Примерно НВД меню

PR

06.02.10
19:01

Прочетох над 20 теми за НВС, но пак не съм сигурен дали знам нещо.
Съставих си някакво меню, като се има в предвид, че съм 1ва смяна на училище.
Закуска
-шепа ядки + малко кисело мляко
Обяд
-2 яйца + някакъв плод (може и малко месо, 50г.)
Следобяд
-Плод/зеленчук
ТРЕНИРОВКА
сл. тренировка
-още не съм решил, но прочетох, че е доста добър избор 1-2 ябълки, но ми се събират мн плодовете и нз...
Вечеря
-Може да зема 150-200г. кисело мляко със някакъв вид мюсли.
Тъй като за НВД пише, да се яде по  5-7 пъти на ден, а на мен ми идва прекалено много, искам да попитам направил ли съм нещо правилно ?
ПП:
Ако включа извара към менюто къде да е ? (смисъл; сутрин, обед, вечер, или пр. към закуската и извара да сложа)

Темата беше редактирана от pr0o0xy на 06.02.10 19:12.

06.02.10
19:57

Прочети още 20 теми може и да разбереш по добре какво е НВД :)

Това тук може би ще нахрани 20 килограмова третокласничка.... Погледни първата тема в раздела!!! НВД

PR

06.02.10
20:01

казано от Draken на 06.02.10, 19:57:

Това тук може би ще нахрани 20 килограмова третокласничка.... Погледни първата тема в раздела!!! НВД

Мислиш, че с това няма да се нахраня ли ? :lol:

06.02.10
20:21

казано от pr0o0xy на 06.02.10, 20:01:

я кажи какво се крие под съкращението НВД ?  :bug:

Мнението беше редактирано от King на 06.02.10 20:23.

NE

06.02.10
20:21

казано от pr0o0xy на 06.02.10, 20:01:

еми да..анорексичките ядат повече.. :)

естествено, че няма да се наядеш/ тази храна перфектно ще ми пасне само за 1 ядене.. не е нужно да ядеш 5-7 или 564353 пъти на ден, може и 3-4. важното е да ЯДЕШ, не да гладуваш
зеленчуците и плодовете не са ти основата
трябва ти месо, яйца, сирене и други млечни, ако обичаш.
извинявай, но замисли се- преди тренировка имаш плод/зеленчук, а след нея - ябълки?! до кога мислиш че ще издържиш така. Нито имаш източник на енергия, нито белтък.
Наистина чети още пък в процеса ще помагаме както можем със съвети

PR

07.02.10
11:31

казано от veronique на 06.02.10, 23:24:

естествено, че няма да се наядеш/ тази храна перфектно ще ми пасне само за 1 ядене.. не е нужно да ядеш 5-7 или 564353 пъти на ден, може и 3-4. важното е да ЯДЕШ, не да гладуваш
зеленчуците и плодовете не са ти основата
трябва ти месо, яйца, сирене и други млечни, ако обичаш.
извинявай, но замисли се- преди тренировка имаш плод/зеленчук, а след нея - ябълки?! до кога мислиш че ще издържиш така. Нито имаш източник на енергия, нито белтък.
Наистина чети още пък в процеса ще помагаме както можем със съвети

Хм..
Айде напиши ти 1 ден, какво да ям, какво не.
Пък аз утре ще карам по мойто и други ден по твойто, после ще пиша как съм се чуствал.
ПП:
За закуска ще добавя малко извара, а за обяд малко телешко или пилешко.
Само искам да попитам нещо.
Тъй като в изварата има много протеин, кога да я ям?
Само сутрин или и преди тренировка, или как ?

Мнението беше редактирано от pr0o0xy на 07.02.10 11:33.

07.02.10
11:41

Брато не дей да спориш. Ако искаш да смъкнеш некакви килограми и не те интересува от каде ще ги смъкнеш, не те интересува ще имаш ли видим резултат (или само цифри на кантара).... карай си по твойта.

Ако искаш да смъкваш качествено мазнини от проблеми зони (корем, гъз, гърди и т.н.), трябва правилно и обилно хранене за да си запазваш мускулите след тренировка. И на мен не ми е лесно, като по НВД ми е задължително да ям 340+ белтъчини на ден 120 въглехидрати, 160 мазнини... което е маса ядене!!! Но няма кво да правя.. тъпча и не се оплаквам. И представи си... слабея си точно кадето трябва с почти никаква загуба на мускулна маса.

