Болки в предмишниците.. ? :)

CH

11.02.10
20:14

Значи искам да попитам защо като правя бицепс с кривия лост с опора или после с прав лост от стоеж за бицепс, след като направя серията изпитвам мн силна болка в предмишниците (по точно ми се струва че е в костта м/у лакатя и китката).. по време на упражнението ми няма нищо но като оставя лоста и ми причернява направо.. Преди също ми е ставало така ама минаваше, а сега всеки път ме болят и незнам какво да предприема за това.., защото сега дори като се ударя леко м/у предмишницата и костта под нея доста боли.. :(

11.02.10
20:23

И аз бях така в началото и до колкото знам е защото китките не са достатъчно здрави за тази тежест ,но не съм сигурен дали е от това. А за болката пробвай като оставиш лоста да не го пускаш веднага ,а след 2-3 секунди.Имам предвид ,като поставиш лоста на стойката или земята ,недей да си разтваряш пръстите ведна,а след 2-3 сек.

Мнението беше редактирано от No_CoNnEcTiOn на 11.02.10 20:23.

11.02.10
21:10

Много често срещано !

Отшумява от самосебе си. Причината е в адаптацията с упражнение/тежест. Понякога се появява поради това, че не си свикнал или пък другата крайност- постоянни тренировки, преуморяват се предмишниците от скотово/обикновено сгъване.

Ако много боли пий аналгетици или противовъзпалитени, мажи предмишниците с ония гелчета (Flexen, Ben-Gey, Niflugel) и смени известно време упражненията за бицепс (или изобщо не прави известно време).

11.02.10
21:11

и аз точно това правя когато пускам нещо...

CH

11.02.10
21:26

казано от No_CoNnEcTiOn на 11.02.10, 20:23:

А за болката пробвай като оставиш лоста да не го пускаш веднага ,а след 2-3 секунди.Имам предвид ,като поставиш лоста на стойката или земята ,недей да си разтваряш пръстите ведна,а след 2-3 сек.

Мдаа и аз така правя и поне върши работа.. не е цялата болка накуп :) Исках да питам дали е срещано и дали трябва да спра тренировките за бицепс,защото да не е нещо опасно.. знае ли човек :X :)

12.02.10
15:00

Не се притеснявай . Както по-нагоре е споменато ,това е често срещано.

12.02.10
18:57

При почти всеки начинаещ се среща. С времето организмът се адаптира към натоварването и болката отшумява напълно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1