01.02.10
09:57
Здравейте.След доста четене на форума реших и аз да започна да водя собствен дневник като се надявам по този начин да ми помагате със съвети, а и воденето на дневник ме надъхва още повече да постигна целите си.Момче съм, на 16 години и тежа около 90 килограма и по-точно 88.Целта ми е да изчистя излишните мазнини които не са малко, и да достигна фигура която ме удовлетворява.Главната промяна която търся е до началото на летният сезон, но разбирасе след това ще продължа да поддържам фигурата си.В дневникът си мисля да описвам само храната която ям защото тренировките ми са същите като на Dorian Y. (Дневника на Ники).Месец Януари беше нещо като подготовка за мен, а усилените кардио тренировки започвам още този месец.Надявам се на коментари и полезни съвети от ваша страна.
01.02.10
09:58
Ето го и брат ми !!! Тренираме заедно като предимно аз му помагам и му казвам какво трябва да прави защото виждам, че има желание.
Мнението беше редактирано от Dorian Y. на 01.02.10 10:01.
Днес сутринта в 08:30 закусих с около 100 грама овес в прясно мляко, вътре си добавих и една с.л. мед., и две неголеми ябълки.Към 11:00 хапнах малко пуешко месо с две филийки черен пълнозърнест хляб и малко обезмаслена извара - не мога да определя количество.Към един часа отново хапнах извара с 3 варени яйца-3 белтъка и ежин жълтък.След това бях на училище - за съжеление там нямах възможноста да ям (знам, че трябва но просто нямаше как) и като се прибрах към 19:30 /предималко/ хапнах салата от домати и краставици и отделно малко сирене.
01.02.10
18:17
И цигарите пиши ей луд :D ... много кофти ден братле :)
Ники, как ти ядеш добре, а брат ти лабаво го кара малко :) ? Стягай се - носиш си в училище храна и да не ти пука, ако трябва и в час яж.
01.02.10
20:32
В първия момент помислих , че тренираш като истинския дориан :) . Намали малко обема ако смяташ , че е много . Все пак брат ти май е по-напреднал от теб . Успех !
Попринцип така ще правя и чесно казано не ме интересува много много мнението на другите, в смисъл така ще си правя просто конкретно за днешният ден не можах.Иначе всичко си е ок.
01.02.10
21:47
Само да ви кажа,че реално не сме братя,но сме толкова близки да :D Ще го стегна аз няма как :D
Днес закусих с една чаша горчиво кафе /в смисъл без захар/, 3 белтъка и една филийка хляб.След това хапнах 2 кисело мляко, обезмаслена извара и 2 ябълки.Към 1 часа хапнах 2 филийки хляб с цели яйца с обезмаслена извара, а в училище хапнах около 200 /можеби, незнам/ пилешко филе.Сега за вечеря хапнах картофена салатка.За десерт-портокал /не се сдържах въпреки, че звучи глупаво/.Пия отвреме навреме и фреш от грейпфрут.Може ли някой да ми каже горе долу как да ям плодовете и зеленчуците.В смисъл кога какво е най-добре - да речем сутринта портокал, после да речем киви или каквото и да е?!
02.02.10
19:44
В Периода на чистене,плодовете не са много препоръчителни.Смисъл,като ядеш у вас плодове(1-2 ябълки примерно) последния ти прием на плодове да бъде в даскало,като ядем..аз нали там си взимам и по ябълка.
казано от Dorian Y. на 02.02.10, 19:44:
В Периода на чистене,плодовете не са много препоръчителни.Смисъл,като ядеш у вас плодове(1-2 ябълки примерно) последния ти прием на плодове да бъде в даскало,като ядем..аз нали там си взимам и по ябълка.
Ем ок значи с тебе ще ям и аз ябълки и така..
Днеска за закуска хапнах овес с прясно мляко и малко бадеми, след това плодове-ябълки, портокали .. просто това ми се ядеше.Преди даскало - към 12:30 хапнах 2 филийки хляб с половин кисело мляко.В даскало към 3 мисля, хапнахме със Ники’то по 2 пилешки пържоли.Сега за вечеря хапнах зелева салатка и сиренце.Междудругото да попитам нещо ми се губи апетита, в смисъл не съм гладен просто.Нямам желание да се храня - все едно на сила се храня, незнам .. ?!
Закуската ми за днес беше само плодове - ябълки и портокали, след това малко овес хапнах.В даскало към 3 часа си взехме с Ники’то аз-2 пилешки пържоли и малко ориз с зеленчуци - нещо като китайски ориз ама не точно, той-същото ама 2 пъти.За вечеря само чай пих и един сандвич-1 филийка хляб с сирене.
Хора не съм спрял да си водя дневника просто имах проблеми с интернета и нямаше как да пиша.През последните 2 дни ям общо взето какво съм ял до сега, с разлика, че вчера на обяд хапнах печени на фурна картофи.По-късно ще пиша и за днес. :)
Днес сутринта хапнах овес с мляко и пак си добавих мед, след това плодове - портокали и ябълки хапнах, на обяд хапнах варен ориз с кисело мляко и 2 филийки хляб, после пак плодове и кисело мляко, за вечеря хапнах зелева салатка.Междудргуто от утре отново започвам с кик-бокса което 100% ще ми помогне адски много с премахването на излишните килограми.Общо взето си запълвам седмицата-което не съм на кикбокс съм на фитнес с почивка само Неделя, и така...
