BB-Team + Live To Lift = Забава :))

Темата е заключена.
Прескочи до:
ЛР

07.02.10
17:46

Това са кадри от днешната забава. Венци, Рени, Поли и Славко ни бяха на гости.

В началото почва малко като Doom 2, но да не ви пука :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.07.11 09:43.

07.02.10
19:14

Светкавична реакция...Поздрави...
МНОГО съм доволен, че се запозnах с Лазар, Данчо и всички други готини хора в ЛТЛ...и разбира се Венци желязото, на която особено се зарадвах, тъй като с нея имаме история в тренировките:)))))
Съжалявам, че нямаше достатъчно време да си полафя с Лазар, но ще имаме още срещи, сигурен съм...

Тренировката не знам коя я беше замислил...но наистина се разбих...и тъкмо си помсилих, че най-лошото е минало и Данчо ги запретна едни....мани-мани:)))...изометрии, стойки...неестествени работи за кросфитското дело, но ги усетих много добре и мисля редовно да ги правя...!!!!...техниката ми малко куца, но Данчо не ми спести критиките, за което му благодаря и ще се старая да се коригирам.

Данчо  е корав...да знаете!!!

Възможно най-скоро пак съм на София за среща с приятните хора, с които имах удоволствието да се зпаозная и да пролеем някоя и друга капка пот:))))

07.02.10
19:42

С тези суингове най-много да си контузите рамената :) На мен като бодибилдър са ми много странни тези тип тренировки :)

Егати режисурата, останах изненадан от “дълбините” на мазето. Вземете спортни камофлажи и ще докарате вид на Navy-та. :) Много мотивиращо видео.

BU

07.02.10
19:53

Маймунджалъци...

07.02.10
19:55

на мен пък като кросфитър са ми супер естествени:))))
Суинга трудно ще ти нанесе някакъв damage на раменете...то и за кръста така говорят...
Всичко е до техника, колко си силен, издръжлив и т.н.
Кросфита е комплексно развитие...бодибилдинга някак си не ми е интерсен вече:))))

07.02.10
21:53

Незнам на кого кое му е интересно, но, духът и умората си личят! Това е важно! :)

ЛР

07.02.10
22:00

казано от Владимир92 на 07.02.10, 19:42:

С тези суингове най-много да си контузите рамената :) На мен като бодибилдър са ми много странни тези тип тренировки :)

Доведи ми някой, който си е контузил раменете от суингове да му дам 10лв ... не чакай, ще му дам един лев да пие една студена вода и ще му покажа как да прави суинг, без изобщо да използва раменете.

Всъщност, използваш ли раменете, не е суинг :)

поздрави

ГН

07.02.10
23:16

казано от slavko на 07.02.10, 19:55:

бодибилдинга някак си не ми е интерсен вече:))))

Веднъж ме попита какво имам против кросфита. Това. Прекалено често го чувам. А за закостенял дай-хард, фор лайф и пр. бодибилдър, звучи еретично.

ЛР

07.02.10
23:39

казано от Георги Николаев на 07.02.10, 23:16:

Веднъж ме попита какво имам против кросфита. Това. Прекалено често го чувам. А за закостенял дай-хард, фор лайф и пр. бодибилдър, звучи еретично.

С риск да изместя темата, искам да споделя 2 неща, в които вярвам:

- имам място за всички
- всичко е въпрос на избор

В интерес на истината, след тийн годините повече не съм се увличал по бодибилдинга. Или поне не по стандартното схващане за бодибилдинг. Виж, функционалния бодибилдинг е друга работа. Лично аз смятам, че красотата не само във виншния вид. За мен красотата е основно в движението и умението. Това са две основни съставни части на излъчването. Външния вид само го допълва.

Същото е и с функционалния бодибилдинг - там развиваш сила, издръжливост, експлозивност, мобилност, ловкост .. можеш да тичаш, скачаш, да вигаш тежки неща, да се биеш, да се бориш - движение + умение. А външният вид в този случай е прсото черешката на торатата и е не цел, а следствие. :)

поздрави

Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 07.02.10 23:40.

08.02.10
05:09

Уау, жестоко!!!
Има няколко неща, за които ме е яд, че не живея в София, и това е едно от тях!!!

