14.02.10
18:33
Добър вечер, може ли да ми кажете как е най-здравословно да се готви месо каквото и да е пилешко,свинско,телешко и т.н и за рибата ако може да ми кажете. :)
ПС. на електрическа скара вкъщи полезно ли е печенето ? :)
Благодаря ви предварително ! :)
15.02.10
05:39
казано от k1r1I на 14.02.10, 19:22:
До колкото знам пилешкото най-полезно става варено
Какво значи най-полезно?И защо само като е варено да е най-полезно?
За най-бързо и лесно...дет се вика само да се готви месото и да става вкусно,аз правя така-бутчета,пържоли и пр.,ги измивам/пилето ако се налага-поизчиствам от косми,режа трътки и излишни кожи/.Обтривам хубаво с червен пипер и слагам в плик за печене.Дупча го с игла/плика/,слагам водичка във тавата.Фурната на 230 градуса,тавата по средата и печеш час-час и нещо да стане хубаво зачервено и да изври водата хем отвън,хем вътре в самия плик за печене.Стават най-големите вкусотии с най-хрупкавите корички :-P Бързо,лесно,вкусно.
Пилешко филе-на скара.Риба-на скара,или на оребрен тиган.Може и на фурна,ако е сготвена по някакъв начин-примерно с фолио и пр.
Телешкото-на телешко варено най-ми допада.
Мнението беше редактирано от irenaiv на 15.02.10 10:41.
Това с пилето ще го пробвам,изглежда интересно и просто.
Ама от къде са тези мутанти пилета с косми ? :)
Най-здравословно е както казаха варено,заради най ниската температура на обработка,но и най безвкусно.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 15.02.10 10:22.
Пържолите ги слагам в тефлоновия тиган без нищо, а отгоре ги натискам с шпатула много силно и става като на скара. ОБръщам и пак натискам. За 5 минути са готови. Дали е най-полезно така ? незнам ;)
15.02.10
16:32
Аз съм много доволен от тази скара-за месо и за почти всичко става:
http://www.technopolis.bg/catalog/DE/DEBF118FC88BF4F1A90A002481B479E9.jpg
Иначе аналог е тефлоновия тиган.За полезно-варено и печено.Телешкото на кюфтета може да го правиш.