28.02.05
22:57
Темата е модерирана от Mr_Muskul.
Здравейте , искам да питам някои които отдавна е в фитнес бранша как може да се стане фитнес инструктор?Задължително ли е да си завършил ВИВ или НСА и ако не..какви са условията?
Моля пишете на кирилица и гледайте къде пускате темите си.
Mr_Muskul
не братле има си курсове отиваш караш го и си готов :) 2 седмици е тоя в НСА при доц. Боянов ама си е бая учене не е ташак. по 2 пъти в годината го прави сега януари кадето беше до колкото знам яко е късал :) 240 кинта мисля че беше
01.03.05
21:29
Добри пари ли се вадят от това!!!!
мммммм не чудо е ако си докарваш по 500 кинта ако трябва да сме честни :) и то говоря за софия обикновенно към 250 и 400
02.03.05
10:32
Да обаче така както разбрах не се иска образование специално а само да изкараш курс!!!500 леве за такава работа са си добри пари според мен!!
Васе как да ти обясня че за да зимаш 500 трябва ониа горе да ти е роднина :lol: за София специално щи дам няколко примера в тоя фитнес дето е младост 1 “Дани” ли нещо такова се казваше точно покраи пътя е със едни тенискортове като го откриваха заплатата беше 190 кинта шефа вика като почнат да идват повече хора може два пъти повече пари да изкарвате! аз само дето не го наплюх. на дипломатическия клуб в Бояна е 330 лв и 50 за храна. един друг фитнес знам където е 230 кинта и си докарваш още от програми. в атлетик мисля че пак беше около 300 :) а да не приказваме в провинцията как е аз съм от Хасково тука пък е пълна мизерия 200 кинта
и не се иска образование да изкараш курса
02.03.05
12:27
Ако даден човек има желание да бъде добър фитнес инструктор, трябва да се подготви да инвестира достатъчно време в развитието на добър педагогически подход в консултирането + умение да работи с хора (моля да помислите повече преди да кажете “това е лесно”). Познанията по медицина (образно казано) въобще не ги коментирам, те са повече от задължителни. Под фитнес инструктор разбирам лице, което е компетентно по-скоро в сферата на тренировките и упражненията, а не в изготвянето на хранителни режими (макар да е нужно да има опит и в това).
Когато притежавате всичкото това, бихте могли да преминете и определен курс, който да Ви сертифицира. Аз не съм фитнес инструктор, нямам нито знанията, нито опита, за да се нарека такъв, но мисля, че мнението ми се доближава до това на другите.
Накратко мисълта ми беше, че сертификатът е нужен едва тогава, когато имате нужната теоретична подготовка и опит в областта - грешно е да се тръгва първо от него, а пък след това всичко останало.
По-горе са посочени и места, където може да се изкара “въпросния курс”. Бих Ви посъветвал да погледнете и в интернет за подобни форми на обучение, които се провеждат в Европа или САЩ, за да добиете и една по-глобална представа какво да очаквате (ако вече не сте го направили).
В заключение бих Ви посъветвал да не принизявате подобна професия до фазата “изкарване на курс - работа за 200-300 лв”, а да помислите върху нещата, които написах по-горе. По този начин всеки ще може да допринесе за едно по-високо ниво на консултирането във фитнес центровете, а от там и доходи, по-високи от посочение от мен и Вас.
П.П. Пак повтарям, не съм фитнес инструктор, нямам никакво отношение към някакъв вид обучаване или консултиране. Мнението ми се базира на гледната точка на един средно-статистически клиент и опита, който имам при работата ми за електронното издание.
За да си добър фитнес инструктор ти трябват.
1. Задължително познание на материята и опит(самият ти да си тренирал и да имаш и практически познания, не само теория).
2. Подход към клиентите, именно това за което говореше Сакс-о-матик.
Да умееш да говориш с клиентите и да инструктираш.
3. Желателно е да имаш добра визия. Не е задължите да си културист, но поне да си с атлетично тяло.
4. Диплома или сертификат за завършен курс или за необходимото образование.
