I, bodybuilder.

18.01.10
19:38

Здравейте!
Какво ви е мнението за http://www.tmuscle.com/free_online_program/sports_body_training_muscle_anaconda/anaconda_protocol#i-bodybuilder-program/guidelines ? Смятате ли,че нешата който Christian Thibaudeau обещава са реалност ? какво ви е мнениео за самата тренировка ? някакви мисли ... ? :)

Темата беше редактирана от tra^la^la на 18.01.10 19:38.

18.01.10
19:44

Прекалено хубаво ми се вижда за да е истина. Аз току-що обявих старта и я започнах, но без АНАКОНДА протокола. Вярвам на Тибоуду за много неща, но към това съм скептичен. Надъхан, но скептичен. Времето ще покаже.

п.п. Програмата е за напреднали. Възстановяването без АНАКОНДА е критично.

18.01.10
19:54

Някой може ли да ми напише най-просто сплита какъв е ? Не зарежда половината страници, които отворя...

18.01.10
19:59

май има само за рамо.другите на по 2 седмици ...
Top-Half Seated Overhead Press from Pins 3x3
High-Incline Bench Press 6x3
Push Press 1,3,1,3,13 Max rep
http://www.tmuscle.com/free_online_program/sports_body_training_muscle_anaconda/anaconda_protocol#i-bodybuilder-program/phase-1-8212-shoulders/monday

18.01.10
20:13

казано от Владимир92 на 18.01.10, 19:54:

Някой може ли да ми напише най-просто сплита какъв е ? Не зарежда половината страници, които отворя...

Сплита е последното нещо, което има значение в случая. Гледай видео клиповете и описанието на упражненията.

18.01.10
20:43

А защо лоста ми се вижда нещо нестандартен?!? Тъй де :) не е ли малко с извънгабаритна обиколка мястото където си поставя ръцете

18.01.10
20:51

Да, лоста e от дебелите.

18.01.10
20:55

казано от to4ka на 18.01.10, 20:43:

А защо лоста ми се вижда нещо нестандартен?!? Тъй де :) не е ли малко с извънгабаритна обиколка мястото където си поставя ръцете

По-силни били с този хват, на дебелите лостове.

казано от Владимир92 на 18.01.10, 19:54:

Така е. Последното нещо, което е от значение е самата програма. Тя е просто пример за прилагане на методиката им, която впрочем може да бъде прилагана във абсолютно всяка друга програма.

Ето ти някои ключови думи, ако ти се търси:
Max Force Reps; The Perfect Rep; Force Spectrum Ramping; Ratchet Loading; Activation Cluster; Dynamic Preactivation; Capacity Ramping.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.01.10 20:59.

20.01.10
17:24

нещо не ви е много итнересна програмата май а ;)
или пък пуснах темата в грешния раздел и не много хора я видяха

20.01.10
17:38

Няма интерес просто. 3х8 е по-интересно.

20.01.10
17:43

еми любопитна програма е.според мен обаче е маркетингов трик за пускането на анаконда.ще четем т-нейшъна и от там какво ще кажат момчетата де :)

20.01.10
18:13

Преглеждал съм ги, но не задълбочено. :)
Фен съм на KISS(Keep It Simple Stupid). За моите невисоки цели, тази програма или по-скоро система, може да бъде любопитна и толкоз.

The I,BODYBULDER Program is designed for advanced level and elite lifters

При перфектното възстановяване на елитните атлети, перфектната тренировка сигурно е доста нужна. Много съм далеч от перфектното възстановяване за да търся най-перфектната и изчанчена програма. Може да звучи посредствено, но освен че не съм и съм много далеч от тая категория, не смятам и че някога ще бъда “елит лифтър”. :)
Тия момци, дето са ги наредили един под друг...присъстват в десетки статии. Във всяка статия, вдигат силата си, вдигат масата си, орелефяват. В конкретния случай, качили са с по 10тина кула мускули за N седмици.
Това им е работата - да поставят снимките и имената си под статии, които рекламират нечий продукт.

В крайна сметка, имаме много великата методика за много елитните атлети, която е дала добри резултати върху момците, чиито снимки продават.
Нормално е да си скептичен, Траш. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 20.01.10 18:14.

20.01.10
18:54

На мен ми е интересно, но май няма какво да обсъждаме :) Дали работи ще се разбере с времето. Thibaudeau проповядва във форумите и по-статиите теориите си доста убедително, поне според мен. Лесно е да му повярваш, така да се каже. Дори и да бърка с идеите си цялата система представлява силово трениране, което е описано с малко по-големи детайли и е структурирано малко по-нестандартно + 1-2 нововъведения, които дори не присъстват в първата им програма(i, bodybuilder). Практиката показва, че мускули могат да се качват и с по-малко повторения в серия, така че програмата би трябвало, ако не друго, поне да работи. Дали ще води до феноменални резултати е друг въпрос.

