Пичове, в задънена улица съм

07.03.05
20:32

С безконтролно тъпчене стигнах до 90-93 кг на ръст 180см. Лошото е, че бълсам само 92 кг 3 пъти и то със зор и мръсно, значи стотица да блъсна един път от лег. Без да тренирам краката те си дебелеят. Тягата я правя със стотина кг по 8-10 повторения.  Всички ми казват, че съм дебел, а не че съм заякнал. Добавки никакви не взимам и предполагам, че основното в килограмите ми са мазнини. Чудя се дали да спра да тренирам и да се храня по-нормално. Ако се метна на диета за изчистване ще си понижа малките постижения с тежестите и ще ми се стопят малкото мускули.
Всички ли сте минали през този етап, не вярвам да сте качвали чисто?
Аз от миналата година имам около 6-7 месеца стаж, а сега тренирам от началото на януари след 2-3м прекъсване. Смятате ли, че искам прекалено бързо да стане хубавото? Депресиран съм, честно ви казвам, всеки който отдавна не ме е виждал да ми натяква че съм наделебелял, повярвайте ми - подтискащо е.

07.03.05
20:56

Бе не се стягай толкова какво ти казват хората, понеже и аз качих доста кг за сравнително кратко време, хората които не са ме виждали отдавна се учудват. Само че като ме видят през зимата ми викат “много си надебелял”, защото през дрехите не си личи какво има отдолу, а през лятото ми казват “много си заякнал”. На хората им е по-лесно да мислят че който е увеличил теглото си е надебелял.
Защо правиш логическата връзка, че като не си ползвал добавки повечето е мазно, това просто не вярно, само с храна също могат да се направят доста мускули.
Друг е въпроса ако наистина си сложил повече мазнини тук-там, в такъв случай се хвани от сега, за да можеш да изчистиш до лятото, дори и да загубиш малко мускули /ако подходиш разумно, загубата можеш да я минимизираш/ всяка физика изглежда много по-внушителна като е изчистена.
Постиженията, които съобщаваш не са нещо фантастично, но аз лично ги намирам за съвсем нормални за човек с половингодишен стаж, а и тежестите които вдигаш не са най-важното, акцентирай върху правилната форма, която при начинаещи стимулира много повече хипертрофията, отколкото големи тежести с много чийтинг.
И накрая - да, половин година тренировки не са достатъчно за много големи резултати.

X_

07.03.05
20:57

Цитат:
Мноо искате момчета.Избираите или да стаате дзверове или ше слабеите.Аз лично имам подобен проблем ма мисля парво да кача достатачно муск.маса и чак тогаа да чистя.

ще попитам автора следното:Виждал ли си дебел “дзвер” или както аз го разбирам дебел хищник в природата?Няма....
В период на качване всички си гледат биципсите и скриват коремната преса под тениската и обратното в период на чистене всеки следи талията и не поглежда биципса-в това е проблема пичове.Какво се получава- в първият период да речем достигаш ръка 45см и когато се сетиш ,че трябва да чистиш ,мериш талията,а тя към 100см.Пляскаш се по челото и първо сядаш пред РС-то и праскаш един въпрос от рода
Цитат:
Искам да знам дали ще премахна корема без да свалям много маса ако бягам и вземам примерно суроватъчен или млечнояйчен протеин.И как трябва да го вземам за да има добър ефект.

следва диета,яко аеробика и т.н.ЦЯЛОТО ТИ ВНИМАНИЕ Е КОНЦЕНТРИРАНО около пъпа
и когато бленуваните плочки се покажат се сещаш да огледаш това ,което е останало от теб.В повечето случай да речем ръката от 45см е отишла пак на 41-42см и целият труд отива на ...сещате се къде  и всичко защото сте допуснали една основна грешка-пренебрегнали сте ВАЖНОСТТА НА ХРАНЕНЕТО.Затова препоръчвам следното:
1.Нека храненето е водещото в цялата ви система на тренировка/така и така отивате в залата и тренирате някак си/
2.ОСНОВЕН ПРИНЦИП-когато тренирам за маса следя размера на талията,а когато тренирам за релеф следя размера на бицепса