5. Common sense. Или цялостно усещане за нещата. (Според мен много важен параметър.)
6. Малко късмет, да си намериш работа в добра зала.
:wink: :wink:
02.03.05
20:24
[quote author=“x_3_mar”]Васе как да ти обясня че за да зимаш 500 трябва ониа горе да ти е роднина :lol: за София специално щи дам няколко примера в тоя фитнес дето е младост 1 “Дани” ли нещо такова се казваше точно покраи пътя е със едни тенискортове като го откриваха заплатата беше 190 кинта шефа вика като почнат да идват повече хора може два пъти повече пари да изкарвате! аз само дето не го наплюх. на дипломатическия клуб в Бояна е 330 лв и 50 за храна. един друг фитнес знам където е 230 кинта и си докарваш още от програми. в атлетик мисля че пак беше около 300 :) а да не приказваме в провинцията как е аз съм от Хасково тука пък е пълна мизерия 200 кинта
и не се иска образование да изкараш курса
Благодаря ти за информазията :) .Не че смятам да ставам такав(ама никога не се знае) :D Интересно ми беше да знам как стоят нещата!!
Мисля че тва е една доста добре ПРОФЕСИЯ и занапред в Балгария ще става все по добре платена!!!
Професията никак не е лоша. Особено ако те влече да си такъв и го правиш с хъс и желание!! :wink:
Абе тия изисквания дето сте ги написали са за академик ве :))) а не за фитнес инструктор! Иначе не бива и твърде много да се вманиечаваш в инструкторането защото повечето е в рацете на самия трениращ и ако, той не прави достатъчно няма да има желаният ефект. А и може да има други здравословни, психологични или т.н. фактори. Абе работата на инструктора е добра и хубава, но много идва и от добрата школа кадето е учил човека. А ако вече си стигнал нивото за, което говорят Сакс и Калоян то си станал вече гуру и трябва всички по-сериозни билдери да търсят информация и помощ от теб. Такъв до известна степен е Еньо Рангелов.
по-здрави
Емо, това дето съм го написал ако го нямаш толкова ще изкарваш 250-300 лева. До голяма част нещата са зависими от инструктора, той трябва да мотивира клиентите да им показва и т.н... :wink:
като изключим късмета останалите работи които си ги написъл и да ги имаш пак никои не ти гарантира че ще взимаш повече от 300 лв :) все пак да не забравяме че сме в страната на недоразумения иначе по света това си е стабилна професия една позната лятото си беше дошла от USA в неиния фитнес заплатата им е била 30$ на час а до колкото знам и допълнително си изкарват ........
03.03.05
11:19
Аз работих например за 35 евро на час + заплата, и още хиляда други облигации като безплатен солариум, храна, Добавки
екстри, дрехи и тн.
Ама в моя фитнес където бях трябваше един едноседмичен изпит практика и теория срещу 20 други кандидати за едно работно място да правя, иначе не вземат току така, само образование не е достатъчно, психология, маркетинг, и добра уста са най важното за изкарване на пари във фитнеса, но знанията правят също 80% от цялото
Стан
04.03.05
09:01
...
Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 21:58.
Абе да не се залъгваме, фитнес инструктора си е на ниско ниво на трениращите! Него няма да го потърси Рони Колман или някой друг да го пита как да тренира :) . Абе нека, някой седне на наз да ни разяснява как трябва да се тренира това ще бъде смешно :)) остават си лиолувците дето си тренират по залите е то те и 10000 изисквания могат да имат голямата работа
по-здрави
пич тва да не е вълшебна пръчица ?!? щракнеш с пръсти и сичко е наред. по тая логика щом за изключително малко време ще се преобрази то за далго време кво ще стане ? всички ще са с по 50 ръце наи малко за по годинка две
а то в краина сметка кво излиза че от иструктора не зависят толкоз неща и почти всичко е в ръцете на трениращия
Ша му окача един камик на шията и ша го пусна да тича на стадъона до нас докат не стани готов за олимпиата, нема го спирам.
08.03.05
11:51
Пичове, мерси мн за инфото :)))