Мнението беше редактирано от usgsus на 20.01.10 18:55.

09.02.10
11:58

Преди да се прочете самата програма , трябва да се мине през 3 теми The Perfect Rep (The ANACONDA Protocol -не е нужен , накратко трябват креатин , протеин и може би нещо като тяхното Сърж за след тренировка  ) и напътствията за сплита на първата страница главно. Прегледах логовете там и няма недоволен за сега. Мисля че Траш е вече на втората специализация. Програмата ми изглежда обещаваща , потвърдена е че работи. Ще се радвам да видя и прогрес по нашия форум.

09.02.10
12:41

Сталкер, те стака си продават, който твърдят, че върви ръка за ръка с програмата, но не е решаващ. Т.е. може и без АНАКОНДА. Какво остана - програмата. Програмата не я продават, предлагат я на вниманието на всички. Това е може би първото “революционно” нещо, което съм виждал да се предлага за без пари. Ще добавя, че примерната програма, която в момента излиза на фази, е по думите на Тибс “най-олекотена, но не за сметка на ефекта, ами за нивото на атлетите”, тоест, става за хора с ниво от  средно напреднали (intermediate) нагоре, докато има множество по-трудни варианти за напреднали и елитни колеги.

Впрочем, колкото до резултатите на момчетата под крилцето на Тибоуду, нека разгледаме миналото му - той твърди, че тренира (и също така “тренирал”, както се предполага) без стероиди тренира и че бодибилдинга за него е следствие от травма, която го ограничила да тренира в олимпийския стил, в който преди травмата е тренирал, и решил да даде шанс на бодибилдинга. Няма спор, че изглежда адски добре за човек, който не “зоби”, но надали е скрил от хората, които тренира по клиповете, че преди I, BB в най-добрия случай трябва да е имало някакви силови тренировки. Те се познават и тренират отдавна и предполагайки колко сигурни могат да бъдат те в думите му, надали са блеяли в облаците, ами са го слушали когато им е говорил за моторните единици, перфектното повторение (мини-серия) и т.н. и не са си взимали бележки. Т.е. според мен и те са прилагали силовите знания на Тибс в своите собствени програми още от преди I,BB.

По думите му, силовия тип тренировки (дали трибойски, дали стронгмен, дали олимпийски) учи нервната система да отделя повече и по-големи моторни единици (high-treshold motor units) за белите (или още наричани - бързите (бързо-свиващите се)) мускулни влакна/фибри. След време, когато си заучил тялото си на това явление и станеш добър в овладяването му, качването на маса става лесно, канализирайки тази методика в бодибилдърски тип тренировки. Това и прави той със себе си и трениращите при него “атлети”.

Казвам го просто между другото - като допълнителна прашинка информация, която нужна, или ненужна, не е излишна.
По пътя на тази логика, концентричен сгъвач с генетика абсолютно идентична с моята не би имал моите резултати, защото миналата година посветих на силови тренировки и инстинктивно сам бях усетил навлизането в “зоната” и начина затова, просто не знаех как да го прилагам.

Разбира се не мога да бъда абсолютно сигурен в това, което казвам, защото все пак това (последното) е само теория, която отговаря на пред-пред-последния абзац.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.02.10 12:58.

BU

09.02.10
14:46

Две момчета от нашата зала са на  I bodybuilder и анаконда протокола. Поръчаха си всичко и сега работят по тази програма. За съжаление в момента не мога да ви дам повече инфо за резултатите до сега.......иначе сноват из залата с голямата туба:))

11.02.10
21:56

Дефакто само аз съм на анаконда протокола, другото момче просто следва програмата.

Малко feedback:
Работи. Както си го казват. Самата програма е изцяло във вярната посока, моят приятел също отбелязва интересни силови и размерни постижения. На няколко пъти, когато успяхме да влезем in the zone ударихме лични рекорди.
Колкото до протокола - не е задължителен, но подпомага неимоверно възстановяването (и съответно растежа). Имам чувството, че тези 150 грама протеин,които поглъщам на тренировка стават директно на мускул. Засега кантара и огледалото са склонни да се съгласят.

12.02.10
21:52

казано от dcv на 11.02.10, 21:56:

Дефакто само аз съм на анаконда протокола, другото момче просто следва програмата.

