Шанс за изправяне на гръбнак с кифоза?

10.02.10
18:04

Здрасти
от малък имам кифоза,т.нар. “котешки гръб”,което ще реche,che гърбът ми е по-извит отколкото трябва и съм изгърбен.Ок,аз се старая да ходя изправен,което невинаги се полуchава.тренирам яко гърба със всиchКи упражнения,вклюchително тежка тяга.Болките ми се махнаха,което го отдавам определено на тягата,въпреки che е противопоказна според гоогле.Обаchе извивката си стои и няма никакъв признак на промяна към по-добро.Има ли упражнения за изправяне на стойката?На лекар не ми се ходи,за да ме връзват с някакви безумни корсети и да ми казват да плувам.Адски грозно е,а на върха на всиchко коремът ми изпъква.Преебава ми всиchки усилия за по-хубаво тяло :)
Споделяйте знания на воля :) Благодаря

10.02.10
18:41

И аз имам кифоза... и тия дни ще ходя на лекар, ако трябва и корсет ще нося само и само да се оправи, защото до 18-19 годишна възраст може да се оправи или поне да се намали :)

10.02.10
20:52

Да бе,но аз съм на 24.На мен ми казаха,che единствено може да се спре развитието й,не да се лекува.

ЛР

10.02.10
21:20

казано от junkhead на 10.02.10, 18:04:

Здрасти
от малък имам кифоза,т.нар. “котешки гръб”,което ще реche,che гърбът ми е по-извит отколкото трябва и съм изгърбен.Ок,аз се старая да ходя изправен,което невинаги се полуchава.тренирам яко гърба със всиchКи упражнения,вклюchително тежка тяга.Болките ми се махнаха,което го отдавам определено на тягата,въпреки che е противопоказна според гоогле.Обаchе извивката си стои и няма никакъв признак на промяна към по-добро.Има ли упражнения за изправяне на стойката?На лекар не ми се ходи,за да ме връзват с някакви безумни корсети и да ми казват да плувам.Адски грозно е,а на върха на всиchко коремът ми изпъква.Преебава ми всиchки усилия за по-хубаво тяло :)
Споделяйте знания на воля :) Благодаря

Има :)

има упражнение, самомасаж, ама е бая за писане :)

Тягата продължавай да я правиш (стига да не я правиш с кръста) - помага - важно е обаче да изпъчваш хубаво гърдите в горната позиция на движението.

Добра идея като начало е да напишеш как точно тренираш. Това е доста важно.

поздрави

10.02.10
21:27

Здравей :)
Тренирам по програмата 5х5 без никакви мои модификации.За гърба правя тяга,гребане и набирания.
Тяга правя от около 5 месеца,като в наchалото имах болки в кръста,които отшумяха с каchването на тежестта,което много ме радва :) Инаche техниката ми е горе-долу ок,но това е само по моя преценка,и в горна chаст изпъchвам гърдите като опълchенец,за да може гърбът ми да се изпъне.
Някъде бях попадал на статия,където се казваше,che кифозата води до скъсяване на гръдните мускули и оттам свиване на раменете надолу.Е,раменете ми са тоchNо така свити и и струва доста усилие да ги държа както трябва.
Относно упражненията-къде мога да ги видя? :)

Не знам дали това ще може да ти помогне. :)
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/deconstructing_computer_guy;jsessionid=F6B745E8C90E7A40DF2633F76B674E31-he.hydra
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/deconstructing_computer_guy_the_other_23_hours

Здравей, аз също имах изкривяване. Оправих го, когато започнах да правя упражнения със щанга, която се слага на гръб. Клек, полу-клек, пуш преса. Полу-клека и пуш пресата са идеални, защото при тях няма как да се прегърбиш (както може да стане при клека). При теб изкривяването се е получило, не защото кръстта или перките ти са слаби, а малките комплексни мускулчета около прешлените. Те се стягат точно така. (Правил съм полу-клек със много килограми и мога да твърдя, че има доста голямо натоварване върху тези мускулчета.) Това е от мен - аз така се излекувах. :)

ЛР

15.02.10
05:46

казано от GreyKnight на 14.02.10, 22:02:

Здравей, аз също имах изкривяване. Оправих го, когато започнах да правя упражнения със щанга, която се слага на гръб. Клек, полу-клек, пуш преса. Полу-клека и пуш пресата са идеални, защото при тях няма как да се прегърбиш (както може да стане при клека). При теб изкривяването се е получило, не защото кръстта или перките ти са слаби, а малките комплексни мускулчета около прешлените. Те се стягат точно така. (Правил съм полу-клек със много килограми и мога да твърдя, че има доста голямо натоварване върху тези мускулчета.) Това е от мен - аз така се излекувах. :)

Здравей,

вдигането над глава може да помогне, а може и да пречи - всичко зависи от това до колко е изгърбен човека и каква е бобилността му в раменете. Или по-скоро - до колко голяма е липстата и.

Ако липсата на мобилност е малка - ПРАВИЛНОТО вдигане над глава има потенциал да помогне.

Ако е голяма обаче - за да бъде вдигната щангата вертикално нагоре се изисква огъване на кръста назад, което може да доведе до проблеми в лумбалния регион и нека го кажем простичко - болки в кръста.

Без да видиш човека на живо и да го тестваш - е трудно да дадеш съвет.
Само по снимка е още по-трудно.
Съвсем без снимка пък ... единственото, което помага е кристално кълбо. :)
аз обаче все още не го владея :lol:

поздрави

15.02.10
07:35

Снимка:
п.п.-това е резултат от тридневно разстройство и повръщане-пет месеца назад в резултата.

15.02.10
07:38

Няма начин за 3 дни да се върнеш 5 месеца назад.

15.02.10
07:41

казано от Петко К на 15.02.10, 07:38:

Няма начин за 3 дни да се върнеш 5 месеца назад.

Просто израз.Смъкнал съм от обиколките по 1-2 сантиметра,което е напълно нормално,като се има предвид,che съм изял само две консерви риба тон.Надявам се днес този кошмар да свърши,изпи ми всиchките сили.Лекарката ми каза,che e просто вирус,но е невероятно гаден-каквото хапнеш,го повръщаш веднага.Не го пожелавам на никого :)

ЛР

15.02.10
08:30

казано от junkhead на 15.02.10, 07:35:

Снимка:
п.п.-това е резултат от тридневно разстройство и повръщане-пет месеца назад в резултата.

Освен кифоза имаш и лордоза - честито :)

по интернет няма да стане, ако искаш можеш да ми пишеш на ЛС или пиши на кинезитерапевт, от който си останал доволен.

Добре е, че си обърнал внимание де - понеже дисбалансите, които имаш:
- краткосрочно - спират прогреса
- дългосрочно - водят до контузии

поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1