07.03.05
21:17

Парси, там е работата, че едва си вдигам 3 пъти собственото тегло. Когато бях 80 кг правех същото с 80 на бенч. Тоест почти нямам прогрес. Добавките са си химия, макар и не забранена, дават сила, ускоряват растежа, възстановяването - ето логиката ми за ниските ми постижения. Не мога да започна да чистя защото нямам горна част на гърдите, нямам прасец и средно рамо. Започна ли да чистя, ще се стопя, ще ми отиде мерака и няма да барна щанга половин година. :cry:  :cry:  :cry:

07.03.05
21:25

Еби ги в гъза ония дето ти разправят глупости за теб! Остави си една седмица яка почивка, яж само това което и когато и по колкото ти се иска и това е! Разхождай се, заеби и тренировките, снимки на културисти и плакати - в коша! Избягай от предишното си ежедневие и избягай от стреса и депресията в която си цопнал, ама само с единия крак! Така че отпускай, и се радвай на всичко останало извън залата и културизма!

07.03.05
21:32

А случвало ли ви се е да ви кажат “Заякнал си, ама не ти отива да си толкова як”? И с това се сблъсках

X_

07.03.05
21:34

Моят съвет е: Изчисти ненужното,но не както си го качил ....а с  акъл :wink: -диета и правилна тренировка.След това направи цикъл за маса,на базата на добитият вече опит -от хранене и тренировки.След това ти трябва цикъл за сила,но не е задължително за всички мускулни групи,а само за тези ,които ти куцат-другите си работиш стандартно.Следва цикъл за маса отново и акцентираш здраво на слабите групи....и пак релеф.Това е.

07.03.05
21:35

Хай, Екс, ти ме насочи към конкретния ми проблем.

Не мога да пазя хранителен режим. Мога или да ям много или да спра да ям.

Е да спра ли да тренирам? Или да продължа и да стана един от онези огромни мазни типове :D

X_

07.03.05
21:41

да не се повтарям,погледни какво мисля по въпроса  :D ...малко по-нагоре/един пост/ :D

07.03.05
21:41

Pepper, според мен проблема ти е че си изпаднал в депресия. Опитай с рибено масло /5-10 гр. на ден/, то освен многото други полезни въздействия е и със силен антидепресантен ефект.
Хем не се харесваш че си мазен, хем не искаш да чистиш че някои мускули още ти били малки, трябват да избереш по-малкото зло. Ако си построиш храненето и тренировките умно можеш да чистиш с минимална загуба на мускул.
Горе главата човеко, пролетта идва:D /въпреки че времето в София е отврат и е силно предразполагащо към подобни изблици на депресия :D/!
Упс, х-ман вече ме изпреварил, това че в период за маса трябва да си гледаш талията и обратното много ми хареса :D

07.03.05
21:51

[quote author=“x_man”]да не се повтарям,погледни какво мисля по въпроса  :D ...малко по-нагоре/един пост/ :D

Прочел съм го бе, човек. Точно за това малко по малко стигам до извода, че билдинга не е моя спорт. Не е спорт за семеен човек какъвто съм аз. Изисква голямо себеотдаване, фин. ресурс.
Представяш ли си цял живот да си броиш калориите? Да си роб на фигурата си!

07.03.05
22:04

споко бе брато и аз съм постояно в основен период и ям кат разпран :P номера е че при теб явно метаболизма е по бавен но в никакъв случаи не спираи тренировките то от тях сланинки не стават :wink: по добре вкараи малко кардио и наблягаи на качествени храни и порови малко из саита ще намериш полезни съвети за това успех 8)

X_

07.03.05
22:12

:D :D :D не става въпрос за това да си роб,един приятел казваше”...свободата,хммм...за нея през цялата позната история са умирали хора...” и едва ли има човек който да се направи РОБ сам на себе си :lol:в случая говорим как да направим така,че да се чувстваме добре в собствената си кожа.
Братле  :wink: също  съм семеен ,имам деца ит.н. но никога не съм и помислял да се превърна в  торба с ....която да се подиграват децата :lol:/представи си собствените/ Относно финансите и диетите-благодарен съм на този спорт,че ме научи как да се храня здравословно.Само това,че знам какво ми вреди и какво помага....е достатъчно.Храня се интуитивно,не прекалявам /отдавна/,тренирам по същият начин и се чувствам прекрасно...какво повече???

