Такаааа...пробвах я тренировката от неделната забава... Понеже не я видях написана някъде в тази тема, ето това е тя:
Раздвижване:
jumping jacks + ножици
Загрявка:Бърпет + ренегатско + лицева/x 8 + 1 клек;
Бърпет + ренегатско + лицева/x 7 + 2 клекa;
Бърпет + ренегатско + лицева/x 6 + 3 клекa;
...
Бърпет + ренегатско + лицева/x1 + 8 клекa.
Време: 6:32 мин
Много приятна вариация на бърпетите. И не ти изкарва въздуха :)
Основна част:
10 кръгчета от :
- Ab wheel от коленe x 10
- Суинг със 16 кг. пудовка x 10;
- Повдигания на крака от вис x 10 - стараех се да доближавам коленете до лактите...но...на много малко от повторенията се получаваше :)
- Глутеус мост на един крак x 10 на крак;
- Ренегатско на лакти x 10 на ръка;
- Отпади x 10 на крак
Време: 39:40 мин. Бавничко. Вероятно, ако бях ’ с компания’, щях да се надъхвам да бързам повече. Сега си поддържах някакво постоянно темпо с добра почивка между кръговете.
Приятна тренировчица. Доста. Очаквах, обаче, да е по-трудна и задъхваща - на четене изглежда много страшна :)
Днес дори нищо не ми опъва като за муск. треска :( Абе, аз съм машина.
това е НЕВЪЗМОЖНО...мен още ме боли корема...от тази тренировка...или аз съм лефтер, или Лимчето е камък..:)))
не се стърпя да я направиш тренировката нали:)))))))
Вики също да я мине е препоръчително...
Тази неделя пак ще съм в редиците на ЛТЛ...само да не се объркат плановете:)))
казано от slavko на 11.02.10, 19:06:
това е НЕВЪЗМОЖНО... или аз съм лефтер, или Лимчето е камък..:)))
Машинка е Лимката, доказан факт! Между другото, бях свидетел на тренировката, определено я правеше с лекота.
...
Вики също да я мине е препоръчително...
Тази неделя пак ще съм в редиците на ЛТЛ...само да не се объркат плановете:)))
Ха! Искаш и мен да ме боли, нали? ;-P
Предай поздрави на цялата Л2Л банда и им кажи, че ги чакаме :coolsmile:
Мнението беше редактирано от Vic на 12.02.10 07:31.
това е НЕВЪЗМОЖНО...мен още ме боли корема...от тази тренировка...или аз съм лефтер, или Лимчето е камък..:)))
не се стърпя да я направиш тренировката нали:)))))))
Славко, имах някакви надежди, че днес ще ме хване МТ, но....уви...мноооого леко ми опъва корема..мисля, че дори е възможно да си въобразявам, че ми опъва...
12.02.10
15:13
казано от shemeta на 10.02.10, 14:52:
казано от Limka на 10.02.10, 14:47:
Планково ренегадско гребане
Това ли е то, на което съкратено казват “ренегадско” или “планк”? Или “планк” е друго?
Планково ренагадско - прави се за бройка
Планк - прави се за време
поздрави :)
Аз също давам положителен вот за кросфит-а. Вече от 2 месеца тренирам с пудовки и зарибявката е жестока! Някой от упражненията ги изпълнявам по-културистично (примерно раменните преси, преси за гърди, гребания за гърба), но като цяло опитвам всичко - сунгове, ренегадско, клийнове... Натоварването е коренно различно! Чувствам се много добре и не ми липсват дъмбелите и щангите. Смея да твърдя, че този вид тренировка се отразява по-добре на тялото ми!
Който не е опитвал няма право на отрицателно мнение!
П.П. ръцете при суинга са като куки, травми в раменете няма как да се получат при правилно изпълнение. Просто движението е от таза.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.02.10 16:27.
12.02.10
16:59
аве те пудовките са измислени малко .. хмм .. преди кросфита :)
казано от Лазар Радков на 12.02.10, 16:59:
аве те пудовките са измислени малко .. хмм .. преди кросфита :)
Да, така е пудовката е много стара. Просто прокарах паралел между двете и споменах, че с пудовките може да се тренира както културистично, така и по-кросфитърски (ако мога така да се изразя). Та...съчетавам ги :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.02.10 18:25.
Стояне...с тези два поста веднага минаваш в групата на кросфитърите:)))
Един човек да пробва...да усети...да признае...:)))
С какви пудовки действаш?
казано от slavko на 12.02.10, 18:42:
Стояне...с тези два поста веднага минаваш в групата на кросфитърите:)))
Един човек да пробва...да усети...да признае...:)))
С какви пудовки действаш?
Принципно се зарибих от клипчета на Steve Cotter (и по-конкретно това, а след това и много други). Накратко, 2 месеца изучавах начина на изпълнение на основни упражнения и вече разни програми, съставени от любители и професионалисти. Ползвах пудовките на 1 приятел (2х16кг) за да видя дали ще мога да се справям и как ще ми се отрази. По-лесните движения се схващат бързо, а техниката...с времето. Категорично, получавам нещо, което трудно се съпоставя с културистичните тренировки. Подозирам (а с времето ще установя), че за моето тяло този тип тренировки ще се окажат по-благотворни. Изпълнявам и доста упражения само с лично тегло. Тренирам разнообразно - понякога по-аеробно, понякога по-културистично (могат да се правят почти всички упражнения). Е, хареса ми и се сдобих с лични 2х16 и 1х24кг пудовки. Сега обмислям и 32-ка (основно за суингове, въпреки, че и с 2х16 става; и за преси за гърди може би ще свърши работа една 32-ка). Въпреки, че за преси за гърди, добра работа ми върши и 24-ката...
Пробвал съм, усетил съм и да, признавам! ;) Усещам ползите от разнообразието. След толкова години лостове и дъмбели, сега ми идва отлично това ново предизвикателство.
П.П.: имам травма на рамото, но с пудовките не я усещам, което ме мотивира допълнително.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.02.10 22:25.
казано от Владимир92 на 12.02.10, 21:20:
Преси с 2х16 не са ли крайно малко ? Какви повторения правиш ?
Зависи. Ако тренирам културистично - 5 серии по 12 повторения с почивка ок.30 секунди. Товари достатъчно. Ако изпълнявам експлозивно, правя над 20. Все пак съм имал травма в предната част на рамото. Пресите са дълбоки (не са с лакти в страни, а са пред тяло, наподобяват арнолсд-преси).
Отклоняваме се от темата. Извинявам се за спама!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.02.10 21:46.