Диета

06.02.10
18:18

Нуждая се от специална диета за премахване на коремчето..плсс хелп

PR

06.02.10
19:04

казано от Milenaa93 на 06.02.10, 18:18:

Нуждая се от специална диета за премахване на коремчето..плсс хелп

Виж примерните диети, във форума има поне 100.
Включи кардио към тренировката.

06.02.10
19:36

по принцип нямам проблеми с другите части от тялото ,но долната част на корема е направо убийствена.Всичко ,което изям се лепи точно там и само там!!

06.02.10
20:22

казано от Milenaa93 на 06.02.10, 19:36:

по принцип нямам проблеми с другите части от тялото ,но долната част на корема е направо убийствена.Всичко ,което изям се лепи точно там и само там!!

Потърси упражнения в сайта за коремната област и като добавиш малко кардио и ограничиш храненето с боклуци ще имаш резултат.

06.02.10
22:09

мерси :)
Има една диета ,която мисля да започна но нз дали е добра или само ще напълнея.тя не е точно зо корема де
1 ден- спагети със сирене
2 ден- ориз със зеленчуци
3,4,5 ден - месо със салата
6,7 ден - пилешко месо или риба
8,9,10 ден - салата със сирене
11,12,13 ден - картофи със сирене
14,15,16 ден - месо със салата
17,18 ден - плод от един вид
19,20 ден - пилешко месо
21,22 ден - салата със сирене
23 ден - ориз със масло
24 ден - сладкиш от един вид

:question:  :question:  дали да опитам

06.02.10
22:14

казано от Milenaa93 на 06.02.10, 22:09:

:question:  :question:  дали да опитам

Не.

06.02.10
22:26

добрее :] а тогава какво да променя относно храненията . Четох че трябва да се ядат повече млечни продукти ,аз си и ям де ,но имам чувството че още повече напълнявам :S

Къде си го чела? зависи от какъв източник са.
при някои хора лактозата в млечните пречи.
казваш, че всичко, което ядеш се лепи в долната част на корема. Сподели как точно си се хранила до сега. Нещо повече за теб
Относно горната диета - твърдно “не” съм и аз

06.02.10
23:04

16г 160 53кг началото на декември вече не се траех 57-58кг и започнах да ходя 2 пъти в седмицата на тае бо , събота и неделя ходя на тенис...промених много хранителния си режим,изключих всички лоши храни като кроасани ,снаксове,коли,сладкото и започнах да ям само до 6 часа
закуска в 7 -мюсли с кисело мляко

обед в 2 - нещо сготвено

към 5 - филия хляб с нещо намазана 
и вечер пиех много вода......... после постепенно свикнах и спрях яденето в 5 и не огладнявах след обеда.... но сег съм от 1 седмица втора смяна на училищее и всичко се обърна
и не стига че преди неможех да отслабна в коремната област, за тази седмица се чувствам все едно е станал двоен
а по принцип не се изкушавам много , но мисля че баклавата и бирените фъстъци са храните на които не мога да устоя,е не ги ям често ,но ако има вкъщи си вземам независимо от часа ,но не мисля че те са основният проблем

Малко храна, с големи разстояния между храненията. Ако в 5-6pm ти е последното хранене... как издържаш до 7 сутринта на другия ден? + че ходиш на тренировки и училище.
Това с храненето нааай-късно до 19h според мен трябва да го забравиш, старай се между последното и първото хранене да няма повече от 12 часа.
Нормално е да си спряла да сваляш - ти гладуваш, до колкото разбрах до последно си се хранела в 7, после чак в 14 и така до другия ден. Като добавим тренировките, как искаш да свалиш? тялото си къта всичко, което му даваш, защото не се знае кога ще е следващата дажба, а храната ти е горивото.
Увеличи я, да имаш 3-4 хранения, на всяко едно от тях белтък.
Мюсли - зависи какво е, но в много от тях слагат захар и тн, по-добре ядки, плодове. Както си прецениш/
Яж хубава и пълноценна храна, на 16 си - тялото ти се развива.
Щом те изкушават понякога бирени фъстъци и баклава - вземи си. Не знам в какви количества са .. но ако толкова не можеш да се лишиш, по-добре по малко, от колкото да се лишиш и в един момент да ти падне пердето :)
яж на закуска и обед във вас, носи си нещо в училище, след това вечеряй; не прави глупостите да гладуваш и да си мислиш, че това е пътят към свалянето на мазнини, защото не е.
Това са моите съвети относно храненето ти, успех :)