Вчера-същото като ония ден.Днес сутринта хапнах 3 белтъка и един жълтък след това /до сега/ бях в залата, сега хапнах кисело мляко, обезмаслена извара с 1 филийка хляб, в даскало ще ям сандвичи-хляб с пилешко месо /или/ свинско бон-филе.За вечеря - по-късно ще пиша.
Днес същото като вчера, но без сандвича в даскало и риба за вечеря.Скумрия.. ок ?!
10.02.10
22:42
Е казвай какво тренираш , знам че яденето е важно , но все пак ми е интересно какви упражнения , серии , килограми ..
Ами тренирам 5х5 базови упражнения-стандартните за програмата.Килограмите ми не са големи, но това са ми моментните възможности, всичко с времето си.Днес за закуска 3 белтъка, 1 филийка хляб и фреш от портокал.После хапнах плодове.На обяд ядох бадеми, кисело мляко и пилешко филе.След това в даскало 3 пилешки филета, а за вечеря една купа леща, и киви (просто ми се дояде киви).
Няма.Незнам може би се свикнах ли какво, но ми е добре.Много добре даже.Днеска сутринта хапнах бъркани яйца, наобяд леща, и след даскало салата с краставици домати и сирене.Междудругото супер много ми се приядоха обикновенни бисквити и си купих.
пс:не съм чак такъв манияк точно примерно 65 грама ядки и така нататък затова мисля, че мога да си позволявам такива неща.
Мнението беше редактирано от phatty на 12.02.10 20:04.
Изтървах части от дневника защото имам проблеми с интернета.От днес започвам отново кик’бокса, в дните които не съм на кикбокс ще съм в залата, въртя велоаргометър, бягам и правя упражненията които казах по-горе.Само ме е страх да не се преуморя или да не стане нещо, в смисъл, че все пак това са си тренировки всеки ден, а пък храненето ми е ‘слабо’ ?!
15.02.10
06:50
На мен все ми се струва, че приемаш много малко калорий и белтъци като цяло. Кажи дали има ефект от този режим.
15.02.10
09:57
в даскало трябва да ядеш..това са си 7 часа бе храна!
Ям, ям, и в даскало.Днес сутринта 2 филийки разпечени с айран, после плодове, преди даскало хапнах черен ориз /всъщтност незнам как ст казва/ и кисело мляко, в даскало 2 пилешки пържоли, а за вечеря-пак ориз.Понеделник, Сряда, Петък и събота съм на кикбокс, а в другите дни в залата.Междудругото мисля когато имам възможност да правя по 2 кикбокс тренировки на ден като втората не е толкова натоварена колкото първата.Примерно утре-Сутринта съм на тренировка /кбокс/, след даскало ако мога пак ще се ‘отбия’ в залата да поблъскам на чувалите.
16.02.10
20:55
Не забравяй, че претоварването също не е полезно. За такъв режим трябват и суплементи :)
17.02.10
19:06
Протеин на прах/креатин и правилно хранене :)
Днес общо взето същото.Незнам дали има смисъл всеки ден да пиша какво ям, не, че ме мързи просто общо взето храната ми е прекалено еднообразна.За съжеления нямам възможност тази седмица да ходя на фитнес, но от другата предполагам всичко ще е както трябва.
18.02.10
20:48
Не забравяй, че можеш да тренираш и вкъщи :)
А ти добре, че ме подсети.През ден си правя по 200 коремни преси (4х50) и други подобни упражнения, незнам кога трябва и кога не трява.Много хора правят всеки ден, други (като Ники) ми казват, че не трябва всеки ден защото коремните мускули както на всички им трябва почивка (и аз така мисля) и за това правя през ден.Как е най-добре всъщтност ?!
Абе това са глупости по 100-200 коремни, лицеви и т.н. на ден. Какво очакваш от това ? 100% загуба на време. Тренирай корема 2-3 пъти седмично (че и 3 са много) тежко с по-малко повторения - крънчове с тежест, повдигане на крака, молитва (любимото ми упражнение).
19.02.10
05:47
Ми прави ги така, щом всеки ден правиш по 200 коремни те са свикнали и само ги държиш в тонус. Няма да порастнат повече или да станат по силни. КОремните мускули трудно могат да станат силни само с коремни преси. Вкъщи можеш да правиш лицеви опори, бърпети и коремни преси. Друго не ти трябва.
Ясно.За днес храната ми - сутринта плодове и кафе, после плодове хапнах както винаги, за обяд пуешко месо и 2 филийки хляб а за вечеря /предималко/ направих нещо за което много се почудих дали може или не може.Направих си 3 пържени? яйца, обаче без никаква добавена мазнина, просто бам в тигана и на очи, без капка олио, масло или каквото и да е.Така де, чакам отговор дали е много “лошо” това което направих?!