09.02.10
15:20
Здравеите! Изготвих си режим на тренировка и хранене за отслбване и търся съвет от по-опитни от мен да ме насочат да ли е правилен (и ако е/не е да ме коригират). Аз съм мъж на почти 22 г. височина 188 см. 135 кг. от известно време се занимавам с кик бокс и свалих от него към 15 кг с нормално хранене. Сега съм решил да сваля до 100-110 кг. Режимът ми е следният:
Диета:
- сутин (9 ч.) мюстли с прясно мляко + 1л мед или кисело мляко (нискомаслено) с грейпфрут или 2 ябълки;
- обяд (12-13 ч.) варен ориз (кафяв) със соев сос + сирене или 1-2 варени яйца + пуешко или пилешко/телешко/риба с гарнитура;
- след обяд (16-17 ч.) шепа бадеми или ябълки (1-2)
- вечеря (19-20 ч.) салата зеле и моркови
Тренировъчна програма:
- кик бокс вторник четвъртък и неделя, след тренировките 20 мин кардио на колелото 2 минути бързо въртене 1 бавно (когато сваля на 110 кг. започвам тичане)
- фитнес 5 дневна програма включваща (почти) всички мускулни групи + понеделник сряда и петък коремни преси 3 серии х 30 повторения
Хранителни добавки:——> silabg.com/bg/1973-LABRADA-CHARGE-ASF-120-caps.html
И имам и още един върпос: Как да задържа вече свалените килограми (стар проблем ми е, преди време свалих към 20 кг за 3 месеца и ги върнах почти Х 2)? Бях чел някъде, че организмът свиква с нормалното хранене чак 3 месеца след диетата и тренировъчната програма, какво да правя през тези 3 месеца как да вляза от диетата към нормалното си хранене ANY IDEAS?!?. Очаквам вашите мнения и съвети към мен. БЛАГОДАРЯ!
09.02.10
15:30
При вечерята сложи някакво месо - телешко, пилешко, пуешко, най-добре риба - бяла/скумрия. За след обяда не се ограничавай само с бадеми. Редувай ги с - лешници, орехи, фъстъци, кашу и т.н., като гледаш да не прекаляваш с количествата - 100гр. макс. Не се ограничавай и при плодовете, редувай ябълките с - 1-2 банана, круши, портокали и т.н., като пак внимаваш в количествата.
Колкото до другия ти въпрос - ако нормалното ти хранене е плюскане на всякакви фаст фуудс и т.н. - е сори няма да стане. Просто си променяш хран. навици и култура изоснови. Но като цяло най-вече гледай количествата, готви без мазнини, избягвай ккал. бомби ( 2 пици + 10 бири + ядки за мезе + твърд алкохол и т.н., схвана идеята ). Яж повече плодове и зеленчуци и т.н., вобще храни се здравословно и с качествена храна и няма да имаш проблеми да задържиш килограмите, че даже и да изваяш още по-добра форма.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 09.02.10 15:32.