Малко feedback:
Работи. Както си го казват. Самата програма е изцяло във вярната посока, моят приятел също отбелязва интересни силови и размерни постижения. На няколко пъти, когато успяхме да влезем in the zone ударихме лични рекорди.
Колкото до протокола - не е задължителен, но подпомага неимоверно възстановяването (и съответно растежа). Имам чувството, че тези 150 грама протеин,които поглъщам на тренировка стават директно на мускул. Засега кантара и огледалото са склонни да се съгласят.

Колега, моля те дръж ни в течение как върви програмата. Имам огромен интерес към нея (и не само аз).

14.02.10
15:05

Гледах тренировката за крака и много ми допадна. Мисля да я пробвам утре, но в мойта зала няма Пауър Рак. Ще пробвам като не вдигам стойките за клек. Ако е ОК ще продължа !

15.02.10
08:32

казано от Владимир92 на 14.02.10, 15:05:

Гледах тренировката за крака и много ми допадна. Мисля да я пробвам утре, но в мойта зала няма Пауър Рак. Ще пробвам като не вдигам стойките за клек. Ако е ОК ще продължа !

” ... Regardless of the areas you want to focus on, please follow the order of the phases. In other words, don’t skip a phase just because you don’t think you need to work on, let’s say, shoulders for example. Or don’t change the order of the phases to meet your specific priorities. ...”  - така че колега, или я правиш цялата или изобщо не я правиш.
Аз също съм силно заинтригуван от програмата, най-вече заради ниския брой повторения - досега само клек, лег и тяга съм правил с по-малко от 8 повторения и това ще е нещо ново за мен. Другия месец почвам един един стак, който съм си направил, така че Октомври се зареждам с промишлено количество креатин, BCCA и глутамин и почвам “I BODYBUILDER” ;-P
Моля всички, които сега са по програмата да ни информират редовно :coolsmirk:

Мнението беше редактирано от podlecii на 15.02.10 08:57.

15.02.10
10:57

Владо, виж тези стойки за клек. При тях може да се пилучи номера с активацията, ако нивото им е по-ниско от обичайното и просто вдигаш и пускаш.
http://valorathleticsinc.com/store/images/P/BD-3 _Squat_Stands.jpg
Приложимо е и на пирамидите. И на мен ми харесва фазата за краката - опростена и лесно се импровизира с нея при липса на уреди и пространство.

15.02.10
11:25

казано от dcv на 11.02.10, 21:56:

Малко feedback:

Колко ти излезе стака, аз до колкото разбрах стига за 4 седмици, после кво прайм ?

15.02.10
22:33

Купувах отделно продуктите. В момента финибарите са ми на привършване и ще вземам още. Като цяло излиза яко скъпо. Добре, че играя Hold em :D
Привърших една седмица на гръб. Ръката ми е пораснала с още половин сант от последния пост O_o ( такова нещо не ми се случваше дори през първите ми 6 месеца в залата).
Един приятел е още на рамо и реших да си пробвам силата на seated half overhead press from pins. При първата ми тренировка на това(още във фазата на раменете) рампнах до 55, към края на двете седмици рамо направих 70 за единичка, днес 70 за тройка го чувствах като 50.
Върви много добре. И иска още повече пари...

16.02.10
09:23

По отделно не излиза ли още по-скъпо ?

16.02.10
21:31

Преди нова година поръчките под 150 евро не се обмитяваха и ми беше по изгодно. Сега сигурно ще вземам направо стака.

23.11.11
01:02

Не е всяка седмица, всяка фаза е поне 2-4 седмици.

10

23.11.11
01:15

о.О Въобще не съм чел, мислех, че една фаза е една седмица О.О Много интересно.

23.11.11
01:23

Всъщност, 4 седмици е максимума за всяка фаза, но както и да е.
Програма не е за хора с малък стаж, изисква да си доста редовен (не можеш да пропускаш тренировки) и разбира се, изисква добро възстановяване.

10

23.11.11
00:50

http://www.t-nation.com/free_online_program/sports_body_training_muscle_anaconda/anaconda_protocol#5-8211-training-program/phase-1-8212-shoulders/monday
Отдавна исках да я постна тук и да чуя мненията ви, ама винаги забравях. Какво мислите за концепцията (всяка седмица различна специализация) ? Дали може да се пригоди за по-мизерните фитнеси, дет нямат клетка ? Дискутирайте :).

10

23.11.11
13:11

Въй, извинявам се, изобщо не предположих, че може да има такава тема. Някой от тия пичове, дет се пуснаха по програмата не може ли да изкаже мнение (силно се съмнявам, че още посещават форума де) ? :/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1