казано от Георги Николаев на 07.02.10, 23:16:

Ако ти чуваш прекалено често за кросфита, кво да кажем ние за бодибилдинга :) Има място за всички, и за всеки си е въпрос на личен избор. Аз бодибилдинг никога не съм тренирала, затова не давам мнение отностно правилността/смъсъла му и тн и тн.
Ела да тренираш с нас - да те убием от бой и после да видим какво ще ти е мнението. Но преди да си пробвал нещо не е красиво да го критикуваш.

Нашата тренировка развива умения, външността е просто допълнение, докато ти работиш единствено за външност. Ето това е основната разлика, надявям се да го разбереш най-накрая.

Иначе - евала на всички. Слав е голЕмо животно - ма то ние тва си го знаем май :)

Нека тази тема не бъде поредната под надслов “кросфит срещу бодибилдинг”. Подобна дискусия е безпочвена по принцип, а най-малкото събитието от вчера следва да бъде въвлечено в това.

И за да не звуча само модераторски, мога да споделя, че след 10 години фитнес / бодибилдинг, в комбинация с личния ми интерес към различни формации ала Navy, намерих редица провокации в кросфит методиките. Много добра възможност са за всеки, който си е повярвал, че е напреднал в залата. :)

08.02.10
07:55

Лазар по-горе беше много прав(в частта за “следствието”), аз също съм се занимавал доста време с лека атлетика, и там щангата просто беше част от  тренировката...да бъдеш силен, експлозивен...да вкараш всичко което имаш за някакви си 10-11 секунди...вече хубавото тяло, обеми, размери не съм ги мислил...те си бяха пропорционални на развитието ми като спринтьор...слаб бегач на 100метра, аз не съм виждал, но пък съм чувал за на Бен Джонсън, Донован Бейли и много други тежестите с които са работили(дори доста билдери са свеждали свенливо глава).
Кросфита ми е естественото развитие, всички движения, които съм правил, сега са много приятно обединени...
Респект и на билдерите, аз не ги отричам...и ги приканавам на някоя наша тренировка...да пробват...да почувстват....
Също може и максове тяга да правим....:))))

Поздрави...

p.s. на Желязото...thanks for the support!

ЛР

08.02.10
08:15

Всъщност, Митко,

не зная за колегите, но аз лично противоречие не виждам :)

Принципно, като се налага нов бранд, един от подходите е той да изпъкне на фона на противопоставянето и отрицанието на нещо вече съществуващо. Преди време така беше за силвото трениране, от скоро и за кросфита (в щатите не е тоолкова от скоро - там ги чета да се дрънкат от години)

в интерес на истината, аз противоречие наистина не виждам. Виждам положителните и отрицателнтие страни на стандартния бодибилдинг, виждам положителнтие и отрицателните страни на силовто трениране, виждам положителнтие и отрицателните страни на кросфита, тези на аеробното трениране, на олимпийските щанги, на лостаджите и т.н.

Хавата е, че никога не съм разглеждал тези елементи като отделни, независи един от друг :)

За мен всичките са съставни части на явлението ТРЕНИРАНЕ и смятам, че за ВСЕКИ е добре да практикува, ако не всички, то поне голяма част от тях. Кои точно зависи от:

- Номер 1 - персонално предпочитание и въпрос на избор :)
- Номер 2 - персонални нужди
- Номер 3 - персонални цели

елементарно е :)

Бил съм сектант по темата, сега това е минало :) В интерес на истината още едно време, като млад студент в Германия тренирах по следния начин:
- в залата с тежести тренирах:
* основно за сила
* от време на време комплекси и кръгове за силова издръжливост
* от време на време 8-ци и 10-ки за мускулен обем и повечеко локална издръжливост ( което си е нужно, ако тренираш само с между 3 и 5 повторения)
- междувременно ходех няколко пъти седмично на бразилско джу джици, където е якото 90 минутно анаеробно натоварване + доста сила
- един от дните в седмицата последната година в Германия задължително правех лапи (бокс) и понякога спаринг
- понякога последния ден го правихме ММА и играехме на земята с удари (което е в пъти по-уморително от граплинг спаринга)
- имах си лост на врата на стаята и редовно като минех под него правех най-различни по вид набирания

Т.е. за мен не е съществувало разделението и противопоставянето между отделните елементи.

