За профила на Синта 6 и Миофюжън и Матрикс

13.02.10
22:20

Двуумя се между BSN Syntha 6 , Gaspari MyoFusion , Syntrax Matrix ... мисля да си взема поне 10 либри , защото ми трябват 120 servings поне , за да заместя едно от храненията ми за 2 месеца (тъй като ще взимам по 2 дози) :) та се чудих дали ми бихте помогнали с избора. Ще ползвам един от 2та през април и май месец като свалям , ще заместя храненето ми в 10:00 часа ... вкуса или това дали се разтваря не ме интересуват , а само аминопрофила,качеството и цената : )

Смятам по 2 дози на веднъж:

BSN Syntha 6 - 10 lbs (2 x 5 lbs) - 44 гр протеин на доза , доста добри протеини има (изолати+мицелиран казеин) , общо 104 дози , но гадното е , че има 30 гр карбс на доза и не мога да разбера дали са бързи или бавни тези , защото на етикета пише Sucralose и Polydextrose пък тези си си глюкоза (БЪРЗ карб!!!)  - 180 лв

http://www.bodybuilding.com/store/bsn/synth.html

Gaspari MyoFusion - 10 lbs (2 x 5 lbs) - 50 гр протеин на доза , 10 гр карбс (май са бавни тук), само изолати , общо 126 дози , гадното е , че в момента ги няма в нито един БГ онлайн магазин ... иначе се бях спрял на този - 184 лв

http://www.bodybuilding.com/store/gn/myofusion.html

Syntrax Matrix - 10.64 lbs (2 x 5.32 lbs) - 46 гр протеин на доза , 6 гр карбс (само Sucralose до колкото виждам) , няма изолати - само концентрати , общо 152 дози , в този ми харесва , че има много дози , а пък качеството му е по-ниско сякаш - 214 лв

http://www.bodybuilding.com/store/syn/matrix.html

Вие кой бихте си избрали на мое място ?

Темата беше редактирана от pachkata на 14.02.10 18:58.

14.02.10
11:45

От въпросните съм пил MyoFusion само и не виждам причина да ги сменям с друг в бъдеще, освен колкото да опитам... Това, че в момента го няма в Бг, не би трябвало да е проблем, нали чак за април-май месец ти трябва. Тъкмо в началото на април е и Великден, ще има някоя и друга промоцийка :)

Аз също като Мартин, бих те посъветвал да не бързаш, защото ще има промоциики.
Иначе ако гониш, цена би следвало да ги сравняваш по цена за гр. протеин, сега сравняваш цени на различни неща.
Пил съм и Гайофюжън и Матрикс, само хубави неща мога да кажа и за двата протеина, сигурен съм, че който и да вземеш няма да сгрешиш.

UR

14.02.10
13:54

Аз съм за Синта 6. Като заместител на хранене върши идеална работа. Усещаш се наитина плътен и не се чувстваш гладен след половин час. Като сравниш съдържанието с другите 2 протеина Синтата изпъква с това,че има типичното съдържание на заместител.Повече мазнини, повече въглехидрати, доста фибри, малко захар и т.н. Винаги когато съм пил Синта съм го ползвал като заместител на хранене. Пък и разфасовката от 5 лбс е доста изгодна :)

14.02.10
14:11

казано от Martin Tomov на 14.02.10, 11:45:

От въпросните съм пил MyoFusion само и не виждам причина да ги сменям с друг в бъдеще, освен колкото да опитам... Това, че в момента го няма в Бг, не би трябвало да е проблем, нали чак за април-май месец ти трябва. Тъкмо в началото на април е и Великден, ще има някоя и друга промоцийка :)

Майо х2

14.02.10
15:04

Аз лично давам гласа си за Myofusion. Като вкусови качества, и трите продукта са без забележка и само крайно лични пристрастия биха определили някакъв победител в тази категория. Причината да подкрепя Myofusion е, че за хора с по-нервен стомах от личен опит, казвам, че този се усвоява най-лесно. От Matrix и Syntha-6 се издувах много, ставаше ми тежко и дори 2 часа след приема, все още ми бе трудно да се храня. За Синтата проблемът ми идва от соевия протеин, който слагат, за Matrix не съм гледал профила, тъй като последно го пробвах преди две години. Така че прецени си дали имаш проблем със стомаха и усвояването, ако нямаш, бих ти препоръчал да избереш най-изгодната оферта за теб, тъй като не съм сравнявал цена/дози, няма как да сбъркаш.

