26.01.10
22:08
Здравейте...
Чуда се откаде да започна . Еми на 15 години съм тежа 86 кг и съм висок 176-7 см. Много съм мотивиран да отслабна чета на много места и за много диети по едно време и книгата Зоната четох,но просто все нещо изниква и все не мога да се захвана с нещо сам ... а и най-лошото е че не мога да съм независим с това с което се храня поради една причина - Родителите ми :) . Та основно исках да попитам не за някаква строга диета а за препоръки за храненоето ми за дневния режим които горе доло ще се опитам да покажа по надоло.
Общо взето не водя много активен начин на живот макар от първи до 6 клас тренирах активно плуване и когато го спрях достигнах до тези килограми от които отчаяно искам да се оттърва.
Та основно въпросите са ми .. дали е добре за мен да използвам фат бърнър и какъв ако може...
Попринцип имам велоергометър използвам го рядко но мисля да променя това.
2-3 пъти седмично играя баскетбол и бая пот хвърлям
Таа попринцип се храня по следния начин
Сутрин ставам към 7-8 зависи от смяната и хапвам плод киви + портокал
При първа смяна в 10 часа някакъв беден тостер с едно парче шуунка и едно кашкавал
При втора смяна вкъщи към 11 обядвам 3 филии хляб +кашкавал + филе
Към 3 часът (2ра смяна тостер отново) ако съм вкъщи тогава хапвам филиите :)
към 6-7 вечерям но избягвам хляб вечер... Общо взето това е... Не мисля че въобще е правилно нещо от това което правя но никога не е късно да почна :)
Мерси за всяка помощ предварително
A мислил ли си да се запишеш ня някакъв спорт,няма значение какво само да има движение и ще видиш как без специални диети ще свалиш ненужните кг.
На твоята възраст е смешно да говориш за fat burner-и,ако нямаш желание няма вълшебни хапчета.
казано от Biad__ на 27.01.10, 09:23:
A мислил ли си да се запишеш ня някакъв спорт,няма значение какво само да има движение и ще видиш как без специални диети ще свалиш ненужните кг.
На твоята възраст е смешно да говориш за fat burner-и,ако нямаш желание няма вълшебни хапчета.
абе не точно отговора който очаквах но мисля пак да се запиша на плуване :)
За тази височина това според мен е идеалното тегло.Аз от година свалям килограми и от 115кг. сега саъм 97кг. и съм казал че като стигна 86кг ще дигна банкет!!!Преди две години преди да спра цигарите бях 85-6 кг. и се чуствах много добре.Моето лично мнение е да почнеш фитнес и кардио,нещата ще си дойдат на мястото?Иска време!!
казано от petarr_85 на 27.01.10, 20:08:
За тази височина това според мен е идеалното тегло.Аз от година свалям килограми и от 115кг. сега саъм 97кг. и съм казал че като стигна 86кг ще дигна банкет!!!Преди две години преди да спра цигарите бях 85-6 кг. и се чуствах много добре.Моето лично мнение е да почнеш фитнес и кардио,нещата ще си дойдат на мястото?Иска време!!
брат незнам как е перфектно тегло може би ако хода на фитнес и се постегна да ама аз имам доста висящо :дд ... ама да мисля да започна плуване отново :)
14.02.10
17:39
казано от bLexx на 27.01.10, 21:10:
брат незнам как е перфектно тегло може би ако хода на фитнес и се постегна да ама аз имам доста висящо :дд ... ама да мисля да започна плуване отново :)
То е перфектно теглото, ама да е мускул, а не сланина, нали така ?
14.02.10
19:22
Плуването е изключително добро за рязко понижаване на телесните мазнини, особено ако е в по-студена вода. Ето ти един примерен хранителен режим
Закуска 8:00- 100 грама овесени ядки + 30 грама орехи
10:10 в училище - домашен сандвич с 2 филий пълнозърнест хляб, малко масло, парче месо и кашкавал.
Обяд - Ориз/Картофи/Боб/Грах/+каквото и да било месо. (Тук горе-долу се съсредоточи върху доста белтък и малко въглехидрат, демек месото да е повече)
16:30 - 3 яйца на тиган с масло и 30 грама сирене
18:30-100 грама извара
20:30 - 200/300/400 грама месо, без нищо (за предпочитане пилешко или риба)
Преди лягане - 200 грама извара.
