смалил съм се ?

05.02.10
18:09

Здр. имам малко странен въпрос и ще се надявам някой да даде мнени е възможно ли е това... възможно ли е да съм се смалил... всмисъл да съм “пораснал на долу” ? по принцип трябва да съм около 183-4 ...дори единия път ме измериха и 5 ..не съм се мерил от 1-2 години ...вчера се срещнах с приятели с които не се бях виждал отдавна и те ми казаха ,че съм се издължил... на мен не ми направи впечатление ама един друг познат и той така ми каза... и аз от любопитство се примерх преди малко в нас на вратата .... и кво гледам 180 см... възможно ли е това .. възможно ли е да съм се смалил ?

21години
100кг

Не и в нормални обстоятелства.

Малко е раничко да се смаляваш... :-P
По-скоро различните места, на които си се мерил, са били различно точни (или различно неточни, зависи от гледната точка).

05.02.10
18:39

не мога да установя причината ...дали не се меря правилно ,дали не се ме мерили правилно или има ли някаква връзка с тежестите? къде мога най-точно да се измеря... не ,че ми е голям проблем примерно или комплекс ,просто ми стана интересено ..

Измери се сутринта пак ;)

05.02.10
19:53

Яж Нескуик :) A сега сериозно- няма как да се смаляваш още на 21 години, пък и нали ти казват че си се издължил

05.02.10
21:15

Смалил = пораснал надолу  :lol:
Спирай клековете и почвай да висиш на лост...(недей)!

07.02.10
11:43

казано от Владимир92 на 05.02.10, 21:15:

Смалил = пораснал надолу  :lol:
Спирай клековете и почвай да висиш на лост...(недей)!

в такъв случай бих предпочел да си остана малък :D пък и мисля ,че някъде бях чел, че клековете освен всичко друго спомагат за растежа на височина...

ps : ама да не си помислите сега ,че ми е някакъв комплекс това, просто ми стана любопитно това разминаване .

07.02.10
13:33

Не се притеснявай.Възможността да си се смалил на твоята възраст е много малка,за да не кажа и почти невъзможна.Смаляването на ръста на човешкото тяло е нормален процес,който съпровожда старостта.Дължи се най-вече на остеопорозата и смачкването на гръбначните прешлени,което от своя страна намалява височината ни или това явление е по-известно сред нас повече като “набиването”.Честно казано няма точни доказателства,че клека води до смаляване на ръста,но и няма такива,които да сочат че спомага за увеличаването му.Все пак каквото сме пораснали до 21-22 години при нас мъжете-това е-после каквото и да правим вероятността да “пораснем” клони към 0.Не искам да влизам в подробности относно този процес,а и съм сигурен че много от тук присъстващите са наясно с него.На мен също ми се е случвало да има разминаване в мерките,които са ми вземали относно ръста ми,но тези разминавания се дължат по-скоро на неточно измерване отколкото смаляване.Склонен съм да кажа същото и за твоя случай.

07.02.10
21:08

Както и Oranje спомена, измери се сутринта след ставане! Разлика от няколко см м/у измерване сутрин/вечер е нормална. Вечер си по-нисък, странно, но факт.

07.02.10
21:43

По-принцип се расте до 23г. Най-вероятно, отначало са те измерили неправилно, или ти сам си се измерил неправилно. :)

08.02.10
07:02

възможно е да не са ме измерили правилно...и от там вече да имам грешната представа (ама какво се очудвам на личната ми карта пише 1,65 ) ,след малко ше ходя при личния лекар ,майка ми е сестра там и ще ме примери :)

08.02.10
16:18

днеска ходих в болницата... да ме мерят там на техния метър..182см горе-долу добре, 2см разлика с това което са ми казвали преди.. явно не са ме измерили правилно.. или от прическата нещо :D xax

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1