Всъщност, смятам, че отречеш ли нещо - си се ограничаваш тотално. В даден период от живота си съм отричал едноставните движения, тренирането с повече от 5 повторения и т.н. чувството на ограниченост обаче не спираше да ме измъчва. Ако си отворен ум, рано или късно се осъзнаваш. Ако следваш сляпо ... хммм.

Когато в един момент престанах да гледам на света през дупка с диаметър 5см, осъзнах, че има доста неща, които мога да взема от класическия бодибилдинг, от аеробните бягания и т.н.

Търсете общото, а не различното.

Търсете как нещата се допълват, а не как си противоречат.

поздрави :)

08.02.10
09:29

Яката работа! Браво на вас!

@ Deadman - Маймунджулъци? Ъхъ. И аз съм от маймуните. Винаги съм бил. От “маймунарника” съм тръгнал, пак там се върнах  ;-P

@Лазар - Всичко, което описа е вярно. С уточнението, че комплексите за силова издръжливост са само част от Кросфит. В него има от всичко - и тежки единици за сила и 5х5 и “спринтови” комплекси и издръжливост... Дори съм виждал клипове на комплекси с елементи от бойните изкуства.

@Димитър Михайлов
Относно противопоставянето - радвам се, че има такова (говоря за културното противопоставяне, нецензурните “хейтърски” изявления не си струва да коментираме). Защото много лесно могат да се изяснят нещата - един прост тест за сила и силова издръжливост веднага решава спора. Останалото са празни приказки - “не ме кефи, гейско е... и т.н.”.

Един от основните доводи против е неразбирането на логиката и привидния хаос за страничния наблюдател. Който не го мързи, може да прочете това - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40915/. Постарал съм се да обясня структурирането на тренировките. Ако и след това продължавате да сте негативно настроени - ами не тренирайте по този начин! Насила хубост не става. Някой хора просто не могат да издържат психически на подобни натоварвания. Нищо лошо не виждам, нека да си тренират спокойно, както им харесва. Но да тренират!

И за да не ме обвините в празни приказки и пристрастно представяне на нещата, ще кажа, че имам вече 20 год стаж със железата и още 6 години преди това по “маймунарниците”. Минах и през изолираното помпене и мечтите за културистична визия. Всъщност, от там съм започнал, защото си мислех, че така ще постигна Силата.

И в заключение и в подкрепа на Лазар за търсенето на общото - вижте Oranje! Класически културист (като в това влагам най-положителното), сериозни познания в тренировъчните методики и храненето, богат практически опит.  Едва ли има някой в този форум, който да оспори това. Но и той вече използва Кросфит комплекси в тренировките си. Аз самият имах период на трениране едновременно и по двата начина. Следователно, съчетаването е напълно възможно!

Мнението беше редактирано от Vic на 08.02.10 10:46.

08.02.10
11:57

!!! at the very end, it is a MENTAL thing…!!!
Като направиш 12-13 снача на 60 кила, и изтръпнеш целия, ще си спомняш колко лежерно си правил 3 серии за средно рамо:)))...е да ама има още 20-ина повторения...за време...
евала на Вики и Лазар за постовете...

08.02.10
12:08

Май по-добре да не бях писал. Какво скочихте всички ? Естесвено, че всеки има право на избор! Да съм казал нещо лошо за кросфита ? :) Не ми допада - точка :)
Славко, ако мислиш, че бодибилдинга е лежерен официално те каня да направим една от любимите ми тренировки за рамо в трисети и дроп серии :) Да кажеш, че едното е по-трудно и по-сложно е тъпо, всичко е каквото си го направиш :) И аз повръщам често след тренировка и лежа на земята от болка :) С удоволствие бих се присъединил на някоя от тренировките на плажа, но едва ли ще участвам дори и да искам :) Айде по-здрави и по-спокойно  :coolsmile:

08.02.10
12:21

никой не е скочил...обсъждаме си:)...няма предубедени хора(може би аз в някои аспекти), но за Лазар и Вики ти гарантирам, че са едни от най-спокойните хора, които аз съм срещал през живота си...аз по принцип съм по-лесно палещ:)))
А ти гледам си от Троян, с удоволствие мога да прескоча да потренираме...избери си каквито пожелаеш дроп серии, на каквито си пожелаеш кила...не се притеснявам, ако не се представя по-добре от съперника:)))...
Но после правим табата-мъртва тяга на 120 кила...
имаме ли сделка..?..:)))

08.02.10
12:33

Тъбати.. мъбати нищо не ми говорят :) Имам чичо и леля в Плевен, когато им ходя на гости 100% ще те информирам да направим една тренировка :)

08.02.10
12:38

казано от Владимир92 на 08.02.10, 12:08:

Май по-добре да не бях писал. Какво скочихте всички ?

