, ако знаеш?

04.02.10
13:35

VEGATA незнам кой точно кой гейнър като цяло не се интересувам от добавки бях чул не помня точно кога,но не е и скоро .

04.02.10
15:44

не беше ли първата версия на Анимал Стак
тука наблизо американските военни им бяха задължителни в менюто  ;)

04.02.10
16:34

казано от karlo на 04.02.10, 15:44:

не беше ли първата версия на Анимал Стак
тука наблизо американските военни им бяха задължителни в менюто  ;)

Toчно, по нагоре го бях написал ; )

казано от NastyNas на 04.02.10, 11:56:

Веднага ти давам пример с кленбутерола. Вярно, не е стероид, но се доближава, все пак е допинг. Струва 3.50 някъде.
Омнадрена също е евтин.

Пробвай да сложиш инжекция Омнадрен в пудра или хапче :). Освен това с един омнадрен, няма да усетиш добавката като нещо страхотно трябва ти система. Лично аз бих усетил, ако в определена добавка има Кленбутерол, а далеч не съм само аз, опасно лекарство си е това.
Освен това сметни цените на ИСТИНСКИТЕ стероиди (не ментаците, а онези които работят) с цените на добавките отвъд океана, и сам се сети за разликите в цените. Нали се сещаш, че там Омнадрена не би струвал 5 лева на бройка нито пудрата 80 лева за килограм.
Обаче не бива да ви говоря за химия в този форум.
В крайна сметка която фирма си държи на името не се занимава с глупости, има фирми за добавки на истинския пазар от десетки години има и еднодневки изгърмяващи с разни “свръх нови иновативни революционни добавки”.

04.02.10
17:21

И аз не смятам, че са скъпи стероидите. Просто цените в България са силно преувеличени пък и това са цени на черния пазар. Едва ли е толкова скъпо за някой производител на добавки да си произвежда стероиди.

П.П. Това си е смо мое мнение нямам доказателства ;)

04.02.10
17:23

казано от Иван Шишманов на 04.02.10, 17:08:

казано от NastyNas на 04.02.10, 11:56:

Омнадрена също е евтин.

Пробвай да сложиш инжекция Омнадрен в пудра или хапче :). Освен това с един омнадрен, няма да усетиш добавката като нещо страхотно трябва ти система. Лично аз бих усетил, ако в определена добавка има Кленбутерол, а далеч не съм само аз, опасно лекарство си е това.
Освен това сметни цените на ИСТИНСКИТЕ стероиди (не ментаците, а онези които работят) с цените на добавките отвъд океана, и сам се сети за разликите в цените. Нали се сещаш, че там Омнадрена не би струвал 5 лева на бройка нито пудрата 80 лева за килограм.
Обаче не бива да ви говоря за химия в този форум.
В крайна сметка която фирма си държи на името не се занимава с глупости, има фирми за добавки на истинския пазар от десетки години има и еднодневки изгърмяващи с разни “свръх нови иновативни революционни добавки”.

Наскоро в Русия измислиха водка на прах, та един омнадрен ли ще им се опре :)
Иначе има стероиди, дето за по-малко пари отколкото ще дадеш за добавки ще ти свършат идеална работа, ако ще правиш мускули. Друг е въпросът колко ще си увредиш здравето. А зад океана може и стероидите да са по-скъпи, но тук сме БГ. Само един прост пример ти давам - 10 паунда Голд стандарт на ОН струва колко 280 ли беше без отстъпка? Един станозолол струва 100-на лв., кое според теб ще ти свърши по-добра работа?

Мнението беше редактирано от NastyNas на 04.02.10 17:25.

В САЩ 1 кг Оптимум Голд Стандарт струва 21 долара (без отстъпка, цена на дребно), Станозолола според теб струва около 60 долара колкото 3 кг протеин.
Аз лично бих избрал 3 килограма Голд Стандарт пред ЕДНА само една ампула Станозолол, която нищо няма да ми свърши.
Задачка, колко Станозолол струващ 60 долара, може да натъпче производител, в продукт който на крайна цена, с опаковка, реклама, транспорт, поддръжка на склад и т.н. и т.н.  до потребителя струва 21 долара ?!?!!
Отговор: приблизително толкова малко, че на никой няма да му свърши мнооого работа и да си каже “хей хванах господ за шлифера и набарах супер мега новата иновативна добавка, става ми любима ще си купя още 1000 кг” от което производителя да забогатее внезапно.
Кой производител би вкарал толкова малко стероид знаейки, че като го хванат ще изгори като ....бушон :). 
Разбира се историята познава и разни производители еднодневки, но всеки сам преценя за какво и къде да си даде парите.
Като искат да продават разни съмнителни прахчета да сложат надпис “прохормони” на кутията и да действат, може да им се размине.
Едва ли им пука много на Юниверсъл, точно за чехите.
Темата не е за стероиди.

