05.02.10
18:09
Здр. имам малко странен въпрос и ще се надявам някой да даде мнени е възможно ли е това... възможно ли е да съм се смалил... всмисъл да съм “пораснал на долу” ? по принцип трябва да съм около 183-4 ...дори единия път ме измериха и 5 ..не съм се мерил от 1-2 години ...вчера се срещнах с приятели с които не се бях виждал отдавна и те ми казаха ,че съм се издължил... на мен не ми направи впечатление ама един друг познат и той така ми каза... и аз от любопитство се примерх преди малко в нас на вратата .... и кво гледам 180 см... възможно ли е това .. възможно ли е да съм се смалил ?
21години
100кг
05.02.10
18:12
Не и в нормални обстоятелства.
05.02.10
18:15
Малко е раничко да се смаляваш... :-P
По-скоро различните места, на които си се мерил, са били различно точни (или различно неточни, зависи от гледната точка).
не мога да установя причината ...дали не се меря правилно ,дали не се ме мерили правилно или има ли някаква връзка с тежестите? къде мога най-точно да се измеря... не ,че ми е голям проблем примерно или комплекс ,просто ми стана интересено ..
05.02.10
18:47
Измери се сутринта пак ;)
Яж Нескуик :) A сега сериозно- няма как да се смаляваш още на 21 години, пък и нали ти казват че си се издължил
Смалил = пораснал надолу :lol:
Спирай клековете и почвай да висиш на лост...(недей)!
казано от Владимир92 на 05.02.10, 21:15:
Смалил = пораснал надолу :lol:
Спирай клековете и почвай да висиш на лост...(недей)!
в такъв случай бих предпочел да си остана малък :D пък и мисля ,че някъде бях чел, че клековете освен всичко друго спомагат за растежа на височина...
ps : ама да не си помислите сега ,че ми е някакъв комплекс това, просто ми стана любопитно това разминаване .
Не се притеснявай.Възможността да си се смалил на твоята възраст е много малка,за да не кажа и почти невъзможна.Смаляването на ръста на човешкото тяло е нормален процес,който съпровожда старостта.Дължи се най-вече на остеопорозата и смачкването на гръбначните прешлени,което от своя страна намалява височината ни или това явление е по-известно сред нас повече като “набиването”.Честно казано няма точни доказателства,че клека води до смаляване на ръста,но и няма такива,които да сочат че спомага за увеличаването му.Все пак каквото сме пораснали до 21-22 години при нас мъжете-това е-после каквото и да правим вероятността да “пораснем” клони към 0.Не искам да влизам в подробности относно този процес,а и съм сигурен че много от тук присъстващите са наясно с него.На мен също ми се е случвало да има разминаване в мерките,които са ми вземали относно ръста ми,но тези разминавания се дължат по-скоро на неточно измерване отколкото смаляване.Склонен съм да кажа същото и за твоя случай.
Както и Oranje спомена, измери се сутринта след ставане! Разлика от няколко см м/у измерване сутрин/вечер е нормална. Вечер си по-нисък, странно, но факт.
07.02.10
21:43
По-принцип се расте до 23г. Най-вероятно, отначало са те измерили неправилно, или ти сам си се измерил неправилно. :)
възможно е да не са ме измерили правилно...и от там вече да имам грешната представа (ама какво се очудвам на личната ми карта пише 1,65 ) ,след малко ше ходя при личния лекар ,майка ми е сестра там и ще ме примери :)