14.02.10
16:16

Точно това , че може да се каже , че цените им са еднакви (цена за доза).Иначе бих избрал Матрикса , защото количеството му е по-голямо за същите пари, но пък вътре има само протеинови концентрати (няма изолати), следователно е от по-ниско качество продукта.Синтата пак е оферта, но ми се струва , че за сваляне има много карбс и то бързи главно (ако не се лъжа).Мисля, че Майофюжъна е най-доброто решение... но може да се поспори по въпроса :D

14.02.10
16:20

Syntha 6 според мен е за качване аз в момента го пия и мога да кажа че е много хубав протеин .
А щом ти трябва за сваляне от тези 3 протеин най-добър според мен е MyoFusion

14.02.10
16:21

Да и аз така мисля.

КК

14.02.10
16:28

Не знам, ама пробвах един тестър MyoFusion, няма такъв вкус (Double Chocolate), хем във вода - беше просто уникален :0

14.02.10
16:35

Щом искаш да заместваш хранене, то избора ти е само един - Synta 6

14.02.10
16:39

Пил съм синта и матрикс.В моомента съм на Синта,защото ми е много изгодна ш германия и ми се стрва най-добре.
В БГ бих пил фюжъна ;)

UR

14.02.10
16:50

Аз пак се включвам и подкрепям Александър. Незнам защо е толкова изкривена представата за заместител на хранене. От тези трите само Синтата може да се нарече такъв. Лидерите в тази област са с подобно съдържание Labrada Lean Body Breakfast,Labrada Lean Body, VPX Zero Impact MRP дори и  Champion Nutrition Ultramet, които отстъпва по ниското съдържание на фибри, но като цяло виждате, че нещата се въртят около това да има поне 20 грама въгледрати ,високо съдържание на фибри,  известно количество готини мазнини и няколко източника на протеин, като задължително да има казеини или казиенати.

Мнението беше редактирано от uran235 на 14.02.10 16:52.

14.02.10
16:58

Да така е , аз не казвам друго , но аз тези въглехидрати мога и сам да си ги добавя , примерно ако си взема MyoFusion , той има 10 грама карбс , мога като си го правя шейка да си добавя малко овеси ядки в блендера и ето ти карбс, там е работата , че бавни карбс се добавят лесно, но Синтата има 30 грама карбс от които 10 грама са фибри , 4 грама захар , а останалото е глюкоза , а аз като свалям няма да имам полза от тези въгле , дори ще ми затруднят работата... греша ли ? Затова не съм фаворит на Синтата за сваляне , а по-скоро за MyoFusion тъй като е по-качествен протеина му в сравнение с Matrix, пък който е по-изгоден и има има още по-малко карбс.

UR

14.02.10
17:37

Не съм убеден,че е глюкоза първо защото ако беше щяха да го пишат в графата sugars и второ ползвал съм го в период на поддържане и сваляне и съм бил доволен. Друго ме удиви мен...ако изначално си решил кои протеин да си купуваш защо се занимаваш да пускаш теми.. :)

14.02.10
17:45

Между другото голямата разфасовка на Синта-та не е ли 5.04 lbs. С 52 дози, т.е. 2 опаковки са 104 дози, а не 135 както си писал и както предполагам би било при 2 6,5 либрови кутии?

14.02.10
18:02

@Martin Tomov - Да там съм писал BSN Syntha 6 - 13 lbs (2 x 6,5 lbs) , защото го намерих с тази разфасофка.

@uran235 - как да не пише , че е глюкоза - IIPolydextrose и Suralose какво са според теб ? То има, но може да е в много малко количество... може тези 2 гр Sugar дет ги пише да са точно тези вещества.Ако е така то ще се двуумя доста между MyoFusion и Syntha 6 ...

UR

14.02.10
18:11

Декстрозата е глюкоза, а полидекстрозата полизахарид т.е. не е прост въглехидрат ;)

14.02.10
18:29

Полидекстрозата си е полизахарид на глюкоза , тва значи , че пак за нула време ще стане на глюкоза.

