28.07.09
05:54
Спомням си как навремето съм ял сурова смес за кекс - сурови яйца, сурово брашно... Вкусно беше. Винаги изяждах остатъка. Та се замислих - може ли да се яде сурово нишесте? Последно се сетих за това преди няколко дни, когато видях да се продава това:
Чисто нишесте на доста солидна цена. Е, това е само от амилоза или само от амилопектин, не помня вече, но пак си е нишесте.
29.07.09
06:40
Предполагам, яко ще те запече:)
Заинтересувах се за въглехидратите, та ми стана интересно и това.
Доколкото знам е смес от прости и не дотам прости въглехидрати, което предполага, че продуктът ще е идеален за след тренировка.
29.07.09
08:17
Нишесте съдържат сложните въглехидрати там няма прости !
казано от TrainHard на 29.07.09, 08:17:
Нишесте съдържат сложните въглехидрати там няма прости !
Явно си пропуснал линка в последния ми пост. Става дума за продукт получен от нишесте:
Па́тока — продукт неполного кислотного (разбавленными кислотами) или ферментативного гидролиза крахмала. Как правило используется картофельный и кукурузный[1] (маисовый) крахмал. Используется в кондитерском и консервном производствах, а также для производства аппретов.
Химический состав:
* декстрин — от 0 % до 70 %
* глюкоза — от 0 % до 50 %
* мальтоза — от 19 % до 85 %
29.07.09
09:41
Нишесте = сложни въглехдрати (смес от амилоза и амилопектин, съответно с линейни и разклонени полизахаридни вериги)
25.08.09
13:37
Посочения продукт не е нищо друго, а нишесте с високо съдържание на амилопектин, който съдържа голям брой глюкозни молекули, свързани в сложна разклонена структура. Освен това амилопектина НЕ се разтваря в студена вода, така че ако изобщо искаш някакъв ефект, трябва да си направиш кремче.
Няколко изследвания показват, че не само, че амилопектина не се разгражда до глюкоза по-бързо от малтодекстрините и обикновеното нишесте, ами и че гликемичния му индекс е сходен с този на хляба.
С други думи - вместо да ядеш скъпо нишесте, си яж хляб, бял.
25.08.09
14:57
казано от moonclub на 25.08.09, 14:52:
Аз скъпо нишесте не ям.
И аз :)
със вода ако се разреди ше те зпечели?аз невервам и да питам калорично ли е?и мога ли да го пия преди и след тренировка сурово
казано от Петър Петров на 25.08.09, 13:37:
Посочения продукт не е нищо друго, а нишесте с високо съдържание на амилопектин, който съдържа голям брой глюкозни молекули, свързани в сложна разклонена структура. Освен това амилопектина НЕ се разтваря в студена вода, така че ако изобщо искаш някакъв ефект, трябва да си направиш кремче.
Няколко изследвания показват, че не само, че амилопектина не се разгражда до глюкоза по-бързо от малтодекстрините и обикновеното нишесте, ами и че гликемичния му индекс е сходен с този на хляба.
С други думи - вместо да ядеш скъпо нишесте, си яж хляб, бял.
Баце, не знам колко си прав, ама в момента пия горния продукт и си се разтвори.
Вярно, че в по-малко количество вода седи като крем.
добре и са последно може ли да се пие сурово.Не е ли ено и сащо нищо не се променя
16.02.10
18:43
десертните и плодовите нишестета и те ли са сложни и бавни въглехидрати? Аз мисля,че не...
Един приятел си пиеше яко сурово нишесте без никакви проблеми. И аз очаквах да го запече, ама не. Праскаше по 3 пакетчета нишесте на ден за да вкара бавен въглен и да поддържа висок инсулин. Аз го карах да дъвче сухари, ама го мързеше и 2-3 месеца пи нишесте без никакви странични ефекти.
За съжаление немога да кажа дали го е усвоявал и в каква степен - режима му беше на 6000+ калории ( за всеки случай) и незнам дали се омаза от нишестето или от другата манджа.
Бих посъветвал който смята да пие сурово нишесте да не прави други промени по храненето, освен добавката от нишесте и да отчете резултат след един месец, а пък и да сподели какъв е.
:)