Нужда от съвет

14.02.10
17:04

Здравейте :)
Първо да опиша картинката с няколко думи за да сте по-обективни :)
Тренирам от малко повече от година и около коледните и новогодишните празници почивах 1 месец поради травма в китката която вече се възстанови. От 15 Януари отново тренирам по програмата, както от есента насам:

1 Ден - Гърди - 3 упражнения
2 Ден - Ръце - 2 упражнения трицепс + 2 упражнения бицепс
3 Ден - почивка
4 Ден - Гръб - 3 упражнения
5 Ден - Крака - 3 упражнения
6 Ден - Рамена - 3 упражнения + 1 упражнение за трапец
7 Ден - почивка

Също така пия:
Hemo Rage - Nutrex
Green Mag - CL
Glycer Grow - CL
Whey Concentrate 82%
Caseine - ATW

На 25 години съм 178см, 93 кг.

Та да преминем на въпроса :) Чудя се дали да не прибавя по още едно упражнение към всяка мускулна група. Например за гърди и гръб по 4 упражнения, а за бицепс и трицепс по 3 уражнения? Незнам дали ми е рано още за повече упражнения или тези са ми достатъчни. Между другото имам невероятни мускулни трески от, както почнах да тренирам след нова година и не знам на, какво се дължат. Дали на това, че приемам такива суплементи (Преди не съм приемал нещо различно от протеин и креатин и то не матрица. Изключеие прави SX лятото) или на това, че бях прекъснал 1 месец поради контузия. Иначе определено има добър ефект от тези добавки. Много съм доволен. Буквално с всяка тренировка се променям, а има още доста време да ги пия живот и здраве :)

14.02.10
18:15

По колко серии правиш по 1 по 10 по колко :roll:

ПИ

14.02.10
18:35

Напиши кои упражнения правиш. Иначе спойно при гърба и краката можеш да добавиш още 1-2.

14.02.10
20:35

По 3 серии на упражнение правя без да броим 1 загряваща в началото на всяка мускулна група. Повторенията варират от 6 до 10 спроед зависи, както казах с всяка тренировка има разлики.

Гърди:
1- хоризонтална лежанка с щанга
2 - лежанка под наклон за горна част гърди (понякога с щанга, понякога с дъмбели)
3- кабели или има една машина незнам как се казва, където си седнал и избутваш тежеста напред и леко нагоре.

Трицепс:
1 - разгъване на скрипец
2 - френско с щанга

Бицепс:
1 - прав с щанга с крив лост
2 - скотово

Гръб:
1 - скрипец пред гърди
2 - гребане с дъмбел или мечка
3 - долен скрипец

Крака:
До скоро правех 3 серии разгъване и 5-6 клекове
Сега:
1 - разгъване
2 - лег преса
3 - сгъване

Рамене:
1 - разгъване с дъмбели в страни
2 - раменни преси с дъмбели или с щанга зад врат
3 - разгъване с дъмбели за задно рамо

Трапец:
1 - повдигане на раменте с щанга прав пред тялото

Общо взето това е. Ако не ме домързи мога да вкарам повдигане на краката за преса или велоергометър 25 мин след тренировка.

Аз те съветвам,да правиш хубаво разгряване, с цел избягване на нови контузии. Но с упражненията не бързай,ако не си сигурен за китката. В тоя ред на мисли, за възстановяването напълно на китката ми се струва, че най-удачният вариант е да си закупиш един “Powerball”. Майка ми е мануален терапевт и тя самата го препоръчва и използва при подобни проблеми. Влиае много благотворно на всякакви функционални проблеми при ръката (тоест предмишница, китка, лакът и при специфични проблеми, като например тендовагинит).

15.02.10
14:51

Нямам проблеми с китката вече напълно функционална си е и няма болка.
Също така забравих да напиша че и прасец правя с краката 1 упражнение с 4 серии ;)
Иначе впредвид мускулната треска която имам вероятно трябва да изчакам още за да добавя повече упражнения, но както казах не съм сигурен точно от какво се получава тази силна мускулна треска. В форума прочетох статията за мускулната треска и до колкото разбрах според последните изследвания е заради увеличаване на мускулните влакна и притискане на нервите, но до колко е истина незнам. Масовото твърдение е, че се получава от млечната киселина която кристализира и тези кристали запушват някакви канали.

17.02.10
19:30

за мусколната треска

или ако ти се чака след няколко дена ще ти се махне съмичка с правене на упражнения

или ако не ти се чака сяка вечер преди лягане си вземи от аптеката аспирни с витамин Ц за разтваряне и пий преди  лягане

от личен опит помага

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1