13.02.10
12:21
Здравейте поставил съм си някой цели, които искам да осъществя в максимално кратък срок. Избрах тази, диета като смятам, че тя е ефикасна и същевременно не толкова ограничаваща, а позволяваща разнообразни храни. Тренирам 4пъти седмично, по една програма, която съм си я събирал оттук-оттам, но тепърва съм в началото и ще си намеря подходяща. Иначе тренирам 4пъти седмично, 1.Гърди +малко корем 2. Гръб 3.Рамо +Крака + малко корем 4. Ръце +малко корем. Като не ги изпълнявам в този ред. Най- често започвам в гърди и след това ако се чувствам натоварен правя крака, ако не правя ръце и така. Тъй като съм още в началото имам 1 месец тренировки редовно, мисля че дойде време да си избера и подходяща диета, защото имам малко килограми, които искам да сваля. 19години съм 190см, 93-94кг, като искам да сваля малко от корема. Но да не ставам по- малко от 85, ще стана много слаб предполагам. Искам да се оформя, да се изчистя и затова смятам е необходимо освен тренировки и правилна диета, защото до сега не съм се лишавал от нищо и видях, че няма да се получат нещата.
Относно диетата:
Закуска:
Ставане към 6ч, в някои дни мога да направя 30мин крос, но много рядко ще се случи това 2пъти в месеца :D
Закуската в 7ч би трябвало да е овесени ядки към 150-200гр + яйца 3-4 с 1 жълтък. Като не знам дали не е много и не трябва да избера само едното овесените или яйцата...
Втора закуска към 10ч
Нещо като Corny +сокче капи, това е в дните, в които не тренирам сутрин а към 15ч. В дните които тренирам в 10ч сутринта преди тренировка само ядки и някой плод, като банан или грейпфрут.
ОБяд
към 13ч обядвам за да мога да отида към 15ч на тренировка. Салата + мляко задължително 1 кофичка +пилешко + 2 филиики хляб. Като това не мога да го ям всеки ден, моля да ми дадете някакви идеи за разнообразие, защото при мен е много важно разнообразието. Обичам панирани пилешки хапки - Кордон Бльо, на фурна приготвени, но май ще трябва да ги избягвам?
Следобяд
Някаква закуска, защото огладнявам много след тренировка. Не знам какво може да е може би Cornflakes с прясно мляко, но не знам дали не е удобно да го изместя на закуска, а по това време да ям 3-4 белтъка.
Вечеря
Във Времето между 19-21ч като гледам да е по-рано, за да не е непосредствено преди лягане. Тук вече имам голям избор риба, пилешко, кебапета, пържоли със салата по възможност.
Между 22ч-24ч
Ако на вечера не преям :D в този период огладнявам отново, ако съм вечерял в 20ч, след 3ч съм гладен пак, но преди лягане искам да избягвам да ям, все пак искам да отслабвам, затова дайте някакъв съвет.
Общо взето искам да потвърдя, това което прочетох от доста места и затова пускам темата, ако може да ми дадете някакви полезни съвети, относно храненията. Смятам от утре да мина на тази диета за около 4-6седмици, както е написана и да преценя сам дали има ефект, като се старая да я спазвам стриктно, до колкото ми го позволява ежедневието.
Относно фитнес програмата, най- добре смятам е да се консултирам с фитнес инструктор от моята зала, който да ми изготви максимално добре програмата по която да тренирам и веднага щом стане това може да я пусне тук, за да я обсъдим.
EDIT:
Здравейте отново като се замисля, не мога да определя точно кои храни трябва да избягвам :D
Мога ли да си позволя грани като: руска салата, спагети, сандвичи със салама и кашкавал примерно, пица може би не защото е тестено? Нямам меню, и не мога да ям само две храни пилешко и риба всеки ден. Или трябва? Сладко, мога да хапвам от време на време или за максимален ефект да го спирам?
Благодаря ви предварително.
Темата беше редактирана от alexxxxxxx на 13.02.10 12:35.
14.02.10
17:36
казано от alexxxxxxx на 13.02.10, 12:21:
Здравейте отново като се замисля, не мога да определя точно кои храни трябва да избягвам :D
НВД-нисковъглехидратка диета.
Това значи, че като пазаруваш гледай какво пише на храната,а не да се редиш при кроасаните.
Може да ядеш около 100гр. въглехидрати на ден, като може по-малко, но не повече, все пак не да ги махнеш напълно, защото на мозъка му тряа глюкоза.