12.02.10
18:40
Ако сте се чудили някога, ето как , това го намерих в един сайт преди време, но до колко е вярно незнам.
Предполагам че темата ще е полезна за някои хора :)
1. С шивашки метър.
Измерваме с помощта на шивашкия метър обиколката на талията
(малко над пъпа) и бедрата (в най-широката им част). Съотношението
на тези две “рискови зони” е точен показател за състоянието на
тялото. Разбира се, ако съотношението се увеличава, мазнините
са натрупват, ако то намалява – мазнините се губят.
Разделете ширината на талията на ширината на бедрата. Колкото
и да е индивидуална конструкцията на тялото, полученото число
не трябва да надвишава 0,8. В противен случай вие сериозно трябва
да се замислите за намаляване на мазнините.
Нещо е сбъркано тук! Просто това е невъзможно. Значи аз, като имам 52 см бедро трябва да имам 41 см талия! Пхахахахахаха! :-)
И обратно, като имам 72 см талия, колко трябва да ми е бедрото? Или се дели бедрото на талията или става въпрос за пълна глупост.
Мнението беше редактирано от VEGATA на 12.02.10 18:58.
12.02.10
19:08
Има предвид сумата от бедрата.
При талия 77 и бедро 50, получавам точно 0.77 Но аз съм доста слаб, така че повечето тук ще ги изкарат дебелеещи :lol:
1.5.
п.п. Локално отслабване няма, но локално надебеляване има. Дебели хора имат слаби крака, както и недебели хора имат малка талия. Може да е генетично, може да е хормонално. Формулата е глупост. Fuck формули.
0,76 а съм много мазен в момента - около 18,5%
За мен критерия дали си мазен е % подкожна мазнина и липсата на плочки :)
Това е критерий дали имаш от “лошата” подкожна мазнина, т.е. в коремната област и около вътрешните органи. Счита се, че тлъстините в корема са по-вредни от тлъстините на дупето.
Формулата за “дебел” разбира се, е глупост, защото талията ми по принцип е малка и сега за един месец с голям зор съм смъкнала сантиметри само от ханша, където ми е най-проблемната област. И кво се оказва, че преди с по-големия ханш съм била по-слаба. Цъ, не е вярно.
13.02.10
10:44
казано от Петко К на 12.02.10, 20:26:
0.68 ;) Надебелял съм в последно време :lol:
И аз толкова, и аз така :P
0.66 :) Ама според мене това е пълна простотия. От “Космополитан” или от “Грация” е тази формулка ?