Здрасти, Владо!
Никой не ти скача. Просто изказа предположение, което, ако беше опитал суинг, сам щеше да опровергаеш  :)

...Да съм казал нещо лошо за кросфита ? :) Не ми допада - точка :)

Нищо лошо не си казал и мога само да те уважавам за това. Имаш пълното право да не харесваш една методика на трениране и да имаш съвсем различни цели.

Славко, ако мислиш, че бодибилдинга е лежерен официално те каня да направим една от любимите ми тренировки за рамо в трисети и дроп серии :) Да кажеш, че едното е по-трудно и по-сложно е тъпо, всичко е каквото си го направиш :) И аз повръщам често след тренировка и лежа на земята от болка :)

Никой, никога не е казвал, че бодибилдинга е лек. А за това кое е по-тежко натоварване - има си тестове-предизвикателства. В кросфит е лесно - там винаги присъства състезателен елемент и повечето комплекси са за време. Но и силовите атлети си имат своята Valeria.

С удоволствие бих се присъединил на някоя от тренировките на плажа, но едва ли ще участвам дори и да искам :)...

Добре дошъл! Считай се за официално поканен на всяка една от срещите-тренировки, които организираме. Само не разбрах защо няма да се включиш, дори и да искаш?

08.02.10
12:59

Представи си човек, трениращ изцяло културистично да започне да прави комплекси :) Дори техниката да е на ниво пак няма да е същото :) Просто не ми харесва, но с удоволствие бих дошъл да се запознаем и видим. И да ви покажа какво месо ядем по балкана  :lol:

08.02.10
14:13

а аз те чакам в Плевен...:)))

08.02.10
15:36

казано от Владимир92 на 08.02.10, 12:59:

Представи си човек, трениращ изцяло културистично да започне да прави комплекси :) Дори техниката да е на ниво пак няма да е същото :)

Владо!
Хайде да поразсъждаваме! Преди няма и половин час, правих това.

Какво имаме? - Познато до болка движение - бенч преса.
Тежестите? - Доста добри. Идеята е да се стигне до отказ в точно определен брой повторения.
Натоварване? - Тежко.
Напомпване? - И още как!
Кое е различното?  - Точно така - протоколът.

Защо е такъв?  - За да предизвика максимален стрес и да провокира тялото да реагира с нарастване на силата, мускулите и заздравяване на сухожилията. Но в същото време, той предизвиква и психиката - редуването на максимална единица с 30 повторения си е доста сериозно натоварване не само за мускулите, ами и за командния център.

Нещо друго? - Да, работните сериите са само 6… И това е цялата тренировка. Не е нужно да ти казвам, че след края на комплекса въобще не ми и дойде наум да правя нещо друго. Просто нямаше да мога или опита щеше да е жалък. А комплексът дори не беше за време...

Друго... Ще кажеш, ама вие не правите изолиращи упражнени, не сгъвате за бицепс. Ако знаеш каква хубава болка в бицепсите си имам от 150-те набирания вчера, част от комплекса Eva, въобще няма да се сетиш за бицепсови сгъвания.

Ако не ти харесват моите тренировки или примера с Oranje, в предишния ми пост, отвори дневника на Никола. Той пък прави меланж от Кросфит и стандартна тренировка с тежки базови движения буквално във всяка тренировка. Резултатите са повече от чудесни - сила и размер за завиждане!

Хайде стига агитация. Просто давах пример, че нещата не са чак толкова несъвместими, колкото изглеждат на пръв поглед.

казано от Владимир92 на 08.02.10, 12:59:

... с удоволствие бих дошъл да се запознаем и видим. И да ви покажа какво месо ядем по балкана  :lol:

Мъжка дума е това!  :cheese:

Мнението беше редактирано от Vic на 09.02.10 06:13.

