за вредата от алкохола

06.03.05
09:59

колкото и да се говори за вредата му от консумация в по-големи количества, сигурен съм че доста хора продължават да му се наслаждават по този начин :). според вас каква е вредата му специално при фитнеса. аз знам че твърдите алкохоли разграждат мускула, бирата го отпуска. също така и че съдържа доста калории което пречи при орелефяване, а и махмурлука те държи извън форма за упражнения. някой друг сеща ли се за някакво друго вредно въздействие?

06.03.05
11:25

тази тема я отваряме за незнамкойпът през последната година, но ще нахвърлям набързо някои други отрицателни ефекти на алкохола върху хора занимаващи се с фитнес и бодибилдинг:
- съществено намалява протеиновия синтез;
- възпрепятства мастния метаболизъм;
- натоварва черния дроб, което пречи на другите му функции;
- намаля силата, издържливостта и аеробния капацитет;
- много силно пречи на възстановяванeто, от което страдат следващите няколко тренировъчни занятия;
- забавя значително усвояването на някои витамини;
- унищожава безвъзвратно мозъчни клетки;
Ефектът е различен в зависимост от генетичната предразположеност към разграждане и възрастта, но задължително го има - при това гореспоменатите основни отрицателни ефекти са при 1-2 питиета, не говорим за запой. Пълното разграждане на алкохола в организма продължава между 2 и 3 дена.

06.03.05
14:16

звучи доста неприятно ;). аз съм чувал че едно напиване връща с един месец назад развитието на мускулатурата.а всъщност какъ е допустимият лимит? 100-200 водка/твърд алкохол/1-2 бири/500 вино на седмица? или и това се отразява негативно. все пак има някакъв положителен ефект от алкохола, било то в малки количества

06.03.05
14:41

За алкохола мога да кажа само хубави неща. Мого е добър и се заяква то него. Пий на корем и се ни бой.

06.03.05
14:46

Ето някои от вредните ефекти на алкохола

http://fun.doom.bg/humor/flash/03.html

:)  :wink:

06.03.05
14:53

Няма положителен ефект от алкохола и няма добра доза.
Все пак не ме разбирайте погрешно, не твърдя че ако два-три пъти в месеца изпиете по 100 гр. концентрат или 1-2 бири тренировката ви ще пострада особено силно, а дори и да пострада - майната му, не сме роботи.
Който иска добри резултати за тялото си обаче трябва да стои далеч от алкохола.
Всичко е и доста индивидуално, комбинацията от гени определя колко бързо ще се разгради той в дадено тяло, зависи и от възрастта, настроението и т.н.
Относно за това как се чувстваш, да и аз навремето си мислех, че не ми се отразява особено и не ми пречи, и истинските мъже се познават по това колко пият, но разбрах колко съм се заблуждавал чак когато /почти/ го спрях.

06.03.05
15:08

да, не сме роботи в крайна сметка, пък и както се казва все от нещо трябва да се мре ;). въпроса е това да се ползва за утешение, не за оправдание, ако ме разбирате правилно

06.03.05
20:11

[quote author=“Go6ko”]За алкохола мога да кажа само хубави неща. Мого е добър и се заяква то него. Пий на корем и се ни бой.

Извинявам се, но по-тъпо мнение за алкохола не съм чувал :evil:  Мнението на Парс не ти ли стана ясно - какво хубаво виждаш в това и спорта ни??? :evil:  :evil:  :evil:

06.03.05
21:08

абе май се чувства прекалено велик да дава мнения по такава тема и си прай ташак с нас

06.03.05
21:29

Мисля, че от време на време чаша-две вино се отрязяват доста добре, както и 1-2 бира. Но не говоря за ежевечерни напивания. Ей тъй някой ден да поизлезе човек да поразтовари. Всичко с мярка. Виното например има изключителни качества за физиката, още от древни времена. Може да прочетете нещо по този въпрос. Траките са имали лечебни процедури, чрез вино.

