08.02.10
21:51
Здрасти. Казвам се Петър. Когато бях на 16 преди 2 години тъкмо бях направил 2 години стаж във фитнес залата знаех това онова от големите момчета бях си 82кг без мазнини в кръста, но пуста му лакомия - голяма ръка голям гръб и ето сега всичко е голямо след 2 години станах 98 килограма. Височината си ми е същата както тогава 180см. Компанията - водки, мезета. Храната - хляб, без сладко не мога. Помагайте какво да правя, как да се променям, не се харесвам изобщо така, нямам много средства за добавки а и не съм фен на тези методи, кое как да ограничавам, казвали са ми че гладните диети не са добри, защото може да получиш язва от тях, опитвах да не закусвам, получавам болки в стомаха, главоболие, продължих да си закусвам........никакъв резултат, дайте ми съвет........благодаря ви предварително
И как реши да не закусваш?Там от където си го прочел или чул,забрави за това място.Закуската е най-важното хранене.С неговото пропускане забрави да отлабнеш.
09.02.10
08:32
от гладните диети не само язва ами една камара други болести и най-важното никакъв траен резултат.
Два прости и конкретни съвета:
Яж пет пъти на ден (засега яж каквото си свикнал) и едното хранане да е веднага след като си станал.
Тренирай 3 пъти в седмицата.
И един Трети съвет:
Наблюдавай резултата, чети образовай се и прави корекции
чел съм форума, но имам две причини да пусна това запитване.
Първо досега съм чел и писал само и единствено за качване на килограми помпане, друга е темата че съм се отнесал безотговорно и съм прекалил с някои храни.
Второ колкото и диети да чета и колкото и теми да чета друго си е да пусна тема за собствения си проблем и да получа съвети от хора които разбират от това като вас.
Не искам темата ми да е причина за конфликт на интереси, караници и тем подобни, просто исках да поговоря с хора, които разбират проблема ми, защото тук където съм в Тутракан няма вещи в тази област, всички “зобят” както се казва. Можеби не съм чел колкото вас всичките, признавам, но искам да получа конкретно мнение по моят проблем.
Благодаря ви!
Ти ли беше онзи с елитната тяга и бицепсово сгъване наполовина на тягата?
Ако искаш да отслабнеш, просто увеличи енергоразхода - повече аеробни тренировки (бягане, скачане на въже, футбол и т.н.).
Бавно намалявай въглехидратите докато не стигнеш момент, в който нямаш енергия и едва ли не ти идва да припаднеш. Дойде ли този момент, това означава, че са ти прекалено малко въглехидратите и калориите като цяло, което ще означава, че си ги намалил прекалено много. Казвам ти го само за да знаеш колко точно въглехидрати да приемаш, че хем да не гладуваш и да си вредиш на здравето, хем да отслабваш.
Направи си нова програма, по-лека от старата, тъй като е голяма вероятноста да претренираш с толкова малко калории и програма за качване с по 3-4 упражнения за бицепс.
Забрани си абсолютно всякакви захарни изделия, също така избяхвай белия хляб и изобщо тестени продукти от бяло брашно - пълнозърнестото, ръженото и т.н. в неголеми количества са ОК.
п.п. Можеш да си позволиш сладко/тестени от бяло брашно в два пикови момента - сутрин на първа закуска и веднага след тренировка. Тогава мускулите са прекалено заети да търсят с какво да запълнят иначе наранените мускули с цел да се възстановят и да не ги загубят.
п.п.2 Тежките тренировки с ниски повторения са препоръчителни в такъв период. Избягвай да тренираш големите мускулни групи с повече от 5-6 повторения и по-малко от 3-5 серии.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.02.10 19:35.
Благодаря, точно такъв отговор желаех, благодаря за изчерпателния отговор. Ако мога да добавя още един въпрос - покачването на тестостерона прочетох, че също спомага за намаляването на мазнините, по - точно изгарянето им, покачване на тестостерон прочетох че се добива от животински холестерол, добре де как така да приемам животински холестерол и същевременно ще изчиствам мазнини от тялото си? не се ли получава двусмислица ?