08.03.05
15:00

[quote author=“Pepper”]А случвало ли ви се е да ви кажат “Заякнал си, ама не ти отива да си толкова як”? И с това се сблъсках

Ааа, разбиране и похвали от “дървени философи не чакай”. Сега ако отслабнеш ще ти кажат- олеле, колко си слаб, преди беше по-добре.
Аз като свалях ме питаха от какво съм болен и защо съм свалил тези 10 кила(хем само мазно бяха) и защо се б;ъскам с тоя фитнес, който бил вреден. Не се оставяй другите да си избиват компексите чрез теб.  Оправи малко храненето, кардио и си ОК. Превърни се в идол за децата си и за жена си. Ето ти стимул. :idea:
Успех!

08.03.05
15:24

Мисля че си се отчаял без да има защо.Трябва да си знаеш,а мисля че го знаеш,че без елементарен отрицателен калориен баланс няма да стане.Наложиси някакъв режим,а не а не някакви диети прилагани от Менгеле в концлагерите,така нищо няма да постигнеш.Просто психически се подготви да се разделиш с някои вкусотии.За това е необходимо време.На мене лично ми отне около1год.Като почнеш са трудни първите няколко дни след това се свиква.В началото може да не се придържаш много към процентите на въглехидрати,протеини и мазнини,важното е да намалиш храната и да я приемаш често поне 4-5 пъти.После може да почнеш да си я разпределяш.Аз започнах от 120кг и стигнах до 90.Имам твоите данни.Ако пък чак толкова не може да се пребориш с апетита те съветвамправи аеробика 5-6 пъти седмично по около30-40мин.Пиша ти неща които и аз съм ги правил.Така че дерзай ,батко нещата са в твои ръце най-вече.Надявам се да съм ти бил полезен :wink:

08.03.05
21:26

Ново двайсе

Днес, една колежка забеляза, че съм дебел и ми го каза. Оттам колегата от съседното бюро се включи с: “Е как ша не си, я се виж, гъза ти е станал като за три паркоместа, а циците ти са по големи от на 50% от колежките” :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

А не клякам, може ли от тягата да ми се увеличава дупето според вас?

08.03.05
21:53

[quote author=“mile”]Мисля че си се отчаял без да има защо.Трябва да си знаеш,а мисля че го знаеш,че без елементарен отрицателен калориен баланс няма да стане.Наложиси някакъв режим,а не а не някакви диети прилагани от Менгеле в концлагерите,така нищо няма да постигнеш.Просто психически се подготви да се разделиш с някои вкусотии.За това е необходимо време.На мене лично ми отне около1год.Като почнеш са трудни първите няколко дни след това се свиква.В началото може да не се придържаш много към процентите на въглехидрати,протеини и мазнини,важното е да намалиш храната и да я приемаш често поне 4-5 пъти.После може да почнеш да си я разпределяш.Аз започнах от 120кг и стигнах до 90.Имам твоите данни.Ако пък чак толкова не може да се пребориш с апетита те съветвамправи аеробика 5-6 пъти седмично по около30-40мин.Пиша ти неща които и аз съм ги правил.Така че дерзай ,батко нещата са в твои ръце най-вече.Надявам се да съм ти бил полезен :wink:

Пробвал съм се. Даже везна си купих за да си меря порциите. Никак не е лесно. Особено като си на работа.

Билдинга е невероятно хубав спорт и невероятно труден и скъп.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1