казано от GreyKnight на 14.02.10, 19:22:
Плуването е изключително добро за рязко понижаване на телесните мазнини, особено ако е в по-студена вода.
Лично аз не съм виждала плувци с нисък % подкожни мазнини, нито билдъри да ходят да плуват. Но да, плуването е супер ако искаш да поддържаш нормален (не нисък) % мазнини и за общ тонус и здраве и е много по-добре от правене на нищо.
17.02.10
21:00
Значи не си гледала плуване :D :D :D. Гледай, особено спринтъорите :)
Чела съм обаче статистики за подкожните мазнини на бегачите и плувците инапример: 7% срещу 12% при мъжете, и 15% срещу 20% при жените.
Разбира се, има изключения като Фелпс с 4%, но той като цяло е уникат и не ми беше за тях думата.
Това за плуването е голяма заблуда, че не са с нисък процент подкожни мазнини... тези които СА плувци, не тези които само се плецикат определено имат супер тела и са с нисък процент...аз имам няколко съотборника, които са супер добри плувци и са само мускули и кожа :) :)
хмм... аз съм на 14 години тренирам плуване от 2 години. Тежа 61 кг и съм висока 172 :)) Според мен теглото и според височината тряя да е 67кг. Като от височината извадим 120 и получаваш телгото. И аз имам още за сваляне но ти имаш бая.. Недей яж 3 филии на обед или някви тостери... Хляба изобщо не тряя да се яде както и сладкото.. За тостерите са много калорични.. ако искаш да ядеш тези неща, трябва да почнеш на седмиза по 3 пъти на ден да бягаш... и постепено да увеличаваш. Със бягането поне като подскачаш сланините ти се тресат (сори ;д ) и се стопяват по бързо.. Или изобщо започни да спортуваш и не яж боклуци.. Тва ти предлагам аЗ ;)
Типичо лапешки расаждения.
1-Идеалното тегло се определя според структотата,обикновенно от височината се вади 100 за мъжете.
2-До три филии хляб на ден не пречи.
3-Това за тресенето от каде го измисли?От вибро коланите ли се заблождаваш?Искаш да кажеш,че трактористи,багеристи и хира,които работят с канго или транбоващи машини,трябва да са кокаляци?Обикновено те(трактористи,багеристи и хира,които работят с канго или транбоващи машини)всички са дебелаци.
12.12.10
22:31
Като гледам си чел някой неща сега искаш да сваляш килограми чел си зоната и ние книжката е добра обаче диетата там не е по силите на всеки докато ти се обърне метаболизма ще си умрял 3 пъти от глад ( личен опит) НВД е добър избор по лека е но зависи какво искаш да постигнеш примерно за твоята височина можеш да свалиш 6-7 кг .Та моя съвет е следния на 15 години вече си супер за фитнес няма диета която да действа без спорт както и няма спорт който да действа без диета :) започни да тренираш за маса яж по 6-7 пъти на ден тренирай максимално тежко сега зимата човешкото тяло не е предразположено към горене на мазнини и ще е по-трудно да свалиш килограми.Въпреки това че ще тренираш за маса 6-7 хранения на ден ще ускорят метаболизма ти и ще гориш повече енергия в първия месец мазнините ти ще спаднат доста рязко ако тренираш добре и ядеш достатъчно моя съвет е тренировката ако ще ходиш на фитнес да е кръгова по 2 упражнения за всички мускулни групи така ще гориш най-много енергия намали хляба на максимум същото важи и за сладкото може и без тях ще наблягаш на картофи и ориз за източник на въглехидрати също така и плодове ... яж много протеини те ускоряват производството на един хормон Гликоген в черния ти дроб който гори излишните мазнини качи максимално мускул тази зима и на пролет с една строга диета и добър бърнер ще свалиш всичко за около 2 месеца и ще изглеждаш супер :) .Надявам се да съм бил полезен :)
На твоите години не е хубаво да се поддържа диета. Получава се нежелания “йо-йо” ефект. Демек, ако свалиш 5 килограма, когато се върнеш на нормален начин на хранене, ще качиш 6-7, демек в загуба си. :)