08.02.10
15:41

Разбирам те напълно ! :) Просто факторите сила,издръжливост и т.н. не ме интересуват изобщо :) Имам едни цели за октомври, които изискват само визияи дано потръгнат нещата. Признавам днешната ти тренировка изглежда доста предизвикателно, но не ми се експериментира. Поне не сега :) Мойта любима фраза - “всеки луд с номера си” :)
В самото начало, когато почнах да тренирам, тренирах предимно с пудовки  http://4.bp.blogspot.com/_fCyAKTXNEcE/Su2gS0DhIgI/AAAAAAAAAIc/d6opa2A_HNs/s320/strongfortbell.jpg - раммени преси с вдигане от земята тип Роки Балбоа  :-) Мисля, че пудовките бяха 20кг, но нещо не ми допадна :)

Мнението беше редактирано от Владимир на 08.02.10 15:45.

08.02.10
18:03

Защо хора които ги е страх да опитат нещо ново въобще се хващат да пишат в темата ?
Той VIC все CrossFit е тренирал... Всички са започнали от някъде.

08.02.10
19:05

Темата беше за забавата, която си направихме в София,а  гледай кво стана:))))
Знаеш ли...много ми беше смешно ли де да знам жалко по-скоро, влиза едно глистче в залата-релефно(бивш футболси от града-недоразвит талант)...почва да ми обяснява-не било важо колко вдигаш, важна е визията...ха, е добре де...ти изглеждаш като малко по-добре хранещ се сомалиец, имаш тук таме някоя вена, поизчистил си корема...така...клякаш с 50 кила(ужасна техника), на лег ме викаш да ти помагам на 70….еее абе да те е.а в билдера...после...”тяга не правя-ще ми повреди кръста” хахахаха....”клякам рядко-болят ме коленете”...хахаха...и тва е един от релефаджиите в град Плевен(така си викат горките)...смешник тотален...
Мен всички ме виждат как изглеждам, лятото се одирам, като това не го постигам с некви мега хапове и диети, а със зверски натоварвания...100% кросфит...така съм силен, релефен, бърз, експлозивен, издръжлив...
Няма как да стане това с билдерски сплитове и с 20минутно кардио след тренировка...вервайте ми и това съм правил...
Разберете го и да не спорим за тъпотии...

ЛР

08.02.10
19:10

казано от slavko на 08.02.10, 19:05:

Няма как да стане това с билдерски сплитове и с 20минутно кардио след тренировка...вервайте ми и това съм правил...
Разберете го и да не спорим за тъпотии...

Пак ги нахрани хората :) :) :)

Всъщност и аз си мислех едно време, че не може да стане (докато бях омагьосан от анти-бодибилдинг пропагандата), само дето при някои хора става :)

Гени, кво да правиш :)

А ако си африканец - още по-лесно. (на такива бая съм се нагледал из залите в студентските общежития в Хамбург)

айде стига офф-топик :)

казано от slavko на 08.02.10, 19:05:

добре де...ти изглеждаш като малко по-добре хранещ се сомалиец, имаш тук таме някоя вена

За съжаление Славко, и във форума има доста такива, които за последните месеци не са постигнали нищо, но скачат и плюят по хората, щото не били силни, красиви, умни, релефни, богати и т.н.
Подобен тип поведение, си е част от народопсихологията, така, че или свикваме или емигрираме.

08.02.10
19:49

знаеш ли Ванка, ако загледаш постовете ми, аз рядко почвам да “нападам” или “храня” някой първи, въобще не съм такъв..уважавам хората от форума, а някой и познавам лично, тренирал съм с тях...
ако съм прозвучал грубо, е защото на агресията отговарям с агресия...това е една от чертите на характера ми, която искам да променя...
не съм лош човек иначе, никак даже...:)))

а това с емиграцията...много крайно, бре Ванка

казано от slavko на 08.02.10, 19:49:

аз рядко почвам да “нападам” или “храня” някой първи, въобще не съм такъв..уважавам хората от форума

Ами ако си забелязъл и аз се опитвам да поддръжам благоприличието, характерно за един истински мъж, но някой хора от тиин контингента прекаляват и просто плачат някой да ги свали на земята. Познавам малко хора лично от форума, но смятам, че живот и здраве това ще се промени за в бъдеще :).

