08.02.10
15:26
Значи искам да питам : аз съм активно трениращ от дълго време в залата, но долната част на бицепса ми е по голяма или да го кажем еднаква с горната. Та въпроса ми е има ли някакво упражнение, което да акцентира повече върху горната част на бицепса (близо до рамото)?
Няма горна и долна част на бицепса. Бицепса(би-цепс) има 2 глави - къса и дълга за най-просто. Всяко едно упражнение натоварва и двете глави навсякъде ! Не можеш да промениш залавните си места ! Ако все пак искаш да пробваш - пробвай с упражнението “21” :) Успех !
08.02.10
15:35
Знам, че няма, но просто така мога да бъда разбран какво искам :D 21 съм го правил, но за желания ефект ми казаха да пробвам да правя само повторения на частта с повдигане от средно положение до горно.
Анатомично погледнато, да няма горна и долна част на бицепса. Но например скотовото или концентричното бицепсово сгъване наистина товари повече частта на бицепса, която хипотетично можем да наречем “долна”.
Като акцент на “горната част” (отново условно казано), може да се изпълнява втората фаза на метода “21” при сгъването с крив лост, т.е. от средно положение до горна мъртва точка. Аналогично, скъсявайки амплитудата, всяко друго упражнение за бицепс може да се пригоди да акцентира на частта близо до рамото. За да има обаче пълноценно натоварване, може би най-удачен е варианта изпълнен на скрипец с долна макара, защото така съпротивлението не спада.
08.02.10
16:19
Мерси, ще пробвам скоро време малко промяна в тренировката :)
Според мен, искаш да натовариш повече външната глава, тоест пробвай с чукуво сгъване.
08.02.10
18:55
казано от jomo на 08.02.10, 16:45:
Според мен, искаш да натовариш повече външната глава, тоест пробвай с чукуво сгъване.
Чуковете са за брахиалиса.