06.03.05
22:15

Ха ха ми не си правя ташак честно казвам, че алкохола за мене е нещо положително, но не визирам конкретно спорта. Иначе съм си казвал вече, че мисля че не пречи на бодибилдинга и веднага давам пример от скромния си личен опит съученик на 15 години 46 ръка, 150 килограма от лежанка и пиеше май всяка седмица сериозно, естествено тука има и външна намеса :( , Митъо крика си казваше, че от време на време пие, един пич от моя блок, които е натурален и като метъл пие бири в несвяст, ръка над 45 сантиметра релефна. Ако сте решили да ставате културисти бип ви разбрал ама дали това са ви целите? Пък тук ще кажа за Янислав Тачев 2 пъти световен шампион до 90 килограма с амбиции да става Мастър Олимпия(това не го ли спряха), пак доколкото го разбрах си пиивал от време на време. На мен приоритетите вживота явно са ми различни от вашите. Естествено не си мисля, че алкохола не вреди или нещо такова, но съм преценил за себе си кога и по колко да пия. Даже не виждам смисъл да пиеш повече от това да ти дойде настроението и на другия ден съм си свеж като краставичка и ми е по-готино на  вечерта. И без алкохол може да се забавявате така че всеки с предпочитанията си. А пък това с изписаните негативи ми е ясно. То и дишането е вредно понеже освен въздух вдишваме и много бактерии, вредни вещества (понеже живея до зон индустриал) и т.н. И яденето също вреди.

08.03.05
18:11

15 г, 150 на лежанаката, 46 ръка - и  да пие! Не че нещо ама 100% е на стероиди, но те могат да те убият като пиеш - този не е наред!!! На 15 г тези кг са невъзможни без забранени медикаменти! Питай когото и да е!!!

08.03.05
18:34

тва маи не е първата такава тема  :lol:

08.03.05
18:56

Да, “Колко помага на културизма алкохола”, “колкото повече пиеш, толкова повече вдигаш”  :twisted:  :twisted:  :twisted:

08.03.05
20:35

Дам, вдигане на бутилки  :mrgreen:

08.03.05
21:33

50 гр. етилов алкохол или чаша червено вино в нетренировъчен ден е супер :wink:

JI

10.03.05
13:21

И на стероиди не си го представям ве 150кг лег 46 ръка на 15 ебахти невъзможното ко ще да е на  хормон на разтежа или на ядрени отпадаци това си е нечовешки кила !!!!!!!!!!!!! или тренира още откакто са е родил са г озакърмили със ядрено гориво.....

10.03.05
14:00

Това малко не ми се вярва. Ще му се счупят ръцете или има изменения в генетиката - Н Е Ч О В Е К ! :wink:

10.03.05
17:23

хъм...ми аз обичам да си попийвам и често прекалявам, но не виждам да ми се е отразило зле...просто си доспивам, хапвам 50% повече протеинчета на следващите 2 дни и всичко е ок...обаче избягвам да пия в дни, след който веднага имам тренировка :)

10.03.05
17:27

алкохола ебава ти мамата и убива клетките мусуилните сащо и белтаците така че внимаваите и помнете освен чая сичко е вредно

LA

10.03.05
18:54

хаха това с чая е убиец!Прав си ама не може да избягваш сичко вредно...

AR

17.03.05
00:41

[quote author=”Петко К”]Ето някои от вредните ефекти на алкохола

вреди си алкохола.понякога предизвиква силен емоционален стрес....погледнете този линк и ще разберете какво имам в предвид ако сутрин се събудите до чудовище....
Аз вече реших да откажа алкохола (временно),защото наскоро много лошо препих направо щях да умра,2 дни не бях на себе си.Сега като помириша нещо наподобяващо миризмата на спирт ми пролишава.

17.03.05
16:46

[quote author=”Петко К”]Ето някои от вредните ефекти на алкохола

Накефи ме максимално. Това с Кунг - Фу силите ми се е случвало и както в клипчето - резултата не беше благоприятен за мен. :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1