08.02.10
20:07

Лазар,много намясто каза,че отричането на нещо ограничава светогледа.Едно е да гледаш през ключалката,друго е да отвориш вратата......
Поздрави :)

ГН

08.02.10
20:24

казано от Mihail на 08.02.10, 20:07:

Лазар,много намясто каза,че отричането на нещо ограничава светогледа.Едно е да гледаш през ключалката,друго е да отвориш вратата......
Поздрави :)

Ей, хора, сигурен бях, че ще стане така!
Аз само отговарях на Славко, не се заяждах. Дори сам казвам, че именно защото ми Е ограничен светолгледа, затова не харесвам кросфита!
Съгласен съм с предизвикателствата, но това е просто друг спорт. ДРУГ. Затова и не ме вълнуват.
И все пак, евала на Владимир92 :coolgrin:

08.02.10
22:42

по-добре хранещ се сомалиец, имаш тук таме някоя вена, поизчистил си корема...така...клякаш с 50 кила(ужасна техника), на лег ме викаш да ти помагам на 70….еее абе да те е.а в билдера...после...”тяга не правя-ще ми повреди кръста” хахахаха....”клякам рядко-болят ме коленете”...хахаха...и тва е един от релефаджиите в град Плевен

Току-що описа цял тип хора ,които посещават залите , не само в Плевен .Оправданието “тяга не правя , щот ме боли кръста” вече направо ми омръзна да го слушам .  А стойката за клек се използва най-често за .... повдигане за трапец , изненада . Е има и хора дет сгъват за бицепс там . Тея хора за мен още са слепи , ама честно казано не ми и пука за тях , да се оправят .
Извинявам се , че се отклоних от темата , просто има хора , които тренират по крайно интересни за мен начини , като гореописания .

09.02.10
06:29

Георги,може би не си ме разбрал правилно.Смятам,че не трябва да се отричат подходите на кросфита,бодибилдинга,аеробното трениране и тн.,а може да се използват заедно  в развитието на един атлет.На някой,който не му харесва някой от начините на трениране не е грешно,това е негов избор.Мойто мнение, е че отричането на нещо ни помага да сме коне с капаци.
Бодибилдинга ми е безинтересен,но не значи че не уважавам сериозни хора,които го практикуват и се потят здраво под железата.Всеки сериозно отдаден на някакъв спорт заслужава респект, а не  въпроси от типа “Защо гимнастика?”,”Защо не бодибилдинг?” и тн.
Успешен ден :)

Мнението беше редактирано от Mihail на 09.02.10 06:30.

09.02.10
06:32

Хм... Известно време се колебах дали да не поразчистя темата и да оставя само това, което засяга неделната кондиционна тренировка в Live to Lift.

После се замислих, че за разлика от други подобни теми, спорът си остана докрай с добър тон, а не се изроди в лични нападки и прочие. Освен това, полемиката функционално трениране vs. бодибилдинг е изцяло спортна , т.е. не го считам за СПАМ.

Радвам се, че хора с противоположни възгледи, могат да дискутират, без да намесват близки роднини на опонента. Засега темата си остава без модериране.

09.02.10
07:37

строг, но справедлив...виждаш ли, че и аз напредвам в anger management-a…:)))

10.02.10
14:42

Как се казва това упражнение където лежиш на лакти, като за лицева опора и си вдигаш последователно ръцете?

10.02.10
14:47

Планково ренегадско гребане

Мнението беше редактирано от Limka на 10.02.10 14:48.

10.02.10
14:52

казано от Limka на 10.02.10, 14:47:

Планково ренегадско гребане

Това ли е то, на което съкратено казват “ренегадско” или “планк”? Или “планк” е друго?

10.02.10
14:59

казано от shemeta на 10.02.10, 14:52:

Това ли е то, на което съкратено казват “ренегадско” или “планк”? Или “планк” е друго?

Не точно.
При планк само стоиш на лакти с много стегнат корем...и торс като цяло. Това тук е видео с идеи за утежняване

При класическото ренегадско гребане си в позиция за лицева опора, обаче държиш два дъмбела. С много стегнато тяло, така че да не въртиш таза, последователно гребеш с едната и другата ръка. Ето видео

Планковото ренегадско гребане е утежнение на планк, където гребеш без тежест :)

Мнението беше редактирано от Limka на 10.02.10 15:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1