15.02.10
08:45
Здравейте на всички!Занимавам се с муай-тай,но докато бях в почивка пуших по някоя друга цигара на ден..Сега,като почнах ги спрях,но като се изнервя едва се сдържам да не запаля..може ли 1-2-3 цигари дневно да ми пречат на тренировките?
15.02.10
09:03
Не съществува допустимо безопасно количество цигари.
Не посягай към цигари, знаеш защо. Това е личното ми мнение и съвет.
Имаш глава на раменете си, ще прецениш сам има ли нужда да приемаш никотин дори в минимални количества.
15.02.10
09:59
Всъщност,честно казано,не пречат.Аз също пуша и то доста,но дотук не са ми попречили.
казано от dieseldriven на 15.02.10, 09:59:
Всъщност,честно казано,не пречат.Аз също пуша и то доста,но дотук не са ми попречили.
Зависи за какво....издъжливостта страда силно при наличие на цигари.
Към автора - махай ги, докато е време, ще ти пречат много. Да не говорим за вредата от тях...
П.П. Аз също съм пушач.
Мнението беше редактирано от Инис на 15.02.10 12:32.
Aко можеш да НЕ пушиш, не пуши.
Ако ли не, ти си знаеш.
Аз пуша по много...не мога да кажа, че цигарите ми пречат на НЕЩО, защото допускам че ми пречат на всичко. Нямам база за сравнение. :)
Ще ги спра някой ден, дано не е прекалено късно.
15.02.10
10:25
казано от JAUN на 15.02.10, 08:45:
може ли 1-2-3 цигари дневно
То така, се започва и докато се усетиш си на по две кутии на ден, дал маса пари за дъвки и лепенки, но безрезултатно.
Имам доста познати пушачи, почити не познавам някой който в прав текст на силен глас да е казал:
“Аз искам да ги откажа опитах, но неможах”.
За справка прочети подписа ми :)
казано от JAUN на 15.02.10, 08:45:
Здравейте на всички!Занимавам се с муай-тай,но докато бях в почивка пуших по някоя друга цигара на ден..Сега,като почнах ги спрях,но като се изнервя едва се сдържам да не запаля..може ли 1-2-3 цигари дневно да ми пречат на тренировките?
Осезаемо не.
STALKER, ти си скаран с кардиото така или иначе.
Цигарите пречат на аеробните дейности и тренировки.
Лично аз досега вреда не съм видял при анаеробните.
Цигарите са вредни в здравословен (не-тренировъчен в случая) аспект. Пречат на издръжливоста - задъхват те и спираш кардиото по средата за да си изплюеш белите дробове. Да не говорим за кросфит, например. Там никакъв няма да те има с цигарите. Вредят и на финансите. Аз продължавам да пуша, защото не ми пречат на анаеробните тренировки и мога да си го позволя, защото реално не пуша по две кутии на ден, ами няколко броя, за които ще дам има-няма лев-лев и нещо за целия ден.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 15.02.10 12:25.
Цигарите смучат!!! Че и 5 лева кутията става! Мани тия лаЙ*а.... 10 години ги пушех и се докарах до плачевно състояние. СПрях ги преди 4 месеца и сега се чувствам страхотно. Тренировките ми вървят 3 пъти по добре. И не само аеробните!
15.02.10
14:57
цигарите забавят кръвообръщението.
Не виждам смисъл от темата. Цигарите освен всички негативни ефекти са умопомрачаващи на вкус/мирис. Винаги се карам с някой, който седи до мен и пуши!
15.02.10
15:36
Нямам търпение да дойде 01.06.2010г. Най сетне ще дишам спокойно докато се храня в стола.
А относно дали вредят цигарите ....... има толкова много написано за това, че ако то не вие повлияло по някакъв начин, значи едва ли бихте ги спрели от едно или 1 милион чужди мнения.
15.02.10
21:51
казано от DOBRUJANECA на 15.02.10, 14:57:
цигарите забавят кръвообръщението.
:lol: ?
Задръстват кръвоносните съдове и в наистина, ама наистина тежки случаи, може да доведе до по-трудно напомпване на мускулите (включително и този на любовта... Сърцето бе, не пишката).
16.02.10
15:58
Хаххаха, щом и така ви устройва :lol:
А м/у другото, понеже хората под “пуша” вече не разбират тютюн... За всички дето си мислят, че не вреди.. За всички, които си мислят, че Боб Марли е умрял от друго.. И за всички, които мислят, че не води до пристрастяване- отидете в една специализирана болница за злокачествени образувания т.нар. Онко- отделение и поприказвайте с хората, които чакат пред кабинетите. Дано и на тютюневите пушачи им дойде акъла в главата, понеже и те не са далеч от тая група
16.02.10
17:00
Както се казва “Уважава пушачите, защото всяка цигара може да им е последната” :lol:
18.02.10
13:07
То си е до човека, “Имало един човек, той ял, пушил, пил, от нищо не се “лишявал” и починал на 50.” “Имало един човек, той внимавал какво яде(спазвал диета), не пушил, не пил (алкохол), и водил много здравословен начин на живот. Той, също починал на 50.” :)
казано от Ivan Boichev на 15.02.10, 15:36:
Нямам търпение да дойде 01.06.2010г. Най сетне ще дишам спокойно докато се храня в стола.
А относно дали вредят цигарите ....... има толкова много написано за това, че ако то не вие повлияло по някакъв начин, значи едва ли бихте ги спрели от едно или 1 милион чужди мнения.
адаш,май ще те разочеровам .. http://news.data.bg/4/economics/115786/амнистия_за_пушачите