11.02.10
20:14
Значи искам да попитам защо като правя бицепс с кривия лост с опора или после с прав лост от стоеж за бицепс, след като направя серията изпитвам мн силна болка в предмишниците (по точно ми се струва че е в костта м/у лакатя и китката).. по време на упражнението ми няма нищо но като оставя лоста и ми причернява направо.. Преди също ми е ставало така ама минаваше, а сега всеки път ме болят и незнам какво да предприема за това.., защото сега дори като се ударя леко м/у предмишницата и костта под нея доста боли.. :(
11.02.10
20:23
И аз бях така в началото и до колкото знам е защото китките не са достатъчно здрави за тази тежест ,но не съм сигурен дали е от това. А за болката пробвай като оставиш лоста да не го пускаш веднага ,а след 2-3 секунди.Имам предвид ,като поставиш лоста на стойката или земята ,недей да си разтваряш пръстите ведна,а след 2-3 сек.
Мнението беше редактирано от No_CoNnEcTiOn на 11.02.10 20:23.
11.02.10
21:10
Много често срещано !
Отшумява от самосебе си. Причината е в адаптацията с упражнение/тежест. Понякога се появява поради това, че не си свикнал или пък другата крайност- постоянни тренировки, преуморяват се предмишниците от скотово/обикновено сгъване.
Ако много боли пий аналгетици или противовъзпалитени, мажи предмишниците с ония гелчета (Flexen, Ben-Gey, Niflugel) и смени известно време упражненията за бицепс (или изобщо не прави известно време).
11.02.10
21:26
казано от No_CoNnEcTiOn на 11.02.10, 20:23:
А за болката пробвай като оставиш лоста да не го пускаш веднага ,а след 2-3 секунди.Имам предвид ,като поставиш лоста на стойката или земята ,недей да си разтваряш пръстите ведна,а след 2-3 сек.
Мдаа и аз така правя и поне върши работа.. не е цялата болка накуп :) Исках да питам дали е срещано и дали трябва да спра тренировките за бицепс,защото да не е нещо опасно.. знае ли човек :X :)
12.02.10
15:00
Не се притеснявай . Както по-нагоре е споменато ,това е често срещано.