04.02.10
19:24

Ванка, няма да цитирам цифри, но 1кг метандиенон (чист) е доста ефтин и като се има предвид работещата дневна доза, която е милиграми .... не е чак толкова скъпо. със станозолола положението е същото. да не говорим, че всеки средно кадърен химик, може да го произведе. не гледай продажната цена, а себестойноста. спомни си колко струваше бионабола в аптеките ;)

Абе незнам FRANKO1 като съгражданин знаеш, че във ВХТИ редовно по някоя лаборатория нещо избухва, но досега нямам спомен да са открили точно там нещо революционно пък било то и в хранителните добавки :)
А някой знае ли себестойноста на протеина...сигурно е около тази на ПИКО

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 04.02.10 20:18.

04.02.10
20:19

Иване аз едно ти разправям, ти пак твоето си знаеш. Тук е БГ, не САЩ. Стероидите са в пъти, в ПЪТИ по-евтини от добавките. И една ампула станозолол не струва 60 долара тук, толкова струва 100 таблетки по 10мг. а сега помисли кое аджеба ще ти помогне повече за маса - опаковка станозолол или 10 паунда ГС?
А между другото на Юнивърсъл не им е за пръв път да блъскат стероиди в добавките си, което навежда на мисълта, че на големите производители може и в определен момент да не им пречи цената на стероидите в САЩ, за да ги вкарват в добавките си, нали? При това поне два пъти... или поне за толкова се знае. А сега се сещам, че имаше и една българска фирма-еднодневка, на един бивш наш културист, която също “изгоря” заради стероиди в аминокиселините си. Въпросната марка я няма вече на пазара.
Та така, оттук можеш и сам да си направиш сметката.

казано от NastyNas на 04.02.10, 20:19:

можеш и сам да си направиш сметката.

Сметката съм си я направил, купувам хубави истински популярни добавки от фирми доказали се през годините в бранша. Не разчитам на новите “чудодейни” добавки изкарани от поредната световно безизвестна фирма.
Съответно спа спокойно, макар и без да имам маса  :lol:

04.02.10
20:34

казано от Иван Шишманов на 04.02.10, 20:28:

казано от NastyNas на 04.02.10, 20:19:

можеш и сам да си направиш сметката.

Сметката съм си я направил, купувам хубави истински популярни добавки от фирми доказали се през годините в бранша. Не разчитам на новите “чудодейни” добавки изкарани от поредната световно безизвестна фирма.
Съответно спа спокойно, макар и без да имам маса  :lol:

И правиш правилен избор.
Аз обаче напоследък все по-рядко си купувам нещо, най-вече заради ей такива изцепки от сериозни фирми катп Юнивърсъл. От нема и къде - стероиди в Кътс-а...

И на най добрите фирми може да се случи. Все пак една фирма за хранителни добавки, със сериозен асортимент, работи със стотици доставчици, не може да знае дали някой от тях нещо не е сгрешил и ...да цъфне.
И все пак, все си мисля, че на Юниверсъл не им е много мъчно точно пък за Чехия :)

04.02.10
20:47

Абе де да знам, Чехия не е малка като население. А и то ще се разчуе... според мен няма как да не са знаели, че имат стероиди в продуктите си, все пак всяка партида минава уж лабораторни тестове, преди да се пусне, а и повечето големи компании имат свои собствени лаборатории. И все пак...

казано от NastyNas на 04.02.10, 20:47:

все пак всяка партида минава уж лабораторни тестове, преди да се пусне, а и повечето големи компании имат свои собствени лаборатории. И все пак...

Говориш за нещо което струва много много много пари, особенно предвид разнообразието от видове стероиди, и начините за замаскирането им.
Вярно, че допинг лабораториите на Олимпииските игри, могат да хванат плувеца (Шакита да не чете), колко вода е глътнал от басейна  :lol: , но това струва много много пари, и трудно се внедрява да ти е част от производството.

05.02.10
13:47

бла бла бла и никой нищо не каза за Animal Cuts , а всички спорят за простотии ... пфф ... и да спорите за стероиди и добавки няма да промените нищо , кажете нещо за Animal Cuts-a , някой ползвал ли го е ? Отзиви ? Става ли за сваляне на мазнини ?

казано от pachkata на 05.02.10, 13:47:

бла бла бла и никой нищо не каза за Animal Cuts , а всички спорят за простотии ... пфф ... и да спорите за стероиди и добавки няма да промените нищо , кажете нещо за Animal Cuts-a , някой ползвал ли го е ? Отзиви ? Става ли за сваляне на мазнини ?

Защо в горния десен ъгъл на страницата, който наричат “търсачка”, не напишеш “Animal Cuts” и не пробваш какви теми и резултати ще ти излязат. Този продукт е дъвкан ли дъвкан.

05.02.10
15:04

Става. Но гледай да е старата версия. За новата не знам как е.

06.02.10
10:12

Търсих , искам да чуя и вас : )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1