02.02.10
11:30
Вече 2 години ме боли пустия десен лакет. Ето на това място отблезяно на снимките http://img42.imageshack.us/i/dsc01124s.jpg/ , http://img163.imageshack.us/i/dsc01129du.jpg/ . Преди 2 години ходих при личната, каза ми 10 дена почивка и ще ми мине. Пих coxtral тогава. Болката си стоеше преди половин година бях на невролог, каза ми диагноза епикондилит. Би ми 2 инжекции локално, пих флексистад, катафлам 50, но- дол. Сега докато тренирам не ме боли, много рядко при някои упражнения за трицепс, усетя ли болка веднага спирам упражнението, рамо и гърди с лостове не правя вече изобщо. Болка има когато се подпирам на това място, примерно докато уча или гледам ТВ. Като пипам другия лакет усещам че десния е малко подут. Затова се съмнявам за тендинит. Въпроса ми е има ли някой с подобен проблем от форума или да ми препоръчате специалист към който да се обърна ( по възможност от Пловдив) , защото усещането наистина е много неприятно
p.s забравих да спомена, че след визитата при невролога направих седмица физиотерапия, и 1 месец пълна почивка от тренировките
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 11:21.
Аз съм със същия проблем и от всичките мазила най-много ми помогна NeOX временно успокоява болката.Според мен обаче тъкънта е увредена.И сега мисля да пробвам глюкозамин и хондроитин казаха ми, че уж помагало ще видя колко ще ми помогне :)
11.02.10
18:49
Наскоро си взех едни разтегателни ленти за лакти и много ми помогнаха.
Щом е от 2 години, считай го вече хронично. Малка и непълноценна загрявка, неправилно изпълнение или прекомерни тежести или и двете заедно водят до такива резултати. Сега гледай болката да не се засилва. Можеш да опиташ с антифлегмин (от ветеринарните аптеки), смесено 50:50 с камфорсалицилова паста ;) Имал съм лоши болки, от които и помен не е оставал (в коляно и лакът). От конвенционалните, финалгона е може би най-загряващ, впрочен ако се прекали направо пари.
Няколко съвета:
1.много добра загрявка на ставите преди тренировка, стречинг;
2.не прави упражненията, от които усещаш дискомфорт/болка;
3.ако те заболи, спри!
4.изпълнявай бавно упражненията, в които участва трицепса - бавно и с малко килограми (нека страда егото ;))
Аз също си имам болка в лакътя от вече 6 години насам. Както сам каза, когато се подпра, облегна, сигнализира понякога. Виж за подутината...не знам.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.02.10 19:24.
11.02.10
19:40
Мен ме боли левия лакет при сгъване, разгъване. Но без тежест, като сложа тежест не усещам болка.
12.02.10
10:22
значи първо неска имам час за ортопед. иначе доста се рових в нета епинкондилит е вид тендинит на лакътя. ако боли вътрешната част медиален епикондилит или голф лакет. ако боли външната част- латерален епикондилит или тенис лакет. в youtube има доста клипчета за golfers elbow и tennis elbow със стречинг упражнения които малко отпускат болката. иначе в фитнеса за трицепс правя само на скрипец и кик бек. за гърди почвам с флайсове за да се уморя малко и да правя избутване с дъмбели с по-малка тежест. Другото което ми дава надежда, но не знам дали има реален ефект е радиално вълновата терапия http://www.ekipnews.com/?p=12133