Пак повтарям.. отвори темата - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ и почвай да спазваш правилата и примерите дадени там!

Относно въпроса за изварата... яж вечер малко преди да си легнеш.

Мнението беше редактирано от Draken на 07.02.10 11:57.

PH

07.02.10
11:54

heheehehe смешно но и правилнот даже ако съдя по сина ми който е на 3 и той няма да се наяде с това ядене :)))

Карай си както желаеш, аз най-доброжелателно ти давам съвет, ако искап го приемаш.
Хубаво, ще ти напиша един примерен ден, но нито знам какви са ти тренировките, нито на колко години си, килограми, височина...
Но да кажем
закуска: кисело мляко (но НЕ 0,000000001%, а нещо по-пълномаслено) и грамажа да не е по-малко от 200гр; с овесени ядки ;
или омлет от 3-4 яйца със сирене, запържен в краве масло.
В училище, ако огладнееш (понеже си 1ва смяна) можеш да си носиш яйца или ако на закуска не си ял въглехидрати, може да си направиш сандвич- пълнозърнест хляб с месо, сирене.. избери си.
Обяд: месо - 200гр, с някаква гарнитура; салати със зехтин, маслини
Не знам какъв е периода между обяда и тренировката ти, ако е голям предтренировъчното хранене да ти е белтък + мазнини или белтък + въглехидрати. Ти искаш да си на НВД, не знам до къде си решил да ги окастриш тея въглени. аз съм привърженик на високо-мазнинното хранене по принцип.
след тренировка можеш да ядеш ябълка, ако ти се яде толкова, но да има после и белтък, мускулите се нуждаят от него.
предполагам следтренировъчното хранене ти е вечерята: така че пак месо, салата.. или яйца, сирене
изварата преди лягане

PR

07.02.10
12:20

ОКБ ми е 1717.3
белтъци са - 180гр. - 720кл.
въглехидрати - 90гр. - 360кл.
мазнини неможах да сметна, сметнах го ама не е вярно :Д
трябва да е така :
1717 - (720 - 360) / 9
ама тва / кво е ?
не е ли нещо преходно :(
айде като имате предвид това направете 1 меню, аз четох кога се приемат мазнините, кога белтъците и т.н. ама нещо не ми стана мн ясно ;д

мазнините = ОКБ - (белтъци + въглехидрати) , получаваш калориите

PR

07.02.10
12:34

като сметна става така ;
1717 - 1080 / 9
637 / 9
70.7гр мазнини. = 636.3кл. - ако съм сметнал правилно така трябва да е.
и после как да разделя храненията..
кога да ям белтъците, кога мазнините...
като се има предвид, че тренировката ми е около 16,17часа.
ПП:
Днес купих малко храна, за около 1-2 дни, за да видя как ще се чуствам.
Зех ядки, извара, яйца, месо и т.н.
ПП2:
В зареждащите дни (секи 6ти ден)
Да ям пак същото само дето с повече въглехидрати?

Мнението беше редактирано от pr0o0xy на 07.02.10 12:44.

Честно да ти кажа не ми се занимава да преизчислявам сметките ти, но ми се струват верни.
Няма лошо в това да не си наясно с някои неща и да попиташ за тях - никой от нас не се ражда научен, но поне го прави с по-различен тон,а не
“айде като имате впредвид това, ми направете онова”. разбираш какво искам да ти кажа, нали :) поразрови се и почети още, има много хубави теми тук за НВД.
Сега за белтъците - да присъстват на всяко едно ядене.
Какъв ще ти е източника на енергия? мазнини или въглехидрати, към какво си се ориентирал?
яж ги преди/след тренировка + белтъци.
Като по принцип мазнини+бързи въглехидрати не се комбинират. Но то има толкова много форми и шаблони, а организмите са толкова различни, не се знае кое как ще действа при теб. трябва да опиташ.

всъщност не си казал каква ти е целта с този режим? какви точно са ти тренировките, това е от значение; данни за теб.
в зареждащите дни въглехидратите от пълнозърнест хляб, кафяв ориз, пълнозърнести спагети, такива неща;

аз бях до тук с помощта, надявам се да е била полезна за теб

PR

07.02.10
13:16

Ами да, благодаря ти много, найстина много ми помогна, а ако съм те обидил не е било нарочно :( .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1