06.02.10
23:32

Благодаря за отговора
относно недостатъчния прием на храна - не съм го смятала като гладуване понеже не усещах никакъв глад,но явно във това е проблема.. не ме е страх в момента да увелича храната за да не напълнея повече. Ако го сведа поне до три яденета  - 3тото в училище (наблизо има магазин Пулсар където предлагат готвени храни и от там мога да си взимам нещо ) , а и мисля този месец да увелича тае бо-то до 3 пъти на седмица . Дано да има ефект .Целта ми е да мога лятото но изкарам цял ден на плажа без да се притеснявам , че имам голям корем :]
А варените картофи и ориза полезни ли са понеже често са ми казвали да не ги ям защото най ми вредят

06.02.10
23:50

закусвам с мюсли понеже ми е най-вкусно , а и обичам киселото мляко(винаги е Боженци 2% ,не обичам активиите защото ми става много тежко от тях) за закуска ,понякога си нарязвам и банан и е закуска трепач : D ,макар че май и банан не трябва да ям

Един банан на закуска няма да ти се отрази зле според мен
Ориз- пълнозърнест,.
Повечето хора, когато чистят, гледат да ограничат въглехидратите. Може би заради това са ти казали че ориза ти “вреди”.
Не виждам как би могъл да ти вреди, ако хапваш в нормални количества. Надали ще е всеки ден по 3 пъти.
Браво за активията. На вкус е ОК, но кой знае какво има вътре в нея :)

07.02.10
10:03

Отиваш на http://www.bb-team.org/diets/ почваш да четеш, след два дена те изпитваме и като имаш въпроси, питаш тогава... Тук малко ориз, там малко банан... Не стават така тези работи!

защо да не стават?
2-3 пъти седмично банан на закуска и 1-2 дни на обяд ориз какво ще навреди?
стига да знае колко и кога да яде

07.02.10
12:29

Не става дума за това дали оризът или бананите са полезни, вредни, подходящи или каквото и да било друго. Човек трябва да е наясно какво прави, като се захваща с нещо, а не всеки да предложи по едно ядене и да се формира някакво меню. Ако Milenaa93 иска да постигне някакви трайни резултати, то тя трябва лично да седне, да се запознае с основните понятия свързани с храненето и на базата на тези познания да си изгради начин на хранене. Не случайно и дадох линка, от който да черпи информация. Всичко друго ми звучи като “Видях една много яка диета в Космополитан, пиеш компот една седмица и отслабваш 5 кила” и води след себе си йо-йо ефект, демотивация, усилия хвърлени на вятъра...

Факт. Но тя до сега се е хранила 2 пъти на ден, дълго време. Не мислиш ли, че е по-добре постепенно да си изгради даден режим, постепенно да включва/изключва храни; а не от утре: раз и кардинална промяна.
най-важното е сега да включи още 2 хранения поне; да яде чиста и хубава храна

07.02.10
13:45

Рязката промяна няма да и навреди. Това е като да окажеш цигарите, не ти е нужно да ги намаляш постепенно, за да се случи. Въпрос на избор си е. Разбира се, че честите хранения и хубавата храна са най-важните неща в началото, но как да знаеш коя храна колко е хубава, като не знаеш как ти влияе на организма. Ето тук на помощ идват знанията. Най-лесно казано е без сладки неща, без газирани напитки, без хляб,  но това въобще не е гаранция, че ще има резултат или то поне дълготраен. Пълноценното отслабнане си изисква пълноценно хранене. То ако беше толкова лесно, всички щяха да са слаби, но уви...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1