06.02.10
13:12
Здравейте!Занимавам се с футбол и поради тази причина,зимата направих 1 месец за сила с клекове и някои други упражнения.Като за 1 месец качих доста сила според моите виждания поне.Средата на януари започнахме тренировки с отбора,спрях клековете и всичко си вървеше както трябва,но сега съм контузен и 10-15 дена няма да правя нищо свързано с краката.И въпросът ми е дали това,което съм правил зимата се обезмисля и дали силата може да спадне,защото исках след месеца за сила,като свърши бягането с отбора,да направя 1 месец тренировки за експлозивност (суингове,хай пул).
Имам още един въпрос.Сега докато не ходя на тренировки,3 пъти в седмицата ходя на зала и правя лежанка,набиранки с тежест,военна преса и гребане с дъмбел (схемите са 3х5 и 5х5) + някое друго упражнение за пояса,според вас ако вкарам и добро утро дали ще се натоварва сухожилието на стъпалото?Ако има някакво значение-на 16 години съм.
15 дена е малко. Силата спада с времето, но отнема повече от 15 дена. Аз няколко пъти съм правел прекъсвания от по 2 седмици. Ако през това време се храниш правилно, наспиваш се, и не злоупотребяваш с алкохола, можеш след това дори да имаш по-добри постижения. Виж примерно ако 2 месеца само седиш пред компютъра и ядеш банички с боза след това не очаквай нищо хубаво.