19.09.09
16:41
Искам да ви попитам с какво си увкосявате пилешкото защото вече няколко месеца съм на диета и ям пилешко всеки ден по два пъти на ден и ми казаха че мога да ям чили затова си слагах по малко но вече ми втръсна, таа вие с какво си увкосявате храната?
За марината или за сос след приготвянето става дума.
Открий чудото Goggle,ще се изненадаш колко много рецепти и идеи има.
казано от Biad__ на 19.09.09, 17:27:
За марината или за сос след приготвянето става дума.
Открий чудото Goggle,ще се изненадаш колко много рецепти и идеи има.
чудото “Goggle” не съм го чувал но можеби имаш предвид търсачката “Google”? За нея знам доста добре НО повечето неща който намирам из нета са от чужбина а там нещата който предлагат немога да си ги купя тук. Кухнята е различна.
Баси,по магазините е пълно със всякакви сосове!
А плющя предимно с чеснов сос.
казано от дебелия на 19.09.09, 17:52:
А плющя предимно с чеснов сос.
Сосове има но... не всички стават за билдъри (силно казано :Д)
казано от art93 на 19.09.09, 17:58:
казано от дебелия на 19.09.09, 17:52:
А плющя предимно с чеснов сос.Сосове има но... не всички стават за билдъри (силно казано :Д)
Ооо,извинявай!
Значи ти трябва професионален диетолог!
19.09.09
21:09
На МАГИ има едни сосове дето се готви с тях,
супер са =)
20.09.09
05:14
Забрави за Magi и останалите подобни боклуци. Използвай соев сос, горчица, чесън, черен пипер, босилек, куркума, кориандър, сусам, мед, чили (може и без него, щом ти е втръснало), лимонов сок, зехтин ... прави си марината и накисвай в нея от вечерта. Ако си любител на по-екзотични вкусове, ще ти хареса маринатата от мед и лимонов сок, а след това овалване в сусам... Експериментирай.
Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 20.09.09 05:14.
казано от Ива Павлина на 20.09.09, 05:14:
Забрави за Magi и останалите подобни боклуци. Използвай соев сос, горчица, чесън, черен пипер, босилек, куркума, кориандър, сусам, мед, чили (може и без него, щом ти е втръснало), лимонов сок, зехтин ... прави си марината и накисвай в нея от вечерта. Ако си любител на по-екзотични вкусове, ще ти хареса маринатата от мед и лимонов сок, а след това овалване в сусам... Експериментирай.
A
МЕРСИ! Точно този отговор търсих.
Това със сусама звучи много добре,ще се пробва съвсем скоро.Лимоновия сок може да пробваш да го замениш с балсамов оцет,прпоръчвам ти светлия малко по-сладък е и се получава по добре за маринати на месо.
20.09.09
14:45
Пилешкото може да го режеш на тънки парчета и да го сложиш в прясно мляко,
и после в хладилника да престой цяла нощ. Става много вкусно и сочно.
А да попитам след като се маринова и се оваля в сусам във фурната ли да се сложи или ...
Благодаря ви
23.09.09
10:03
Да, пече се.
Бих препоръчал Терияки - много сочно се получава пилешкото с него - то е на базата на соев сос, но все пак да го спомена.
Поздрави,
Купешката горчица, соевия сос, чилито те не са ли като от сорта на кетчупа (много брашно + консерванти)? Или имаш предвид домашно направените ?
16.02.10
07:23
Колкото по-домашно, толкова по-добре.
казано от Ива Павлина на 16.02.10, 07:23:
Колкото по-домашно, толкова по-добре.
Мхм, а можеш ли да ми препоръчаш някаква рецепта за наистина лют чили сос ?
16.02.10
17:39
О, не знам как се прави изцяло домашен чили сос, но ти препоръчвам индийски ресторант, ако искаш наистина да се подлютиш:)
16.02.10
17:50
Само внимавайте със сосовете, че мой колега втора седмица е в болница от натравяне, с което се сдоби вечеряйки в едно известно Бургаско заведение точно пиле фрикасе с някакъв сос ...
Аз правя сладко-кисел лют сос (към пилешки късчета става супер).
В тефлонов тиган, на слаб огън, завирате 300-400 мл. доматен сок. Прибавяте изцеден сок от половин лимон,2 супени лъжици мед, черен пипер, сол, чили пипер (аз слагам от на баба, взривопасен е, но може и купешки). Бъркам докато се згасти и накрая слагам ситно нарязан магданоз. След 1 минута е готов ;). Да ви е люто :).