Количество храна

NE

09.02.10
19:43

Зависи ли от това колко ядеш и какво ядеш колко ще пораснеш. И от там като се храниш за маса може ли да пораснеш повече или по-малко от нормално?

За какъв растеж става въпрос? Височина, ширина, интелект, друго?

казано от Кольо Пияндето на 09.02.10, 20:04:

Точката да порасте до въпросителен знак ;)

10.02.10
01:09

казано от Oranje на 09.02.10, 20:12:

казано от Кольо Пияндето на 09.02.10, 20:04:

Точката да порасте до въпросителен знак ;)

Може да станат и грешки като с овцата доли и да стане 2 точки.В краен случай нещо като удивителен.
:)

10.02.10
04:07

Растеж когато тренираш и приемаш повече калории отколкото изгаряш. Ако не тренираш и не си от хората, които “трудно чачват” - трупаш мас.

10.02.10
13:52

Мисля,че има предвид растеж на височина,тоест е на 14-15-16-17 години (като мене) и се интересува дали като се храни по качествено ще се отрази на разтежа му,дори в това мисля че влизат и силата,и масата всъщност.И мене ме интересува това?Ако се храня що годе правилно,приемам добро количество мазнини,белтъчини,въглехидрати,витамини и минерали ще раста ли по-здрав (да не се разболявам толкова) и по-силен .Да приемем също,че сънят ми е достатъчен и се занимавам доста активно със спорт.В такъв случай би ли следвало да се развивам много по-добре физически от връстниците си,които освен че не изпълняват нито едно от тези 3 неща,пият и пушат?

10.02.10
14:28

Ако се храниш пълноценно (и спортуваш активно), ще реализираш докрай генетично зададения ти потенциал за растеж на височина. Ако си недохранен, може и да не достигнеш максимално зададените ти сантиметри.

NE

10.02.10
18:28

Имах предвид за разтеж на височина, инак другото за килиграмите ми е ясно горе долу 35 процента протейн 60 въгл и 500калории повече, ако не се бъркам. Въпроса е не питам дали фитнеса ще ми попречи на разтежа, защото има подобни теми, а и знам, че няма да получа отговор. Въпроса ми е както казва и Камаел е дали ще порасна на височина, като се храня по този начин дали ще ми повлияе по някакъв начин и дали ще повиши имуната ми защита и няма да се разболявам толкова често. Въпреки че четох, че дори вероятноста да се разболееш е по голяма поради факта,че се изморяваш след тренировка и губиш доста енергия за каквото и да било организма се заема с поправянето на загубите, а от там и вероятноста да се разболееш е по-голяма (все едно си болен от простуда и те хваща по лесно грипа същото ) .

10.02.10
19:02

казано от ne на 10.02.10, 18:28:

Въпреки че четох, че дори вероятноста да се разболееш е по голяма поради факта,че се изморяваш след тренировка и губиш доста енергия за каквото и да било организма се заема с поправянето на загубите, а от там и вероятноста да се разболееш е по-голяма (все едно си болен от простуда и те хваща по лесно грипа същото ) .

Като тренирам и ям качествено, не боледувам. Наруша ли това правило - настинките са налице.
Изводите ги оставям на теб.

NE

10.02.10
20:19

Въпроса ми е как да ям добре като съм да училище? И то от 7 30 до 3 и нещо, а ако имам модул и до 5. Трябва да си нося вризера :) .

10.02.10
20:34

казано от ne на 10.02.10, 20:19:

Въпроса ми е как да ям добре като съм да училище? И то от 7 30 до 3 и нещо, а ако имам модул и до 5. Трябва да си нося вризера :) .

Има пластмасови кутийки .

10.02.10
20:36

Аз си нося храна там .. не че е нещо особено-сандвичи и си копувам 2-3-4 банана и 100 грама ядки (орехи/бадеми),но поне не гладувам.

казано от ne на 10.02.10, 20:19:

Въпроса ми е как да ям добре като съм да училище? И то от 7 30 до 3 и нещо, а ако имам модул и до 5.

Пластмасовите кутии вече ти ги подсказаха, има такива, които се затварят много здраво и плътно - те са особено подходящи. пакетирани ядки, подходящи плодове (банан, ябълка, портокал) и не на последно място - варени яйца.

NE

11.02.10
15:38

Да бе добре и кво вадя яйцето и почвам и между всеки час ям ? Вие как бихто го въсприели :Д

11.02.10
16:13

Да, смущаващо е малко. И аз откакто си нося в училище сандвичи с месо ми е някакво странно, но трябва да се прави.

SS

11.02.10
19:20

Много интересно се изказа: как бихте възприели, ако си ям храната пред всички в клас ....
Ще ти кажа, че аз всеки ден си нося храна, където и да е, било то на работа или другаде. Примерно пилешка пържола, бъркани или варени яйца и някакъв зеленчук. Не трябва да се притесняваш, от това какво мислят другите, помисли за себе си и за това какво искаш да постигнеш.
По-здрави!

NE

12.02.10
17:09

Да де ама все пак е кофти, замисляш се кое същност искаш. И така и не ми казахте дали яденето влияе на разтежа НА ВИСОЧИНА.

12.02.10
17:58

Според мен не влияе много . Просто растежа на височина е съчетание от ген спорт (под спорт нямам предвид , че ако ходиш на баскетбол ще се издължиш с 15 см ) и храна . Крайният варянт за растеж е с Мноого пари ;)

Мнението беше редактирано от hardrlz на 12.02.10 18:00.

NE

12.02.10
19:48

И аз така съм чувал,но се чудех. А висенето на лост помага ли понеже имам един под ръка.

12.02.10
22:34

казано от ne на 12.02.10, 19:48:

И аз така съм чувал,но се чудех. А висенето на лост помага ли понеже имам един под ръка.

О да висенето на долу с главата, нагоре с главата, че даже и настрани пробвай......
Едно и също май ви се върти на всичките в главата, как го постигате ?

NE

15.02.10
20:46

А някакви идей за ядене освен филиики,ама да не е и нещо от сорта половин килограм пилещко?

казано от ne на 15.02.10, 20:46:

А някакви идеи за ядене освен филийки, ама да не е и нещо от сорта половин килограм пилешко?

1 кисело мляко, 1-2 яйца, 2-3-4 блокчета от екструдирана пшеница или ориз.

15.02.10
21:38

Мозъчният ти лимит е почти достигнат, а ти се притесняваш за височина...

15.02.10
21:56

казано от ne на 12.02.10, 19:48:

нищо общо..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1