04.02.10
20:20
Според вас какви са минусите на тренировките в по-студена от нормалното зала,освен възможностите да настинеш?
04.02.10
20:24
Риск от сериозни травми, затова си трябва добра цялостна загрявка.
Например програмата ми включва няколко минути въртене на колело непосредствено преди тренировката, след което следват две серии за загрявка на големите мускулни групи.
Загряването на тялото е особенно важно зимата.
Има и риск от настиване, пипване на някое грипче или вирусче от колегите билдери.
04.02.10
20:25
Да настинеш може само ако има болни хора около теб. Иначе рисковете от контузии са големи. Ако тренировката е интензивна с добра загрявка - нещата са ОК.
04.02.10
20:31
казано от entwickler на 04.02.10, 20:25:
Да настинеш може само ако има болни хора около теб.
Ами какво да ти кажа, тясно пространство, с концентрация на яки изпотени мъжаги, пъшкащи и бълващи разни екстри из въздуха.
Вероятноста да хванеш нещо във фитнеса е значително, по голяма от тази на много други места.
Днес за първи път ми се появиха болки в лактите при френско разгъване - не знам дали е от студа, но поне аз така си го обяснявам.Направих стабилна загрявка,но въпреки това наистина беше доста хладно и през цялото време варирах от студен към леден :) Не е много приятно да се тренира в такава среда,но за жалост рано сутрин положението е такова.
На студа освен да ти измразнат яйчниците друго не виждам ^^ мм студения въздух е по тежък и се изморяваш по-бързо..говоря за наван, а не просто хладно помещение :)
казано от mantodeus на 04.02.10, 20:39:
Днес за първи път ми се появиха болки в лактите при френско разгъване - не знам дали е от студа, но поне аз така си го обяснявам.Направих стабилна загрявка,но въпреки това наистина беше доста хладно и през цялото време варирах от студен към леден :) Не е много приятно да се тренира в такава среда,но за жалост рано сутрин положението е такова.
Лактите най-вероятно си те болят не от студа, а главно от френското (студът може и да допринася де). Намали тежестта (с риск да ти падне самочувствието;)) и изпълнявай по бавно!
Лактите при френско болят от голямата тежест. Само с изключение на здравни проблеми в тази област. Така че намали килограмите на упражнението, не се прави на мъжага! ;)
Честно казано направих го това още след първата серия :) Намалих с около 10 кг обичайната тежест и въпреки всичко имах натоварване при лактите.Старах се наистина да изпълнявам максимално чисто и бавно упражнението,но нещо не беше наред.Дано го няма тоя проблем следващия път ... ако ли не,ще намалям още,здравето преди самочувствието :)
Мнението беше редактирано от mantodeus на 04.02.10 22:28.
Не съм забеляал накакви проблеми, а тренирам в една толкова “хардкор” зала, че при по-големите студове от вътрешната страна на стъклата имаше 2 пръста скреж... поне вътре не духа и не вали :D Просто тренирам по-концентрирано и след 40-50 мин. максимум се изнасям от фитнеса... За 7 кинта на месец, толкова. Няма много шашави машини, но и не ми трябват. ;) Ако има някой от ВТ се е сетил за залата.
казано от mantodeus на 04.02.10, 22:27:
Честно казано направих го това още след първата серия :) Намалих с около 10 кг обичайната тежест и въпреки всичко имах натоварване при лактите.Старах се наистина да изпълнявам максимално чисто и бавно упражнението,но нещо не беше наред.Дано го няма тоя проблем следващия път ... ако ли не,ще намалям още,здравето преди самочувствието :)
Сам го казваш, че си намалил след първата серия. Следователно първата ти е била с тежести, които не са подходящи за теб. При това положение предполагам, че френското ти е било второ или трето упражнение, защото ако ти е първо и е с големи тежести, колкото и добре да си загрял, лесно се стига до болка.
05.02.10
04:24
казано от rrrrMD на 04.02.10, 20:40:
На студа освен да ти измразнат яйчниците друго не виждам ^^ мм студения въздух е по тежък и се изморяваш по-бързо..говоря за наван, а не просто хладно помещение :)
За изморяването, май има обратен ефект - на студено се изморяваш по-малко. Аз като бягам на минусови не дишам по-леко и не смея пък съвсем да се раздам.
Четох го някъде това (и може и затова да си мисля, че работи така правилото) :)
казано от JAUN на 04.02.10, 20:20:
Според вас какви са минусите на тренировките в по-студена от нормалното зала,освен възможностите да настинеш?
най-много да ти залепне щангата на ръцете :D Иначе ако си загрял както трябва , не би трябвало да имаш някакви проблеми :)
Абе аз предпочитам хладните зали,понеже немога да понасям жегите.Като започнеш да спортуваш толкова се сгряваш че ако работи климатик и подивявам.Но нямам предвид студена зала,понеже като спреш за почивка между сериит (ако е малко по дълга) и ще те удари в кръста-настиваш==> два дена не обръщаш внимание на настинката и вече си болен.Сам прецени до каква степен залата е студена (гледай да е МАРНА :D )
казано от Tyrant на 05.02.10, 08:22:
Абе аз предпочитам хладните зали,понеже немога да понасям жегите.Като започнеш да спортуваш толкова се сгряваш че ако работи климатик и подивявам.
x2
Тренирал съм в студени зали и не виждам никакви минуси. Просто трябва да загрееш добре (то пък кога не трябва). Предпочитам студени пред топли зали.
P.S.: вчера в залата така бяха надули климатика, че не се дишаше. Отврат.
05.02.10
09:33
Един пич помна тренираше в квартала зимата на -15 градуса на успоредката с мешка към 40-50 кг.
Вие говорите, че предпочитате студени зали, ама аз от 2 години тренирам в такава, ама много студена. В тия най-студените дни, които минаха много би беше хубаво да вървя 1 километър до нея, а като влезна вътре да е още по-студено. По време на тежки серии - клек, набиране, гребане, лежанка, ти става доста топло, изпотяваш се леко, след това минаваш на по-леките упражнения и тая пот като ти замръзне по тялото, после 1 седмица не ходиш пак на фитнес щото си болен. Нечестно се оплаквате, само който не е ходил достатъчно дълго време в подобен тип зала, наречена условно хардкор в този форум, само той не знае колко си му е добре в топличката зала. Не вярвам да има зали с по над 18 градуса температура на въздуха...така че не е чак толкова топло.
entwickler
Потребител
Дата: 13.04.2005
От: София 05.02.2010, 06:24нагореrrrrMD - 04.02.2010, 22:40
На студа освен да ти измразнат яйчниците друго не виждам ^^ мм студения въздух е по тежък и се изморяваш по-бързо..говоря за наван, а не просто хладно помещение
За изморяването, май има обратен ефект - на студено се изморяваш по-малко. Аз като бягам на минусови не дишам по-леко и не смея пък съвсем да се раздам.
Четох го някъде това (и може и затова да си мисля, че работи така правилото)
Бягането не е като да вършиш физическа работа, поне при мен е така..най ми е хубаво на 22 23 градуса :) прочети за ниските валежи и температури и виж за какво говоря :) не е за обяснение :)