Сос за пилешко?

19.09.09
16:41

Искам да ви попитам с какво си увкосявате пилешкото защото вече няколко месеца съм на диета и ям пилешко всеки ден по два пъти на ден и ми казаха че мога да ям чили затова си слагах по малко но вече ми втръсна, таа вие с какво си увкосявате храната?

19.09.09
17:27

За марината или за сос след приготвянето става дума.
Открий чудото Goggle,ще се изненадаш колко много рецепти и идеи има.

19.09.09
17:45

казано от Biad__ на 19.09.09, 17:27:

За марината или за сос след приготвянето става дума.
Открий чудото Goggle,ще се изненадаш колко много рецепти и идеи има.

чудото “Goggle” не съм го чувал но можеби имаш предвид търсачката “Google”? За нея знам доста добре НО повечето неща който намирам из нета са от чужбина а там нещата който предлагат немога да си ги купя тук. Кухнята е различна.

19.09.09
17:52

Баси,по магазините е пълно със всякакви сосове!
А плющя предимно с чеснов сос.

19.09.09
17:58

казано от дебелия на 19.09.09, 17:52:

Сосове има но... не всички стават за билдъри (силно казано :Д)

19.09.09
18:52

казано от art93 на 19.09.09, 17:58:

казано от дебелия на 19.09.09, 17:52:

Сосове има но... не всички стават за билдъри (силно казано :Д)

Ооо,извинявай!
Значи ти трябва професионален диетолог!

19.09.09
21:09

На МАГИ има едни сосове дето се готви с тях,
супер са =)

20.09.09
05:14

Забрави за Magi и останалите подобни боклуци. Използвай соев сос, горчица, чесън, черен пипер, босилек, куркума, кориандър, сусам, мед, чили (може и без него, щом ти е втръснало), лимонов сок, зехтин ... прави си марината и накисвай в нея от вечерта. Ако си любител на по-екзотични вкусове, ще ти хареса маринатата от мед и лимонов сок, а след това овалване в сусам... Експериментирай.

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 20.09.09 05:14.

20.09.09
05:46

казано от Ива Павлина на 20.09.09, 05:14:

Забрави за Magi и останалите подобни боклуци. Използвай соев сос, горчица, чесън, черен пипер, босилек, куркума, кориандър, сусам, мед, чили (може и без него, щом ти е втръснало), лимонов сок, зехтин ... прави си марината и накисвай в нея от вечерта. Ако си любител на по-екзотични вкусове, ще ти хареса маринатата от мед и лимонов сок, а след това овалване в сусам... Експериментирай.

A

МЕРСИ! Точно този отговор търсих.

20.09.09
09:43

Това със сусама звучи много добре,ще се пробва съвсем скоро.Лимоновия сок може да пробваш да го замениш с балсамов оцет,прпоръчвам ти светлия малко по-сладък е и се получава по добре за маринати на месо.

20.09.09
14:45

Пилешкото може да го режеш на тънки парчета и да го сложиш в прясно мляко,
и после в хладилника да престой цяла нощ. Става много вкусно и сочно.

20.09.09
15:10

А да попитам след като се маринова и се оваля в сусам във фурната ли да се сложи или ...

Благодаря ви

23.09.09
10:03

Да, пече се.

23.10.09
10:14

Бих препоръчал Терияки - много сочно се получава пилешкото с него - то е на базата на соев сос, но все пак да го спомена.

Поздрави,

15.02.10
14:09

Купешката горчица, соевия сос, чилито те не са ли като от сорта на кетчупа (много брашно + консерванти)? Или имаш предвид домашно направените ?

16.02.10
07:23

Колкото по-домашно, толкова по-добре.

16.02.10
14:54

казано от Ива Павлина на 16.02.10, 07:23:

Колкото по-домашно, толкова по-добре.

Мхм, а можеш ли да ми препоръчаш някаква рецепта за наистина лют чили сос ?

16.02.10
17:39

О, не знам как се прави изцяло домашен чили сос, но ти препоръчвам индийски ресторант, ако искаш наистина да се подлютиш:)

Само внимавайте със сосовете, че мой колега втора седмица  е в болница от натравяне, с което се сдоби вечеряйки в едно известно Бургаско заведение точно пиле фрикасе с някакъв сос ...

18.02.10
13:37

Аз правя сладко-кисел лют сос (към пилешки късчета става супер).
В тефлонов тиган, на слаб огън, завирате 300-400 мл. доматен сок. Прибавяте изцеден сок от половин лимон,2 супени лъжици мед, черен пипер, сол, чили пипер (аз слагам от на баба, взривопасен е, но може и купешки). Бъркам докато се згасти и накрая слагам ситно нарязан магданоз. След 1 минута е готов ;). Да ви е люто :).

18.02.10
21:10

Мен пък ми втръсна от филета на скара напраово не знам се едно и също , предложете нещо за скара или след нея :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1