14.02.10
19:02

Горе съм объркал , Синтата е 5 lbs и е 104 дози ... затова направо го изключвам ... и избирам MyoFusion :) Благодаря на всички за препоръките , особенно на Мартин Томов :P

14.02.10
20:05

За myofusion мога да ти кажа, че вкусът е уникален. Шоколада е страшен, ягодата също е много вкусна; ванилията обаче не ми допадна. Сега чакаме новите вкусове :))

15.02.10
07:40

Наистина матрикса е с повее дози а и цената на доза излиза по-евтина от останалите 2 марки
Matrix 1доза=1.40лв.
MyoFusion 1доза=1.46 лв.
Syntha 6 1доза=1.73

Е вярно ,че ще трябва да дадеш малко повече пари на куп но поне дозите са повее а и излизат  по евтини от другите протеини.
Вкуса на матрикса (ягода) е много хубав :-P

15.02.10
09:35

Заместител на храненията - Syntha 6 без да се замислям.Да има повече въглехидрати, но повярвай ми след доза поне 1 час никакъв глад.
Пих една кутия от 5lb MyoFushion (ванила) едвам го изпих, по-гаден вкус не бях вкусвал, няма да го повторя отново.
Сега съм на Матрикса и съм доволен също. Като цена е по-добър избор от Sytnha-та.
Остава ти да си избереш.

КК

15.02.10
10:42

Нещо е било строго индивидуално това с MyoFusion, не съм чул някой да се оплаче от който и да е вкус.
Иначе.. имайте предвид, че в това сравнение MyoFusion участва с цена от 130 лева, която е крайно нереалистична и може да се купи за около 80-90. Така че от тази гледна точка, не мисля, че може да има въобще някакво сравнение. Като профил вече е друг въпрос

15.02.10
18:50

@Камен Каменов - Къде видя , че MyoFusion участва с цена от 130 лв ? 2 броя от 5 lbs са 184 от Power & Beauty ... най-горе съм пояснил , защо смятам с 2 опаковки от 5 lbs наведнъж ... пък иначе , да , една опаковка е 92 лв ... това е най-евтиния вариант в БГ.

Спрях се на MyoFusion тъй като протеинът му е по-качествен от този на Matrix ... и тъй като ще ми трябват 2 “петлибровки” може пък да взема един Матрикс и един Фюжън :D

15.02.10
18:52

Е добре де ... голяма ли е разликата между протеинов концентрат и изолат ? Колко е голяма разликата ? Ако не е кой знае каква поне да си взема два Матрикса и да се успокоя :D

КК

15.02.10
19:11

Имах предвид поста на Healthstore, че в сайта линка му за сравнение е МyoFusion на 130лева и пак е конкурентен на другите два, а имайки предвид, че може да се намери много по-евтино, според мен е без конкуренция :) Успех!

15.02.10
20:14

казано от pachkata на 15.02.10, 18:52:

Е добре де ... голяма ли е разликата между протеинов концентрат и изолат ? Колко е голяма разликата ? Ако не е кой знае каква поне да си взема два Матрикса и да се успокоя :D

Разликата доколкото знам е основно в лактозата и холестерола. Ако нямаш някаква непоносимост към лактоза, концентратът не е проблем. Вече за холестерола, честно казано, нямам представа какво влияние оказва това, че например в Матрикс-а има 55мг, а в Майофюжън - 30мг..

15.02.10
21:46

казано от HealthStore Консултант на 15.02.10, 21:17:

Момчета даваме PriceMatch, не се притеснявайте за цената ;)
Пийте което смятате за най-добро за Вас, и не забравяйте при кои са най-добрите цени ;)

Между другото, от 2 седмици ви наблюдавам магазина и наистина смея да твърдя, че цените ви са
много добри за България. И доволен асортимент от добавки  ;-)

15.02.10
21:58

Някой може ли да даде малко повече инфо за разликата между концентрат и изолат ?

15.02.10
22:45

В грешка си, че MyoFusion няма концентрат. Има и концентрат и изолат. Но не това е най-важното. Едва ли ще усетиш някаква разлика като вкус или ефект. Ако можеш пробвай някъде мостри от продуктите и избери този, който ти е най вкусен и най добре се усвоява, т.е. не остава тежест в стомаха. Аз съм пил и Matrix (бисквити) и MyoFusion(шоколад), и двата ми харесват много като вкус, може би MyoFusion малко повече. И не се филмирай толков за незначителни неща, влагай си енергията в тренировките и успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1